Üdv! Nagyon köszönöm. Közben kutattam én is és rajzot is találtam. Ma megint kiszedtem az órát. Ha helyzetjelzőt kapcsolok az izzó nem világít. Középen összenyomom, akkor kisebb fényerővel világít, de ha megkoccintom, elalszik. Nem tudom hogy nyák vagy forrasztás, vagy valami kontakt. Ugyanis a kijelzőhöz nem szalagkábel megy, hanem valami sín rányomódik a kijelző nyáklapjának fóliájára.. megpróbálom kitisztítani.Nem is kísérletezem a tükörbe szenzorral, olvastam hogy nem egyszerű. Csak ki akartam akarnám cserélni ha a mostani nem javul meg mert este látnom kell az időt. Csak ugye szenzor nélkül csak villog a celsius. Max belső hőt fog mérni. Jól láttam, hogy a mfalból jövő kábel kamráiba be lehet tenni a vezetéket a kések közé ha lepattintom a kis fekete védőt az 5-6 ról?Még 1x köszönöm!
Igen, jól láttad. A 7-kamrás óracsatlakozó fekete fedlapját óvatosan le kell pattintani, és ugyanolyan keresztmetszetű vékony vezetékeket kell (blankolás nélkül) behelyezned, mint amelyek a bent lévők. Kis csavarhúzóval be szoktam nyomni őket véghelyzetbe, hogy a fedelet már csak vissza kelljen pattintani. Nem szerencsés, ha valaki a fedéllel szeretné a kések közé nyomni a vezetékeket. Nagyon primitív egy csatlakozó-megoldás ez, szerencsére S1 után nagyobb részüket megszüntették, csak néhány ilyen logikájú csatlakozó maradt...
Sziasztok,ablakemelő kapcsoló-elektromos tükörállítós-belső szerkezetéről kellene rajz,fotó,hátha van valakinek.Köszönöm,boldog Új Évet mindenkinek!
Sziasztok,Adott egy haldoklónak tűnő Sagem ECU egy KFX motorral, 2000res évjáratból. Igen, még a régebbi, egy lambda szondás változat, nem a KFW.Kérdés, hogy be lehet-e az 1.4es Marelli ECUját építeni, működni fog-e vele hibátlanul? Találtam egy cikket, amiben azt írták, csereszabatos egymással a két motorvezérlő, de valószínű Nektek több a tapasztalatotok.Illetve a másik kérdés; amennyiben igen, ha menni fog a Marelli ECUval a gép, elég csak az immo chipet átcserélni a kulcsban, vagy kompletten a zárszerekezeteket és a kulcsot is cserélni kell?Köszi,Roland
Biztosat én nem fogok tudni mondani, mindenesetre annyit tudok, hogy a régi 306-osom S2-es 1.4-es volt, Marelli vezérlővel. Ennek nem sor-trafója volt, hanem még a hagyományos, gyertyakábelekkel. Ez persze önmagában még nem zárja ki teljesen, hogy működhet a dolog.Az immo-chipet a távvezérlő nélküli kulcsban nem tudod átcserélni, mert a komplett kulcsot egybeöntötték, csak kulcsszárat lehet cserélni.Az is gondot okozhat szerintem, hogy S2-nél még egészen más volt az immobiliser egység, mint amilyen S3-ban van, például S2-nél még a központi zárat és a belső világítást nem az vezérli.
Köszönöm a választ!A kulcs olyan, hogy benne van a távvezérlő, szétszedhető és az immo lapkát is ki lehet szedni. Igen, meg talán az S2 infrás volt, ha jól emlékszem, ez pedig már rádiós központi záras. Esetleg a Sagem S2000es ECU nem lehet jó hozzá? Arról ennyi rosszat nem hallani, mint az SL96ról.
Kedves Kollégák!Találkozott már valaki ezzel a hibajelenséggl?A hátramenet lámpái egyik napról a másikra (mind a kettő, egyszerre) elsötétült (nem világít, hiába teszem a sebváltót R-be). Ezzel gyakorlatilag egyidejűleg a belső világítás (az ajtónyitásra felkapcsolódó, nem a térképolvasó!) szintén ezt csinálja, azzal, hogy ha a gyújtás rajta van, akkor a folyamatos világítás állásban (tehát nem akkor, amikor az ajtó nyitásra kezdene világítani) rendben működik. A nyitásérzékelő (ajtó-) kapcsolókat megnéztem, rendben vannak, nem oxidáltak.Leginkább valamelyik biztosítékra gyakanszom, tekintve, hogy a két jelenség gyakorlatilag egyszerre "jött be", de persze ettől még lehetnek egymástól függetlenek.A kérdés tehát, hogy lehet-e biztosíték-hiba, ha igen, a vonatkozó biztosíték hol található?A másik kérdés, hogy ha a sebváltó hátrameneti kapcsolója a ludas, azt hol lehet megtalálni?Előre is köszönöm a válaszokat!
