Szia!Én nissen, behr, vagy valeo közül választanék. Ami fontos, hogy a cső csatlakozóból két féle lehet, Azt nézd meg, hogy a tiédben milyen. Ha klímás, akkor a nagyobb méretű kell, mérd le ami a kocsiban van.
Metzmi Előfordulhat még hogy ha nincs klímád akkor is a nagyobb méretű hűtő való bele. Nálam ugyanez volt a helyzet. Nem klímás az autó, de mégis a nagyobb méretűvel szerelték. Amivel nincs is gond, csak hát valeo-ból azt hiszem 37 ezret kellett kicsengetnem érte. És még csak leeresztő csap sincs rajta...
Szerintem az a fontos, hogy 95-ös 1.6, 90 Le és ferdehátúhoz legyen.
Megnéztem az unix webshopját, 23-ért már van nissens 610-es hűtő, kedvezmény nélkül. Az előzőben (s1 1.6)az Iharosnál vettem utángyártottat 14-ért. Annyi volt csak a külömbség a gyárihoz képest, hogy pár fokkal több volt a vízhőmérsékletem általában.
Sziasztok!Van egy oldal, ahol Peugeot gyári alkatrészeket lehet keresni robbantott ábrával, és árral. Nem tudjátok véletlenül melyik ez az oldal?
http://public.servicebox.peugeot.com
Köszönöm! Erre gondoltam!
SziasztokBReak-re mekkora ablaktörő lapát kell?köszönöm
Szia! Hivatalosan 550/500, de nekem ha jól emlékszem az 550/480 jobban bevált. Középen jobban összeér a törölt felület. Egyébként érdemes a karokat is beállítani.
Most tettem fel, nagyon pöpec! 550mm vezető oldalra és 500mm anyós oldalra.Nagy sebességnél még nem teszteltem.
Sziasztok!Milyen ülés kompatibilis 306 sedannal? Mert bontóba csak leharcolt darabokat látok értelemszerűen.96-os 306 SL-be kéne.
Sziasztok,Valaki használt már hans-pries (TOPRAN) márkájú cserealkatrészt?Én vettem a kocsiba ilyen márkájú lambdaszondát de lehet két hét után meg is adta magát..pontosabban visszatért az alkatrészcsere előtti hiba.
Hát ezzel én is ráfaragtam már hogy utángyártott lambdaszondár vettem, mert az olcsóbb volt! De néhány hónap múlva nekem is tönkre ment! Így megtanultam, hogy nem szabad utángyártottat venni!
Nekem talán már 5 éve is van, hogy (első) lambdaszondát kellett cserélnem. Sok utánaolvasás után úgy tűnt, hogy valószínűleg NTK lehet a gyári, így olyat vettem. Egyelőre jó.
Mit vettél elsőre?
Sziasztok!Távirányítós központi zár modult nyomozok már egy ideje, ugyanis az előző tulaj eltüntette, és csak a csatlakozója árválkodik a hátsó ülés alatt/mögött. Szervizben ajánlottak külön beszerelhető vezérlő szettet kulcsokkal, de én az eredetit szeretném használni, a gyári gyújtáskulcson lévő gombokkal.Tudnátok segíteni, hogy hol lehet ilyet beszerezni?Csatlakozóról tudok képet küldeni ha kell!Köszönöm!
Nem értem... Ha 2000-es gyártású az autód, akkor nem lehet a hátsó ülés támlája alatt a vezérlő, hanem elöl, bent a középkonzol mögött egy sokkal komplikáltabb, Texton gyártmányú vezérlőd. Ha két nyomógombos a kulcsod, az ugyanezt erősíti meg.A belső világítás ajtó becsukásakor hirtelen, vagy fokozatosan halványulva alszik el?
Igen, két nyomógombos a kulcsom. A belső világítás pedig fokozatosan halványulva alszik el.Ezt akkor azt jelenti, hogy valahol a középkonzol mögött van a vezérlő? Pontosan hol?Na és akkor a hátsó ülés mögötti csatlakozó az mi lehet?
Ki kell szerelni a kéziféknél lévő hossz-boxot, csak úgy férni hozzá a vezérlőhöz, nagyjából a hamutartó mögött van. Egy 15 és egy 23-pólusú csatlakozó megy rá. Az ülés mögött lévő csatiról egy fotó sokat segítene...
Értem, köszi a segítséget. Akkor a vezérlőt már meg fogom találni. A hátsó csatlakozóról pedig azonnal küldöm a képet, amint segít valaki, hogyan kell ide feltölteni .Látok olyat, hogy "kép beszúrása", de rákattintva nem nyílik meg a Tallózás ablak, hogy be tudjam szúrni..
