Összes szavazó: 160
Sziasztok.Új tag vagyok és még járatlan ebben a gumis/felnis témakörben, ezért kérem a segítségeteket.Az alábbi paraméterekkel van most az én P306-om: https://app.box.com/s/ggxytayomkksjuz1haihb44qn0crfixd.A kérdésem az lenne hogy egy 4x100 R14 felnit rá tudunk tenni mahinálás nélkül a kocsira? Most veszek majd használt gumit, jó áron. De a tulaj csak felnivel adja. A gumi elvileg jó lenne (185/70 R14). Nem értek hozzá, mondjuk nem ér hozzá majd valahol a gumi ahol eddig a régi nem? Mert ha igen akkor nem kell, nyilvánvaló. De ha csak a felni bajos akkor a felnit eladom majd bagóért.
Szia!Se a gumi, se a felni nem lesz jó.Gumiból a te autódra 185/60R14 a gyári méret, 186/65R14 még mehet, s3-tól már azzal szerelték, de 185/70-nel már sokat csalna a km óra. Felniből 4x108-as kel 65mm-s középfurattal és alacsony ET számmal. 6" széles felniből ET20 körül.Üdv!
Köszönöm a gyors és korrekt magyarázatot. Akkor marad az új gumi vásárlás, nem nagyon akartam használt gumit venni. De ez a szett az ismerősömé aki olcsón eladta volna nekem.175/65 van hátul és 165/70-es van az első tengelyen jelenleg. Ez így korrekt vagy térjek vissza a gyárilag ajánlott méretre?
Én biztos, hogy egyformát raknék.
Most néztem meg alaposabban... van egy matrica ami a színe miatt beleolvadta a környezetébe. 175/70R13-et javasol. De a neten is találtam eltéréseket, még szakmaibb oldalakon is. Akkor most melyik irányba menjek? Egyáltalán a felnimre mi jó? Ok, tudom... menjek el egy gumishoz, vegyek ott rá papucsot. De itt nálunk mocsok módon áraznak, megrendelem inkább. Esetenként 5-8 ezret spóroltam a régi autómnál is egy szetten.
Szasztok új vagyok itt. Van valakinek eladó alufelni? Akár gumi nélkül is. '97 1,4 sedan
Hali tetszene. Sajos a szín nem igazán illik az enyémhez mennyiért fújták neked? Ha nem drága, akkor szerintem mehetne. Köszi
Üdv Urak!Nyomtávszélesítés előtt állok, és azoktól kérdezném akik szintén ilyen cipőben járnak illetve csípőből vágják a témát hogy:- a nyomtávszélesítő teljes átmérője mekkora legyen? Nekem 150mm-t mondtak esztergályosék telefonban, állítólag egyedül bmw-khez szokott 200mm kelleni.Ezzel kapcsolatban csak annyi az aggodalmam, hogy nem akarom hogy hülyén nézzen ki. Túllógjon a felnin stb...- hátra 20mm kell, ezzel lesz pont jó. Akkor előre is célszerű(muszáj ide is tenni, nélküle nem fér be) ugyanúgy 20asat rakni vagy sem?Üdv, Tomi
Sziasztok,szeretnék újjítani az oroszlánomon, mert jelenleg sima kis 14"-os felni van rajta 2 szezont futott 175/65-ös nyári gumikkal. Szeretném nyár végén a jelenlegi felniket elpasszolni, és 16"-osba gondolkodni a következő nyárra majd. Valaki le tudná írni, hogy 16"-os 6,5 - 7széles felninél milyen ETszám az, ami gond nélkül felmegy a ferdehátumra? Illetve, hogy akkor arra a felnire 205/40-es gumit illene már tenni. Okoz ez problémát?Egyszer valahol ezt írták le nekem méretekre.R13 5széles ET20 -> R14 5,5 széles ET18 -> R15 6széles ET16-17 -> R16 6,5 széles ET15175/70R13 -> 185/60R14 -> 195/50R15 -> 205/40R16 Igaz ez valamennyire?Köszi
