Összes szavazó: 154
az én tapasztalatom a hídfelújítással kapcsolatban.:bízd szakemberre, és fizesd ki azt a 65eFt-ot (már ha egyáltalán felújítható még a hidad).Nem kevés időt, pénzt és idegességet spórolsz meg vele az elején mi is úgy voltunk vele, hogy csak csapágyat cserélünk, visszacsavarozzuk és már kész is vagyunk...@65eFt-ért "csak" a csapágycserét és a nagytakarítást és a munkadíjat fogod kapni. A teljes felújítás 100eFt fölött van (újrafényezés, bakok, fékek, stb.)
Üdv Az lenne a kérdés, hogy a teljes felújítást olyan 65fele csinálják meg a legtöbb helyen, de egy szimpla csapágycsere és esetleg egy zsírzógombot berakni olcsóbban is kijöhet? Esetleg tudok olyan szerelőt/ismerőst, aki ilyet vállal olcsóbban?köszi
Halli mindenki!Adott ez a dölés szög.Létezik hogy enyire kicsi dölésnél is nyikorog a hid?4 napja kellett egyet vészfékezek azota éles fémes nyikorgás jönn a jobb oldalrol... Eloszor gondoltam hogy a fék utána álitodott (dobb fék) és egy csöppet szorul majd bekopik, de 250Km után is nyikorog, az érdekes hogy reggel ha elindulok akkor kb az elso 1-2 km megtételéig nem halacik semmiféle hang majd csak utána kezdi ell.Vallaki vélemény?
http://www.hatsofutomu.hu/Sziasztok. Erre én is kiváncsi vagyok mert hamarosan nekem is fel kell újítani és ők vannak hozzám a legközelebb!
Szia! Őket tudom ajánlani, nekem ők szerelik a kocsimat, meg tudod várni amíg elkészül, vagy, ha van nekik kicserélik egy felújítottra és a régit ott hagyod nekik. Üdv.: Levente
Sziasztok!Mai pados mérés szerint a hátsó hidam lassacskán felújításra szorul, és észak-kelet-magyarországi 306 tulajoktól szeretném megkérdezni, hogy Ti is Pestre és környékére vittétek az autót? Vagy esetleg itt Borsod megye környékén is van hátsó híd felújításával foglalkozó műhely? Vagy bevittétek a szerelőhöz, és intézze ő a rendelést, beszerelést, stb.? Köszönöm!
Sziasztok.Tudtok ajánlani olyan szakembert, aki a 306 kombi hátsó hidat fel tudja újítani Fejér megyében?Azt látom, hogy Szadán van egy megbízható, viszont érdekelne még, hogy a szentendrei cég milyen? (www.futomu.com)Előre is köszönöm.Laci
Sziasztok!Semmi baj az autóval (és remélem, sokáig nem is lesz), csak kíváncsiságképp: hol és kb. mennyiért lehet zsíroztatni a hátsó hidat Budapesten? (Feltéve persze, ha van zsírzógomb a hátsó hídon, de szerintem lesz, mert egyszer már volt cserélve...)Köszönöm előre is!
sziasztok. kinek milyen fékpofa van hátul? 306 1.4 1997ÉV. dobfékes persze. cserélni akarom de nemtudom hogy megérné e ferrodoroztatni.
ABS figyelem! Egy kis apróság a hátsó híd cseréről: az abs-es hidat olyan helyen cseréltessétek, javítassátok, ahol az eredetit ,-a tiédet- újítják fel. Nem így tettem, most nincs abs-em, mert kedvezmény nélkül ötvenezer lenne az új jeladó, a régi jeladót nem lehet leszedni a régi hídról!!! (lehet olcsóbb is a jeladó, de az enyémbe ilyen ,vagy közel ilyen árban van az új. Kombi 98-as, az olcsók nem jók bele a méret miatt!
Sziasztok!Szerencsére még semmi problémát nem tapasztalok a hátsó futóművön.Viszont olvastam egy cikket, miszerint gondos gazda 70 ezrenként szétkapja, tűgörgős csapágyat zsíroz, szimeringet cserél.Ti ezt el szoktátok végezni? Megéri? Mennyibe kerülhet ez egy igényes vidéki szervizben?Visszaolvasva a hozzászólásokat úgy látom ezt már más is felvetette, de nem találtam rá választ.Engem is érdekelne a dolog, hátha azóta tud valaki segíteni ebben.
Hello. Én szedtem szét, de a tűrgörgők jók voltak, úgyhogy csak bezsíroztam, meg szimeringeket cseréltem.Ha volt szét szedve, szóval nincs összerohadva, akkor viszonylag olcsón megúszhatod, de ha nem akkor ki kell venni a hidat és kint szédszedni, ami megnyomja a költségeket.Szervíztől függ, de nem gondolnám, hogy 30 ezer alatt meg lehet úszni.
Sziasztok!Kezd bedőlni a két hátsó kerekem. Egyelőre alig látszódik, eléggé sasolni kell, hogy feltűnjön. Nyikorgást, imbolygást menet közben nem tapasztalok. Felemelve, a kereket megforgatva hallatszik súrlódó hang.Több mint 2 hétre kaptam időpontot szervizbe.Addig használhatom napi szinten (35km távra) az autót? Vagy nem érdemes nyúzni?Köszi!
Ha súrlódik, akkor már szerintem a hídtest is elkezdett berágódni.Viszont mivel nyikorgást nem említettél, szerintem beállni még nem fog, én használnám ebben a két hétben is.
Rendben, köszönöm. Akkor óvatosan még eljárkálok vele. Attól tartottam, hogy az első tünetek jelentkezése után nagyon gyorsan romolhat a helyzet.Telefonban elsorolták, hogy milyen költségekkel kell kalkulálnom. Háát nem lesz olcsóság.. Kimondottan francia gépek hátsó hídjainak felújításával foglalkoznak több mint 20 éve, 2 év garanciával.Remélem utána újabb 20 évig nem lesz gond.