Képmegosztó szolgáltatás segítségével tudsz csak ide fotót beszúrni.Sajna amióta a kepfeltoltes.hu megszűnt, nem igen tudok egyszerűen használható megbízható oldalt ajánlani.Esetleg a linkjét beszúrhatod, ha például egy Googla-tárhelyre feltöltötted.
Ez lenne az a bizonyos csatlakozó fotón és videón:https://photos.google.com/photo/AF1QipPGaHGPH8unAqxv7kh0zSQvU3SdWBe9QK5yb_qQhttps://www.youtube.com/watch?v=fPioiuHCDic&feature=youtu.beKb. 1 méter hosszú vezetéke van, és ahogy a képen is látszik, a bal hátsó ülés alatt, az oldalsó műanyag burkolat mögé vezet.Zimurgy, szerinted mi ez?
Így már egyértelmű volt beazonosítani: ez a gyári CD-tár csatlakozója. A kábel másik vége a rádió 20-pólusú mini-ISO csatlakozójának a kék szekciójába megy, összesen nyolc szál. Nekem is ugyanígy volt, mikor vettem az autómat: az ülőlapok alatt végigfektetve volt gyárilag. Azóta szereztem be gyári CD-tárat, és ez a kábel elér a csomagtér végéig, konkrétan a hátsó lámpa mögé építettem be a CD-tárat. Tudom, hogy elavult dolognak számít audio-formátumban zenét hallgatni az autóban, de én a gyári megoldásokat szeretem, illetve nagyon kényelmes, hogy a kormánytávvezérlőről tudom a CD-tárat is vezérelni...Még annyit a témához, hogy szerintem szükségtelen a központizár-vezérlődet kiszerelni, egyszerűen csak újra hozzá kell tanítani (Peugeot planet szoftverrel) a kulcsot. Ehhez kellhet a kis kódkártya. Ha esetleg már nincs meg, akkor némi pénzért márkaszervizben kiadják.
Remek, köszi a segítséget!Elemet és új nyomógombokat már raktam a kulcsba. Jelet is ad ki, azt is ellenőriztettem.A kocsi kézikönyvében leírtak szerint próbáltam tanítani, de azzal nem jártam sikerrel.A kódkártya megvan hozzá.Ez a szoftveres újratanítási módszer otthonról is megoldható valahogy, vagy kizárólag szerviz??
Van olyan klubtag, aki saját magának otthon megoldotta. (Kínai klón Peugeot planet van neki...)
Sziasztok! Gyertya cseréhez milyen kulcsot ajánlanátok?A Bárdinál kapható 1-2 ezer forintos kulccsal semmire nem mentem.Köszi!
Teljesen kommersz, olcsó, sokéves gyertyakulcsom van, de két ponton csuklós. Ezzel jól hozzáférek...
Az enyém ilyen:https://www.obi.hu/egyeb-karbantartas-es-autojavitas/gyertyakulcs-16-mm/p/3155900Egyébként, én csak a gyújtótrafót vettem le (meg persze a kartergáz visszavezető csövet).Azon kívül te mást is leszerelsz, hogy kényelmesen hozzáférj a gyertyákhoz?Érzésre bitang módon meg vannak szorítva a gyertyák, és nem mertem túlzottan erőltetni.Egyrészt nem látok rá, hogy rendesen "rákapott-e" a kulcs a gyertyára, másrészt a menetet sem akarom károsítani esetleg a túlzott erőltetéssel.Tipp vagy tanács? (Gondolom, vigyem inkább szerelőhöz, ha bizonytalan vagyok.)
Pontosan ilyen gyertyakulcsom van (ámbár citromsárga a fogantyúja )Valószínűleg a tiédet igencsak erősen meghúzhatták, ha nem moccanik...Semmi mást nem bontottam le én sem.
Sziasztok!Kérlek, segítsetek abban, hogy hogyan, milyen elnevezéssel keressem azt az alkatrészt, amely a kalaptartó "zsanérja". (1,4-es benzines, ferdehátú kivitel, a kalaptartó üléstámla felőli sarkain van a "tüske", ennek az ellendarabja, amiben a tüske elfordul. Kis műanyag "izé", de nem találtam meg egyik bontós-alkatrészes oldalon sem.)Előre is köszönöm!
Ilyen formában elég reménytelen.Anno nekem is eltört: odamentem egy bontóba, és kicsavaroztam magam...