Kívülről is látható a márkajelzés,vagy az egyik lapáton vagy a középső részen találod.Ha privátban elküldöd az alvázszámot akkor a gyári katalógusban meg tudom neked nézni milyen kell a tiedhez.Írj privátban ha jó a méret és megbeszéljük "okosba"
Sziasztok!Van egy kis gondom a központi zárral.Ez egy S3 kombi.Ha le akarom zárni azonnal visszanyit.Az összes ajtó jól van becsukva.Ellenben ha bal első ajtót kézzel zárom, le tudom.Ha jobb elsőt zárom kézzel visszanyit, és nyitja az összes lezárt ajtót is.Jelenleg lezárom a jobb felét, és utánna a balt akkor jó.Nyitásnál ha gombot megnyomom hogy nyisson kétszer nyit.Hol keressem a hibát?
mindkét első ajtó átvezetőjét gondosan nézd át, szerintem vezetékszakadás lesz.
Sziasztok! Lenne egy elég idegesítő problémám! Pár nappal ezelőtt izzókat cseréltem a műszerfalban és azóta az üzemenyag szint mutatóm nem mutat valós értéket illetve nagyon lefekszik a mutató mikor leállítom az autót. Illetve a sebesség mutató is nehezkesen akadozva megy fölfele. Mi lehet a baj? Kontakt spray-vel probálkozzak és/vagy esetleg WD-40? Ha igen akkor a csatlakozókat fújjam? A másik érdekesség, hogy nagyon ritkán ha nagyon rászedem a kormányt mondjuk parkolásnál, akkor szokott olyat produkálni, hogy leáll a motor teljesen. Ez mitől lehet? Egy 97-es 1.4 XN-ről volna szó.Üdv.: Krisz
Sziasztok!Vettem egy 306SL-t,újabban időnként nem működik az indexem.Valakinek tapasztalat?
Sziasztok!1999 -s 306 - k hol van a kulcshoz tartozó dekódoló egysége.Belerakom a gyújtáskapcsolóba a kulcsot, amiben van egy gyűrű, az alapján azonosítja, hogy az autóhoz tartozik a kulcs, és az ehhez tartozó doboz helyére lennék kiváncsi, hogy hol van.Ki kell szednem a helyéről. Tippem az van, de nem akarom szétbontani az egészet.Talán a boxnál, váltó, szivargyújtó környékén a burkolat alatt?Másik kérdés: az ELM27 OBDII BLUETOOTH az jó az 1999 - s autókhoz? Valaki esetleg használja okostelefonhoz?Üdv, Levente
Szia szlevi,1999-ben volt S2-es S3-as is.Az egység egészen más, de helyileg ugyanott van: pontosan ahol írtad is.Ki kell venni a hossz-boxot, hogy hozzáférj a középboxban a szivargyújtó mögött.Az ELM27 OBDII BLUETOOTH cuccról tapasztalatom nincs, de jót még senkitől nem hallottam róla...
Köszi Zimu.1999.06.01 - i az autó. Ebben a szivargyújtó nem a középboxban van, de köszi.A ventilátorok azóta is működnek.
Ha 1999.06.01, akkor még S2 kell, hogy legyen. No de hol a szivargyújtó, ha nem a középboxban?Vagy a saját XSI-dről van esetleg szó?Annak örülök, hogy a ventik jók azóta is!Pedig féltem erősen, hiszen olyan vezeték is akadt, amelyiken egynél több helyen volt szakadást okozó oxidáció, szóval erősen aggódtam, hogy nem lesz tartós...
Sziasztok!!!A segítségeteket szeretném kérni!! A jelenség az, hogy nem működik a riasztó távirányító. Elemet cseréltem benne, de semmi nem változott. Csak annyit szeretnék csinálni, hogy ne kezdjen állandóan villogni az elakadásjelző. Nagyon bosszantó. Hogyan tudnám ezt házilag kiküszöbölni? A risztóra nincs szükségem a központi zár tökéletesen működik. Előre is köszönöm az esetleges megoldásokat és tippeket!!!
