Simán lehet, én annó mikor a piros dízelemen 195-ös gumira váltottam 175-ről, ugyan ezt éreztem, sokkal jobban megvezeti az út a szélesebb kereket...
Emlitettem a finoman csavargatja a kormanyt a kezemben jelenseget, melyre a szaki valasza az volt, hogy lehet a szervo dugattyu cserere erett... Ma olvasgattam a TC-ron a peres gumis cikket s link, link utan egyre tobbszor elojott , hogy a szeles, lapos gumis autozaskor mennyire vissza tud hatni az utegyenletlenseg a kormanykerekre. Az enyemen 195/55 R15 os gumik vannak. Vajon nem lehet, hogy egyszeruen csak ez az oka, hogy szamomra szokatlanul viselkedik a kormany nyomvalyus, rossz uton? Jovok ra, hogy az osszes eddig altalam vezetett verdanal sokkal inkabb balonosabbak voltak a gumik, mint a 306-osomon. Gondolom sokan vagyunk itt hasonlo meretu kerekekkel es nem csak a 185/65 R14est hasznaljak. Szembesult mas is azzal, hogy egy-egy (foleg hosszantilag) barazdaltabb uton van neha, hogy ket kezzel kell tartani a volant? (tudom en h altalaban mindig ugy kellene, meg azt is h mindig van olyan resz, ahol aztan feltetlenul jobban meg kell fogni, de amirol eddig irok, az pont az eddigi vezeteses hatareseteim tulso oldalan van, amit anno, mas auton lezserul lehetett venni, kormany-visszafordulas /~remeges nelkul.). Roviden: van valaki, ki vezette az autojat R14 es R15os, peresebb gumival is? e teren eszlelt valtozast? Valaszokat elore is koszonom.
Én télen eddig 165-ös 14" gumival közlekedtem, most télen 185-tel.Nyáron eddig 195/55 15 gumival, most majd 195/50 15.Szerintem azért brutál a változás, egyrészt a ballonos téli garnitúrával billeg a kocsi hirtelen kormánymozdulatra, amit nyárival direktbe lekövet, mindenféle irreális billegés nélkül...Nyomvályúk viszont nagyon megvezetik, ez normális jelenség. Cserébe jóval stabilabb az úttartás. Már a 195/50 környéki gumikról beszélek, nem a ballonosakról.
Ertem. Hm.. Akkor jobb hianyaban, a kormanyrakoncatlankodast nem magyarazom meg a szervo finom eloregedesevel. (apropo, szervo: hatso futomuves topic latom van, de ez a peresgumiskormyankodos barbeszed vajon hol talalta volna jobban a helyet, mint itt?> met ertem en hogy nem itt)
Üdv.Azt szeretném kérdezni, hogy milyen és mennyi fékolaj kell a kocsimba? Esetleg röviden leírhatná valaki a csere menetét biztos ami biztos alapon(privátba is jöhet).Köszönöm a segítséget előre is!
sziasztok. az lenne az amatőr kérdésem hogy hol tudom utántölteni lecserélni a váltóolajat? olyan fura a váltó mikor váltok néha akad érzem ahogy helyére megy vagy hogy mindjam szóval meg akarom nézni hogy van e elég olaj de már napok óta keresem hogy hol. azt tudom hogy valahol egy nívó csavar lessz de hol? 1,4-es benzines 97-es xn. mielőtt meg vettem kuplung tárcsát cseréltek és az a gyanúm hogy nem töltötték után az olajat de lehet hülyeséget beszélek.
a váltó oldalán van egy 4szög alakú csavar az a szint ellenőrző és feltöltő nyilás.
Nekem a váltórudazatokon lévő faudi fejek koptak el ezér akadozik vagy mellé megy. Még nem tudtam orvosolni.
lehet én vagyok nagyon béna de nem találok ilyen csavart, bár a tűzfal felőli oldalt nem igazán látom de esztelenség lenne ha ott lenne. az orra felőli oldalán szintén nincs semmi, a kerék felőli oldalon pedig egy dekli szerű lemez van de azon sincs semmi.mások is ezt a csavart mondták de hiába keresem
Feltöltő nyílás van a váltó tetején is nem? Én felül szoktam beleönteni...
az a szellőző...
És baj ha ott töltöm fel?
nem ha tudod menyit kell bele önteni és nem lesz nyakig öntve...
nekem nem akadozik, a váltó kar maga az megy szépen. az a gond hogy amikor rakom egyik sebességből a másikba akkor nem szépen át siklik ahogy kellene hanem érzem hogy ütközik, hogy össze érnek a fogaskerekek. meg van amikor 1-esbe alig tudom berakni szó szerintem nem akar be menni a helyére, néha ez van rükfercnél is. remélem nem nagy baj van. ez az egyesbe nem akar menni téma nagyon ritka.
