Köszi a választ!Megpróbálkozom vele, de a fékpumpálásra történő reagálása az alapjáratnak nem a rozsdásodás miatt lehet.
Szia!Nem lehet, hogy valami a pedálok rögzítésénél van összeakadva?Nekem a fék és a kuplungnál volt gond: senki se értette, hogy miért fékezek minden váltásnál.
Szia!Nálad mi okozta az összeakadást? Hogy volt kapcsolatban a gázbovden a fékkel és a kuplunggal?
Sziasztok!Van egy 1.4-es '99-es 306-om, és az utóbbi időben azt tapasztaltam hogy alapjárat közben elég gyakran égéskimaradás van, nem egyenletes a járása. Az alapjárati fordulatszámot (~800 rpm bemelegedett motornál) tudja tartani rendesen, viszont nagyon minimálisan ugrál a fordulatszám (visszaesik) - nyilván az égéskimaradás miatt. További probléma, hogy ha elveszem a gázt (pl. váltás előtt) durrog, és ugyanezt csinálja néha motorfék-üzemben is a 2000 rpm körüli tartományban. A gázreakció teljesen rendben van, rész- és teljes terheléskor is szépen jár olyankor a motor és elég erő is van benne.Valakinek van esetleg ötlete hogy mi okozhatja ezt a jelenséget? A MAP szenzor jelét az alapjárat szabályozáshoz felhasználja az ECU? A lambda-szondát cseréltem már, változás nem történt.
Sziasztok! 1998 1.6 8V , NFZ Motronic 5.2 es rendszerNekem is bekövetkezett az alapjárati gond. Elöször csak menetközben kuplung kinyomásnál leállt. Üzemmeleg motornál is a mutatón látszik az ingadozás. Mostanába beindulni is csak gázadással szokott,ilyenkor ha beindul s elengedem a gázt akkor szinte vagy 500 as alapjárattal ketyeg miközben majd leáll. Aztán felpörgetem s megjavul. Amiket leírtatok mindent megcsináltam.Kábelhiba , test hiba leellenőriztem nincs sehol.Cserélve lett :Lambdaszonda, vízgomba, alapjáratszab., sebeség jeladó, fojtószelep állás érz.,Sehol nem szív falsot . vákumcsövek rendben. Map szenzor okozhatja ezt ? Mert már a ECUn kívül csak azt nem cserèltem.Előre is köszönöm a segítséget!
Sajnos Sagem SL96 esetán ez relatíve gyakori.Volt már klubtag, akinek meg tudták javítani, nem kellett ECU-t cserélnie.Bár előfordulhat, hogy mára olyannyira leesett az ECU+immo+kulcsok ára, hogy olcsóbb botottat venni, mint javíttatni.
Sziasztok!Kéne egy kis (SOS) segítség... Még soha nem volt ilyen. Indítózás után az alapjárat felmegy 4000-re. Utána több próbálkozás után is ugyanennyi, néha felmegy 4500-ra is. Mi lehet a gond? Az alapjárati motor (VDO) kb. 1 éve lett cserélve. Lehetséges, hogy koszos lett ennyi idő alatt? Ezt kell kipucolni, ugye? WD40 jó rá? Az immobilizer lehet esetleg hibás?Köszönöm előre is!
Immot nem tudom elképzelni hibaoknak. Tisztítani jobb a WD40-nél a féktisztító.
tSziasztok!Mostanában csinálja azt az autó, hogy hidegen beindítva a motort, felmegy a (hidegjárati) alapjárat kereken 1500 fordulat/percre, kb. 20-30 másodpercig, utána visszamegy 1000 körülire. Ez összefüggésben lehet a téli hideggel? Normális ez egyáltalán? Mennyi a normális értéke a hideg üzemnek? Nem olyan 1200 körül?
Valaki esetleg?
SziaNekem régebben csinált hasonlót,annyi különbséggel hogy kb 2000 fordulatig ment fel indításkor majd onnan állt be 1200re.Én akkor alapjárati motort és MAP szenzort cseréltem (nem ezért a jelenség miatt,hanem azért mert néha kuplung kinyomásra leállt a motor) azóta nem jelentkezett hasonló.Érdemes megpróbálni a cserét vagy tisztítást hátha segít üdv:Krisztián