A riasztód 99%, hogy utólagos, nem pedig gyári. Így ha végigköveted a vezetékezéseket, mindenestől ki tudod bontani. Ám nagyon sok esetben van egy kis kulcs, aminek a segítségével a központi egységnél kiiktatható...
Sziasztok van egy 1998-as 1.4XN 306-om. Az lenne a gond hogy rádugom obd-re és nem kommunikál a géppel.
Sziasztok! Még egyet szeretnék kérdezni, hogy az miert van hogy lenyomom az ablakot a vezető ülésnél és nehezen megy le az ablak és közben hallom a központi zárat hátul?
Sziasztok !Van egy 306os 1994 1.6 benzines ferdehátumNapi használatban volt.Szombaton indul simán majd le is mostam és utánna is simán indult..Másnap hajnalban indultam volna vele .. kulcs bedug elforgatÉs a műszerfalon egy árva visszajelzést sem adott(akku,kézifék semmi)Csak azt hallod ahogy a rele kattog ... arra tippeltek hogy gyújtáskapcsoló..Vettem eggyet újonnan rápróbaltuk és ugyan azt csinalta csak kattogott a rele ...Rámértek az aksira a 12 V benne volt sőt az összes biztire is es azis mind rendben volt ...Plane a gyujtas csatik is rendben voltak szoval aram az volt ...Ha gyujtasra raktad akkor a futes ment magyarul nem a gyujtaskapcsolo a gond ...A muszerfalon csak a tavolsagi es az elakadas jelzo ad visszajelzest es csak nattogSzerintetek mi lehet a problema ?? Valaki talalkozott mar ilyennel??
Sziasztok!Teljesen új vagyok itt, és SEGÍTSÉGET kérek!Van egy 306 XN Break 1998 évi kedvencem. Mostanában nem sokat tudtam használni, mert a céges autóval kellett mászkáljak , azt vettem észre hogy a bal ajtónál állandóan visszazár a központi zár, az ablaktörlőket nem tudom egyik oldalt sem működtetni , elvittem szerelőhöz , de azt mondta hogy itt minden kábel fekete! Na itt derült ki a számomra , hogy ezt már valaki buherálta. Van valakinek olyan kábelcsatlakozós átvezetője , amiben színesek a kábelek, vagy létezik rajz , leírás arról, hogy mit hova kell kötni. van erre megoldás, a szerelő azt mondja mire megcsinálják nagyon nagyon sokba fog kerülni. Akkor előbb futok egy kört itt nálatok .Előre is köszönöm a segítségeket!
Szia . Igen azt akartam írni, ablakemelőt, . Nagyon szuper hír hogy tudsz segíteni, előre is köszönöm.E-mail: badger1205@gmail.comNagyon köszönöm a segítséget! Béla
Sziasztok!Új vagyok ezen a fórumon. Van egy 1997-es Peugeot 306 1.6 Break kombi személyautóm, melynek egyetlen kulcsa szétesett és kiesett belőle az immo chip, ami természetesen el is veszett.Az lenne a kérdés, hogy van e rá módszer, vagy valaki, aki ki tudja olvasni a vezérlőből az immo kódot és új chipet készítsen, vagy véglegesen kiiktatni az immobilisert?A neten nem sok megoldást találtam erre a típusra.A motor vezérlő típusa Bosch MP5.2 0 261 204 628Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok. Kis segítsèget szeretnèk kèrni. A diagnosztika csatlakozót keresnèm a 97-es èvjàratú 1.4-es sedan-omban, de a koràbbi íràsokban olvasottal ellentètben,nekem nincs a biztitàbla takaró panel alatt a kormànyoszlop vonalàban... Esetleg lehet màshol eldugva? Vàlaszokat előre is köszönöm.
Ha 1997 április előtt gyártották az autódat (tehát S1-es, vagyis mechanikus kilométerszámlálós, az irányjelző külön egység a fényszórók mellett, stb...), akkor nincs OBD-csatlakozó.A motortéri biztosítékdoboznál vannak kis kétpólusú csatlakozók, azok segítségével lehetséges a diagnosztika.