Sziasztok,vettem egy 14"x5,5J gyári peugeot acélfelni szettet neten, csak sajnos azt nézte be a hirdető, hogy 306-nak hirdette, de igazából 206 (206 ET száma 34). Én is elcsesztem, mert már korábban vettem, leszedettem róla a kuka gumikat, szemcseszórtam, félreraktam, és csak most ellenőriztem, hogy a megvett felni ET száma mekkora. Peugeot 306 1,8 XS (16V), elvileg S2. Tapasztalat esetleg valakinél? Felmegy? Esetleg elől felmegy, hátul nyomtávszélesítő kell, vagy fordítva? Inkább felejtsem el, passzoljam el őket és vegyek kifejezetten 306-ra? Egyáltalán ennek 306-nak mi a pontos ET száma, mert 24, 20 és 18 felváltva van feltüntetve.Köszi
Szia! Az ET attól függ milyen széles a felni, minél szélesebb annál kisebb, a 24 az 5"/5.5" széles felnié a 18/20 az 6"-é. Az, hogy felmegy-e az jó kérdés, volt aki tett fel minden nyomtáv módosítás nélkül 206 scirocco alufelnit is, viszont van akinek kellett nyomtáv szélesítés. Függ attól is, hogy mennyire jó a hátsó hidad, milyen széles gumit teszel rá...Ugye az ET24 vs ET34 azt jelenti, hogy 1 centivel beljebb lesz a kereked.
Sziasztok! Az s3-as Peugeotra milyen felnit lehet rá rakni 15-ösbe ami gond nélkül simán felmegy nyomtáv szelesitő és egyéb nélkül? Én sajnos nem tudom milyet keressek hozzá! Ha és a gumi is mekkora legyen? Köszönöm a segítséget!
Szia! A gyári méretű felni 6xJ15 ET18, szerintem legtöbben 195/50R15 gumival használják. Talán az XSi és az utolsó szériás s3 már 195/55R15-t kapott, ami nagyobb, de a régebbi alap típusoknak a /50 váltómérete, és szerintem gyakori méret is. Felninél figyelni kell, hogy a 206 és 307 modellek már nagyobb ET-vel rendelkeznek, beljebb lesz a kerék, beérhet a dobbetétbe, valakinél probléma, valakinél nem. A 306, 406 és 205 gyári felnijei "biztos" jók lesznek. Illetve szóba jöhetnek még a Xsara és Saxo felnik is.Ami még fontos lehet, nem tudom milyen kereked van most, de a gyári alufelnikhez alátétes felnicsavarok valók, amiből szintén többfajta létezik, az esztétikai fejhossz mellett fontos, hogy van olyan aminek az alátétnél szélesebb a "nyaka". Gyári felnit érdemes csavarokkal venni, ha lehetséges.
Sziasztok! 206cc ouragan 16" felni et28 csak nyomtávval megy fel vagy minden nélkül simán felrakható??? 195/45 el gondoltam.Előre is köszönöm!!
Sziasztok.Egy kérdésem lenne.Van egy felni ami ET38 4*108 luk távolsággal. Ez jó az S3- ra ?
Sziasztok!Valaki fel tudna tenni egy képet az autóemelőről bent a helyén a csomagtartóban? (ferdehátú)A kezelési útmutatóban van egy kép, de kicsi és sötét, semmi nem látszik rajta.Kiidegel, hogy nem tudom normálisan a helyére tenni. Köszönöm!
Normális képfeltöltő szoftvert nem találtam hirtelenjében, így az index-fórumra töltöttem fel:http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154670661&t=9045258A nyíllal jelöltem, hogy hol kell a műanyag "kallantyút" lenyomva kioldani a rögzítését. A kurbli helyzetét beazonosítva szerintem már neked is fog menni...