Sziasztok segítség kéne be indítom a kocsit és a váltó szép halkan zörög ez mi baja lehet viszont ha elindulok vele 50 búg mindt a k... ég olaj szintre tippelek vagy kinyomó csapágyra de nem tudom az olajat hol tudom meg lesni létszíves írjártok már le vagy linkeljetek már képet hol tudom meg lesni utánna tölteni stb köszönöm szépen előre is !
Az olajjal rendbe cvan minden hagy kérdezzem már meg ha kihúzom a fél tengelyt kkor ezt a csapágyat tudom így cserélni vagy le kell húznom az egész váltó részt vagy csak kivezsem a féltengelyt és a csapágyat látni fogom ? és kb menyibe fog fájni ez tudom a csapágy vagy 4000körül van
Sziasztok!Nem sokára viszem az autót olajcserére. Ez lesz az első amióta nálam van, a következő olajat ajánlották nekem: Castrol Magnetic 10W-40. A kérdésem az volna jó lesz-e ez az olaj vagy érdemesebb valami "jobbat" nézni? Többen is mondták hogy azon nem szabad spórolni. Szóval jó lesz-e vagy ha nem akkor Ti mit ajánlotok?
Helló !Milyen olaj lenne jó egy 1.4-es Peugeotba??Én most vettem.Ezek eszik az olajat??
Akkor már ketten vagyunk,én tegnap vettem a kicsikét tudtommal nem eszi az olajat,de érdekelne engem ,hogy milyen olaj kell a motorba ?
Egy 5 és fél évvel ezelőtti hozzászólásra válaszoltál Egyébként 10W40 Total Q7000 kell bele gyárilag, 3,2 liter.
hello érdekelne 306 osba mennyi váltó olaj kell
1,8
Üdv Mindenki!Megtörtént az autómon a Vezérmüszij + feszitőgörgö csere Igazábol ideje is volt mert a régi szij már finoman picit kezdett repedezni,a görgö kis kicsit betegesen forgott.Most az a nagyon amatőr kérdésem,hogy vettem olajat,olaj szűrőt neki akartam állni hogy kicserélem szépen,de a leengedőcsavar hát izé... 4lapfejü imbuszos csavar 6-8mm-es lehet és csak igy nézek rá hogy mi az anyámmal csavarjam ki Tudtommal az imbuszkulcsok 6 lapfejüek,amik nekem is vannak. probálkoztam a krova karokkal is (csak simán ahogy van a krova) de nem volt jó. van erre vmi spéci kulcs? ki hogy oldotta ezt meg???
Helló létezik ilyen készlet is, ma vettem a helyi autós boltban, de nézd meg a csavart mert az enyémnek is ilyen a közepe de a krova 27-es feje is jó a csavarhoz,de a váltóhoz csak a 4 lapú készlet jó abból is a 8-as
Sziasztok! 1.9d 306-osom van,és az lenne a kérdésem hogy hány liter olajat vegyek a cseréhez,és milyet ajánlanátok?Köszi,Lúcsi
Köszönöm!
nyugodtan mehet bele az 5w40-is semmi baja nem lesz max kicsit könnyebben fog indulni hidegben!
Oké,köszönöm!
Én is 10W-40-et használtam, de egy ismerős azt mondta, hogy 5W-40 kell neki a turbo miatt. Ha nem kopott a motor, nem fogja enni, a 10W-s sűrűbb, állítólag akkor teszik bele, ha már csipegeti az 5W-st. Én most Quartz9000 5W-40-et raktam bele, olyan híg hidegen is mint a pisa, de szerencsére nem eszi, voltam már kint vele Németországban is. Télen kevésbé dermed meg.
SziasztokKérdésem az lenne, hogy 1.4 benzines mociba (98as XN) mennyi olaj megy?Olvastam több variációt: 3,5 - 4,2Azért kérdezem mert most akarok venni és 4 vagy 5 literes kiszerelést vegyek ?Köszi
Sziasztok1.9D (WJZ)-be Castrol vagy Total?
Sziasztok! Milyen váltóolajat vegyek? Jövő héten vinném hogy cseréljék le a váltóban az olajat mert a 19 éves pályafutásában sosem volt lecserélve, úgyhogy itt az ideje.gyárilag milyen van benne?