Helló!3. éve használunk egy 2000/01-es 1.4-es Huskyt.Az elején előfordult, hogy nem mindig szólt a kürt. Aztán öcsém leamortizálta a bal elejét egy villanyoszloppal. Légzsák cserélve (sok egyéb melltt), de állítólag a bajuszkapcsolót is kell valami átvezető kábel miatt. A rádió átalakítva SAL-hoz, kezdetektől elfelejtett mindent, amikor levettük a gyújtást (fejegység csere sem orvosolta ezt). Állítólag a fűtésszabályozóknak is világítani kellene, olyat sem láttunk. Nyáron el kezdett szórakozni a központizár, ill. az el. ablakemelő. Sógor kicsit átnézegette, biztosítékokat is (motor és utastérben is), a kürtöt kidobta, de legalább az ajtóval-ablakkal nincs most probléma. A vezető oldali ajtóban lévő kábelt kellene talán kicserélni. Ja, ha még ide belefér, az ABS is elment, egy-két csövecske mintha deformálódott volna ütközéskor.Várom az építő jellegű hozzászólásokat. Köszi előre is.
...Állítólag a fűtésszabályozóknak is világítani kellene, olyat sem láttunk...
Sziasztok!Szeretnék tanácsot kérni, hogy mi lehet a probléma, hogy ha benyomom a hátsó ablak fűtést akkor nem villágít erősebb fénnyel a gomb, a hátsó ablak fűtés sem működik.Biztosíték táblát végig néztem. Rendben van. Narancs sárga relé hallom katogni amikor nyomkodom a fűtés gombot. Lehetséges hogy az lesz a rossz? Mi lehet a probléma? Merről kezdjem keresni?Köszönöm szépen előre is.
Sziasztok. Van egy 97.07. 1.4 sedánom S2-es.A fordulatszám mutatóval vannak problémáim csupán annyi hogy nem működik. Azt csinálta hogy menet közben párszor leesett a mutató egy pillanatra aztán életre kelt. Ez ment 2 hétig de mostmár meg sem mozdul. Szerintetek mi lehet a gond? Műszerfal vagy valami más??Válaszokat előre is köszi
Valóban a narancsszínű relé kapcsolja a hátsó szélvédő fűtését (plusz a tükörfűtést is, ha van).Nem ritka, hogy elég a relé, vagy összeégnek a foglalatában az érintkezők.Jó eséllyel ott lesz a gond, ha a fenti tünetek jelentkeztek.
Köszönöm szépen a tanácsot. Hogy ha a foglalatban az érintkezők összevannak égve, hogyan tunám orvosolni? Kontakt spray megoldás lehet?
Gyanús, hogy érintkezési hiba a műszerfalnál, vagy a jeladó meghibásodása. Előbbi viszonylag könnyen orvosolható, ha a vezeték nem szakadt: a műszerfali műszeregységet kell kiszerelni. Macerás egy kicsit, de nem megoldhatatlan, én már többször kiszedtem. Elsőként a kormány borítás 3 csavarjából a feléd eső kettőt ki kell hajtani (torx), a felső fedőlapot levenni. Ez után a mögötte lévő két, szintén torx csavart, ami a műszerfal keretét rögzíti, meg ugyan ennek a két csavarját fent kicsavarni. Ezt követően férsz hozzá a műszeregység 3, torx csavarjához: kettő lent, egy fent középen. A háromküllős kormányt a legalsó pozícióba állítani, és a műszeregység tetején lévő két csatlakozót kell leválasztani a műszeregységről. Ehhez a csatlakozók tetején lévő apró "bütyköt" kell finoman (!) benyomni, és a kengyelt hátrahúzva a csatlakozók szépen kiemelkednek. Ha a csatlakozókat leválasztottad, akkor a kormánykerék felső részén óvatosan ki lehet játszani a teljes műszeregységet. A napi számláló gombjára vigyázz, hajlamos beakadni, le ne törjön! A csatlakozókat érdemes kifújni, illetve az üregben maradó dugókat kontakt sprével lefújni. Száradás után rakd csak össze!Ha már kint van a műszeregység, érdemes az izzókat átnézni, a hibásakat cserélni (nekem a múltkor 7 darabot