Az ajtónyitásra felkapcsolódó belső világításhoz a 15-ös biztosíték tartozik, míg a tolatólámpához a 12-es.A tolatólámpa-kapcsoló jól látható helyen, a váltóház tetején helyezkedik el, egy 2-pólusú fehér csatlakozó megy rá.
Jó estét!2000-es évj. 306 XR autómon kiégett az üzemanyag szint jelzőt megvilágító izzó, ezért arra vetemedtem, hogy kiszedem a műszerfalat és kicserélem az összes kis izzót (22db-ot).Nos ezzel nem is volt gond, csak amikor újra összedugtam, és ráadtam a gyújtást, akkor már a teljes műszerfal világítás kb. 3/4-e nem égett... Erre beugrott, hogy az akksi saruját nem vettem le a szerelés kezdetekor. Ez lehet a gond szerintetek? Megadhatta magát egy biztosíték? Ha igen, akkor vajon melyik?Köszönöm előre is a válaszokat és segítséget!
Megadhatta magát egy biztosíték? Ha igen, akkor vajon melyik?
Inkább az a gyanúm, hogy a csatlakozók nem érintkeznek rendesen (sárga és kék). Egy erőteljesebb "kocogtatás" a műszerfal tetejére, megmutatja, hogy valóban ez a hiba oka-e. Ha nem, akkor az izzók lábainak széthajtása is segíthet, illetve célszerű ismét kivenni a teljes műszeregyüttest, és minden izzót (foglalatostul) megmozgatni.De majdnem biztos vagyok benne, hogy a csatlakozók érintkezésével lehet a gond. (Sajnos elég macerás a műszeregyüttes ki-beszerelése, de egy alapos takarítás sokat javíthat a helyzeten! Nem csak a port kitakarítani a "dobozból" az órák mögül, hanem a csatlakozók és a tüskék megtisztítása is fontos.)Nálam is volt ilyen jellegű gond, többszöri ki- és beszerelés után egyre jobb az érintkezés, mert az oxidáció "lekopik" a csatlakozásokról.
A sárga és kék csatlakozók stabilak, aligha lesz ott gond. A foglalatok is szépen illeszkednek a panelon, az sem jellemző hibahely. Az 1,2 W-os izzók kis lábainak az óvatos kihajtogatása viszont szerintem is erősen indokolt.
Sziasztok!A mai Totalcar-cikk kapcsán tűnődtem el, hogy vajon milyen típusú kormányszervo van a 306-osokban:- hidraulikus vagy elektrohidraulikus? (A legújabb fajta nyilván nem.)Akit érdekel az írás:https://totalcar.hu/magazin/technika/2019/04/09/ezert_lehet_kenyelmes_a_parkolas/
Nekünk tisztán hidraulikus van.
Én már hajtottam korábban két FIAT-ot, de azoknak sem volt jobb a kormányszervója. Szerintem egészen barátságos a Peugeot-inké.A futómű/rugózás/lengéscsillapítás pedig sokkal jobb, mint a két FIAT esetében.A "gyenge pont"-nak én inkább a rendkívül alacsony üléspozíciót érzem, amihez minden bizonnyal hozzájárul az is, hogy nem vagyok éppen "konfekció alkat", lévén 198 cm magas, és bő 130 kiló vagyok. (Ezzel együtt pl. a fejtér igen barátságos, még nekem is.)
... A sportos autó az, ami lapos, széles (és könnyű)...
Ebben maximálisan egyetértek, bár hozzá kell tennem, én annyira nem rajongok a sportosságért, de tény, hogy a "feelingje" (hogy ilyen szép, magyaros kifejezéssel éljek) valóban megvan.
Sziasztok.Olyan probléma ütötte fel a fejét amire kérem a tanácsokat.A féklámpám vagy folyamatosan ég vagy villog.Észre vettem hogy a fékpedál hozzáérésére már azonnal égnek a lámpák.Még szinte be sem nyomom a pedált.Rossz úton meg ha rezeg akkor már villognak a féklámpák.Ha alulról felhúzom a pedált és megtámasztom akkor nem világít a lámpa. Hol keressem a hibát? A pedállal van gond hogy nem jön fel rendesen? Vagy valahol van valami kapcsoló gomb ami beragadt? Elég szar közlekedni mikor folyamatosan szólnak hogy ég a féklámpa vagy villog. S3 2001 évjárat benzines kombi.Köszi a segítséget.
