HA SZERETNÉL EMLÉKEZTETŐT HOGY MIKOR CSERÉLTÉL OLAJAT A KOCSIN IDE ÍRD BE, ÉS VISSZA TUDOD NÉZNI KM ORA ALAPJÁN ÉS HOGY MILYEN FAJTÁT TETTÉL BELE VALAMINT AZ OLAJOS DOLGOK SZERELÉSÉVEL KAPCSOLATOS TÉMÁKAT IS ITT LEHET MEGBESZÉLNI ÉS HA TÖBB FÉLÉT KIPROBÁLTÁL MELYIK RŐL MI A VÉLEMÉNYED.
Én saját magam vezetek egy füzetbe minden javítást olajcserét,téligumi felrakást,levételt,stb.Dátum és kilóméteróra állás szerint.Olaj fajtája,beépített alkatrész típusa stb.De szerintem nem én vagyok az egyedüli aki így csinálja.Az olajok kitárgyalása az mondjuk jó dolognak tűnik!Akinek előző 405 Diesel Peugeotomat eladtam nagyon megörült,hogy ilyen gondoskodó gazdától vásárolta,három és fél év alatt minden vezetve volt.Vissza tudta nézni miket cseréltem,javítottam.Egyből megvette!
Ezt én is ugyan úgy csinálom mint te csak gondoltam lehetnek jó és rossz tapasztalatok ezen anyagokkal kapcsolatban és ezért is készult ez a topick igy mindenki véleményezheti a saját tapasztalatait olaj ügyben
Nálam elég vaskos lenne az a füzet...
én mit mondjak? de sajnos abbahagytam a vezetését...
Én akkor cserélek olajat, amikor eszembe jut, de ez hamarosan megtörténik!!!Az az igazság, hogy nem tudom mikor volt olajcserén a gépezet!!!De itt az ideje!!!
ilyet én le se mernék írni.. 1 év, vagy 10000km..
Ebbe teljesen igazad van max ugy csere ahogy írtad.
A jobb helyeken a motortérbe matrinyán vagy kártyán jegyzik mit mikor cseréltél és mikor esedékes a következő!
Lecseréltem a váltóban is az olajat és azóta szorul a váltóm amikor a következő fokozatot szeretném rakni,amig nem melegszik be mitől van ez a hiba 1.8 dl amit bele kell tenni és annyi is van benne. ha valaki segítene ebbe megköszönném.Ja Valvoline GL-5 80w90-es olaj került bele.Köszi előre is a válaszokat.A motor gyári olajat kapott ESSO ultra 10W40 meg gyári szürők lettek beépítve.
én emlékeim szerint 75W80 kell bele de majd meg erősitenek vagy ki javítanak...
úgy-úgy.. bár nem hinném, hogy ettől nehezebben menne a váltás..
A váltóba én is Valvoline olajat tettem. Nemtudom pontosan, hogy milyet, de kifelyezetten francia autókhoz való. Majd megnézem és megirom, hogy milyen.
Francia autókba TOTAL olaj való.
Itt a belevaló.http://www.formula3000.hu/shop/product_info.php?cPath=69&products_id=246
Én is ilyet raktam bele, nekem tökéletesen működik, bár a hátramenetet előfordult már, hogy nehezen vette..De ettől eltekintve jól működik.
Nekem ez az olaj van benne és jó a váltó.
ki tudja hogy milyen szervó olaj kell a kormányszervóba továbbá hogylehet kicserélni? nemtudom milyen van benne de kevés és nemtudom lehet-e öszerönteni másmilyennel de amugyis hamár veszek frisset kicserélném az egészet, de hol/hogy lehet leengedni?
Mennyi időnként kell szervóba oilt cserélni?mert én csak utántölöttem.
Nem tudom, talán 2 év... én biztos nem fogom lecserélni, hacsak nem szemmellátható problémák lesznek vele....
pontosan az olajokat 2évente illendő lecserélni!váltó fék szervó! ezek is el használodnak és el vesztik a viszkozitásukat illetve a kenő képeségüket a fék és szervó olajok pedig fel tudnak vizesedni!
a szervó olajat hol lehet leengedni??
Motorolajbolt.hu-val van valakinek tapasztalata?(Számomra) hihetetlenül olcsón árulnak olajat....Pl. Total Quarz9000 1550,- Total 75W80 váltóolajra van-e valakinek jó beszerzési forrása?TOTALis váltás lesz nálam olajügyben....
Velük nincs, de az ár reális.A formula3000-rel van tapasztalatom, elég rendesek voltak, ott pl. 1500 Ft most az 5w40-es Total Quartz 9000 1l75W80 TOTAL TRANSMISSION BV 1L 1800 Ft. Nekem még megvan az 1 l bontatlan
Köszi mindenkinek a visszajelzést! Drarpad, igen beszéltünk róla (elnézést, hogy nem jeleztem vissza!) de sajnos most 2 liter kellene.
Megvan az új járgány vagy a régiben cseréled?Nekem nem gond, majd elfogyasztja (elfolyatja) a twingo..