kellett!), nem nagy összeg, autósboltban 80,- Ft/db áron vettem. (12 V 1,2 W, rizsszem izzó.) A foglalatuk "bajonett záras", azaz 1/4 fordualttal el kell fordítani, és kiemelhető. A foglalatból a rossz izzót csak ki kell húzni. Az új izzók vékony drót lábát érdemes kicsit kihajtani, mielőtt benyomod a foglalatba. Egy 12 V-os táppal (akksival, stb.) le lehet próbálni, melyik jó, melyik nem. Az érintkezésük is lehet rossz, egy kis megmozgatással, vagy a helyükre nyomással (a foglalatba) helyrejöhetnek. Egyes izzók foglalata pusza kézzel nem hozzáférhető, ezeket egy lapos fogóval óvatosan (!) megfogva lehet kivenni. Érdemes megjelölni, hogy melyik helyről vettél ki izzót, mert nem mindbe kell!A visszaszerelés előtt érdemes a csatlakozók (kék és sárga) vezeték kötegét kicsit megmozgatni.Ha ez nem segített, akkor sajnos jeladó probléma jó eséllyel, ebben - talán - zimurgy mester tud tanácsot adni. (A fenti szerelési tippek is Tőle származnak, ezúton is hálás köszönet érte!)Az indexes fórumban van egy kép a csatlakozók kivételét segítendő:http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149213211&t=9045258&openwith=1Először a kék nyílnál kell benyomni, majd a sárga nyíllal jelzett irányban a kengyelt mozgatni.
A fordulatszámmérőhöz jeladó nincs, a motorvezérlőről kapja a jelet. Legtöbbször sajnos maga a műszeregység a hiba forrása, nem pedig a fordulatszám-jel hiánya.
Üdv!Régen nem voltam már, nem is volt bajom az 1998 as 1.4 XN sedan-nal.A középső óra már régen azt csinálja, hogy ha világitást kapcsolok, nem világítanak az izzók, normál esetnem mindkét izzó világít. Szétszedtem, összeraktam, ha összenyomom a házat akkor világít. Tudom orvosolni kontakt tisztítással, vagy ez nyák vagy alkatrész elöregedés?Illetve tudom hogy volt róla szó, de van az óra csatlakozóhoz bekötési rajz? (A kereső mintha nem működne) Ugyanis van egy órám ami hőmérős. Szenzor is van, de nem tudom hova való a szenzor 2 lába.Ez csak érdekességnek, sosem tudtam, hogy a motortérben a kompjuter mellett van egy piros gumi gomb, az mi lenne?Nagyon köszönöm a türelmet, Attila!
A digitális órád érdekes, amit művel... Megjegyzem, hogy egyszer volt már dolgom olyan 306-os órával, amelyiknél nem működött a háttérvilágítás-csökkentés úgy, hogy a helyzetjelzőről kapta a jelet, hanem ezt a pontot is testelni kellett. Ezt úgy oldottam meg, hogy egy relés áramkört iktattam közbe, tehát felkapcsolt világításnál nem pozitívot, hanem testet kapott. Így kifogástalanul működött sok éven át.a normál óra bekötése a következő:1=állandó pozitív2=test3=gyújtásról pozitív4=helyzetjelzőről pozitív5 és 6=szondaA szonda helye gyárilag a jobb tükör aljában van. Arra van némi esély, hogy a műszerfali és a karosszéria-kötegben be van vezetékezve a jobb oldali ajtócsatlakozóig, de a jobb ajtókábelban gyakorlatilag kizárt. 721 és 722 a két érintett vezeték száma egyébként, színük talán barna és lila, ha jól emlékszem.Kötöttem már be utólag gyári helyre szondát: a kiöntött ajtócsatlakozók miatt brutál nagy munka. Anno a régi 306-omon inkább előre vezettem, és a vonószem mögött elrejtve tette a dolgát, nem is lehetett látni, és nem zavarta a motor hője sem...A "piros gumi gomb" az az inerciakapcsoló, a feladata az, hogy borulás esetén lekapcsolja az üzemanyag-ellátást. Igen-igen ritkán előfordul, hogy spontán kiold, ekkor be kell nyomni a gombot.