Vedd le az utastéri biztosítéktábla fedelét, aztán a kormányoszlop négy 13-as kulcsnyílású rögzítő-anyáját is vedd ki. Ez utóbbihoz úgy férsz hozzá, ha alul a vízszintesen futó harmonikás fűtéscsőből a 25-30 cm-es darabot kipattintod. Könnyen fog jönni.Ha a kormányoszlopot óvatosan leengedted, akkor fogod meglátni a féklámpa-kapcsolót.vigyázz, mert igen élesek a lemezek, a minap én is jól összekaszaboltam a kezeimet. Felülről egy 2-pol fehér csati megy rá.Látszólag csavarmenetes, de mégsem az, csak gyűrűk vannak a külső felületén.Nekem vízpumpa-fogóval sikerült ki-be tenni.Ha kint van ez a nyomógomb, akkor már szét tudod pattintani, és lehet, hogy csak a beégett érintkezőket kell megtisztogatni.Persze új nyomógombot is vehetsz, végtelenül egyszerű kis cucc ez.
Üdv!A minap menet közben elsötétült a digitális óra és hőmérő a középkonzolon.Gondolom égő mehetett ki, mert bizonyos szögből nézve látom, hogy mutatja a pontos időt és hőmérsékletet.Izzócseréhez a komplett középkonzolt ki kell venni? Esetleg létezik valamiféle tájékoztató videó a szétszedéséről?Csak hogy tudjam, hogyan is kezdjek neki.Köszönöm előre is a segítséget!
SziaNem kell mindent szétszedni,egyszerűbb mint gondolnád Ha a szivargyújtót kiveszed akkor meg tudod fogni a szürke betét belső felét és óvatosan magad felé húzva lejön az alsó fedőlap.Pár helyen fogja egy "ék alakú beszorulós lemezlap" (bocsi nem tudom jobban megfogalmazni ),ami nem patent így nem kell félni hogy ott eltörik.Ha azt sikerült levenned akkor már látható lesz az óraegység amit 2 torx csavar rögzít.Ha kivetted akkor a hátulján hozzáférsz az izzó(k)-hoz.Ugyanolyan izzó van benne mint a műszerfalban (W5W).Üdv: Krisztián
Köszi, valóban egyszerű volt.Már csak egy dolog maradt. A középső szellőzőrácsba az előző tulaj valószínűleg mobiltartót tuszkolhatott, mert a vízszintes lamellák totál össze vannak kuszálódva. Azt a részt is külön ki lehet szedni? Vagy ahhoz már tényleg ki kell operálni a rádiót, stb.?
Üdv Mindenkinek!SziaElső körben én megnézném a kábeleket amik az indítómotorra csatlakoznak és a karosszériához csatlakozó testeléseket egy alapos tisztítás után lehet tesztelni hogy segített-e.Ha nem akkor maga az indító motor (vagy a bendix) kezdi megadni magát.Üzemmelegen azért fordulhat elő ez a jelenség,mert a tekercsek felmelegednek és egy menetszakadásnál már lehet nem érintkezik a réz vezető,míg visszahűlve ismét megvan a kontakt. (ez csak egy tipp részemről,biztos vannak ebben jártasabbak)Vagy a bendix nem zár megfelelően.Le kell venni a motort és elvinni egy szakihoz vizsgálja meg,szinte biztos hogy megtalálja a jelenség okát.üdv:Krisztián Adott egy Peugeot 306-os 2002-es évjáratú 1,6 benzines verda. Hibajelenség: Az indítómotor melegben /felmelegedve, hosszú út után/ nem működik kattanás van, forgatás nincs. Kocogtatásra sem reagál. Egy óra állás után,mikor lehűlt a blokk akkor viszont megint pöcre-röff. Szénkefék, annak tartói decemberben cserélve lettek. No erre varrjon valaki gombot!
Sziasztok adott egy Peugeot 306 1999 es kiadás gond a központi zárral van. Az anyós oldal kerreg berreg és 7 8 ikra hajlandó be zárni. Egy jó ismerősömé a gép sárkány gondoltam segítek neki oda adom az én régi központi zár aimat ami ugye 1997 és Ben volt. De nem figyeltem hogy az 1999 és Ben már a zárban van a mikro kapcsoló. És nem az a oszlopon. Kérdés a következő ki lehet vitelezni hogy a sima zárat (központit bele rakom és rakok pluszban az a oszlopra egy kapcsolót? Lenne mindenem hozzá. Így lenne olcsó nekik nem kéne zárat központit venniük. Üdv
Sziasztok!Tanácsot, illetve segítséget kérnék az alábbi miatt:Már második alkalommal (néhány napon belül) fordult elő velem, hogy a központi zár "megtréfált". Az alap helyzet: A bal első (vezető oldali) ajtó zárja a távirányítóval történő zárás esetén elsőre nem záródik be. Ilyenkor az összes ajtó zárja "visszanyit", majd még egyszer "rányomva" hallható, hogy a zármozgató motorok felzúgnak, majd a 3. gombnyomásra ténylegesen is bezáródnak az ajtók. Azonban az említett esetekben nem ez történt. Az első és második zárási kísérletnél minden ugyan így zajlott le, azonban a harmadik gombnyomásra nem záródott a bal első ajtó. Kinyitva, és a zár gombát kézzel lenyomva a kp.-i zár hallhatóan próbál lezárni, azonban - lévén az ajtó nyitva van - ez természetesen meghiúsul. Többszöri próbálkozás (nem számoltam, de kb. 5 lehetett) az elektromos zárási funkció kikapcsolja magát, és ekkor egyesével le lehet zárni az ajtókat. (A bal első ajtó kulccsal nem záródik, mechanikai hibája van a zárszerkezetnek, így csak a jobb első, azaz "anyósülés" melletti ajtó zárjával lehet - kulccsal - bezárni. Ilyenkor viszont a kp.-i zár rendben teszi a dolgát.)Mivel néha a feleségem is vezeti az autót, jó lenne, ha Neki nem kellene effélével kínlódnia, ezért kérem a segítségeteket, hol, hogyan keressem a hiba okát! (Én el lennék ezzel a kis hibával, együtt tudok vele élni, de Őt nem akarnám kitenni ilyen procedúráknak, mert nem egy technikai talentum.)
Szerintem nagy valószínűséggel a vezetőoldali ajtóba menő gumiharmonika alatt, a csatlakozó tövénél megtört egy vezeték.
Szervusztok! Megtudná valaki mondani hogy milyen okból kifolyólag történt az a változás - egyik napról a másikra, látszólag magától - melynek köszönhetően a 360osom cigarettagyújtó aljzatában akkor is van feszültség, amikor kiveszem a slusszkulcsot? Mostanáig, csak akkor működött az onnan táplált fedélzeti kamera, amíg nem fordítottam 0 állásba a kulcsot, vagy nem vettem ki teljesen. Ezt valamivel relé működteti, ami esetleg beragadt? Nem hiszem hogy a kulcs körül lenne probléma, mert a bluetooth os telefonos kihangosító mely külön van betáplálva a biztosítéktáblát.ól, áram nélkül marad ha leveszem a gyújtást. Tehát ott semmi Nem romlott el, jól érzékeli a kulcs pozícióját. A napokban lemerült aksival találtam az autót, gondolom ez összefügg azzal, hogy a cigaretta gyújtóban állandó jelleggel van feszültség. Mit ellenőrizzék le? A válaszokat előre is köszönöm.
Az utastéri biztosítéktáblában a 23-as biztosíték (20A) a cigarettagyújtóhoz tartozó bizti.Ezt kétféle pozícióban lehet behelyezni.
Ezt én sem tudtam, de jó, hogy elmondtad! Köszönet érte!
Mivel neked még a régebbi, 30 biztosítékos biztosítéktáblád van, nálad másik pozícióban van a cigarettagyújtó biztosítéka. Azon túl nálad a rádió biztosítéka is ugyanilyen, tehát annál is kiválaszthatod, hogy csak gyújtásról működjön-e, vagy anélkül is. Érdekes módon S3-nál már csak a cigarettagyújtónál maradt meg ezt a választási lehetőség.Azt én sem értem, hogy miért nem említi meg ezeket a nagyon praktikus információkat a kezelési leírás, illene ezt mindenkivel közölni. Az sem publikus, hogy a jobb hátsó lámpáig gyárilag elvezettek egy 2,5 mm2-es vezetéket, végén egy csúszósaruval, kék csatlakozóházzal, ami még külön saját biztosítékot is kapott. Erre én egy csomagtéri 12V-os aljzatot kötöttem (például hűtőládához remek), de egy erősítő megtáplálásához is bőven elegendő...
Azt az egyet én is sajnálom, hogy gyújtás nélkül nem tudom hallgatni a rádiót. Elő-előfordul, hogy út közben várakoznom kell 5-10 percet, de ez hosszú idő ahhoz, hogy ne állítsam le a kocsit.