Nahát!https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/peugeot/306/peugeot_306_1.4_xr_19_969_km_szinte_uj_auto-18618882?utm_source=totalcar-referral&utm_medium=banner&utm_campaign=cikkek_3hirdetes_desktopA színéért kár és a kis motor is zavarna (legalább az 1.6 98 LE az igazi szerintem), de ennyiért szerintem ma már csemege egy ilyen autó!
Kár, hogy nem láttam, mi is a hirdetés tartalma, már nem elérhető...Pontosan milyen volt?
Elképesztő példány volt Zimu, mint egy szalonautó. Abszolút nem volt zsákbamacska, ez lerítt a képekről. Fix 1,5 millióért volt fenn egy kora 2000-es évjáratú, 1.4-es autó, de mintha a gyárból gurult volna ki... Valami fura narancsvörös metál színben volt elérhető, ez nekem nagyon nem tetszik (olyan öreges és kommersz, hasonlóan a bordóhoz), máskülönben tuti vétel. (A színével különben simán lehet mit kezdeni: fólia. Nem olcsó, de egyrészt védi az eredeti, gyári és makulátlan fényezést, másrészt jobb vizuális élményt ad, ha az ízlésnek megfelelő a szín).Azt sajnálom, hogy itthon javarészt az 1.4-es és 1.6-os motorok voltak elérhetők. Árulták egyáltalán újonnan a 2.0 XSi és erősebb kiviteleket? Vagy ezeket mind importálták anno Nyugat-Európából?
Nemrég a kezembe akadt egy korabeli márkakereskedésből származó 2001-es évjáratú szórólap...Csak és kizárólag 1.4, 1.6 motorokat tartalmaz, és csak a Saint Tropez-felszereltséget.De írhatták volna úgy is, hogy a _magyarországi_ Saint Tropez, ugyanis köze nem volt a francia, német, stb Saint Tropez-hez.Full fapad plusz klíma, plusz színrefújt tükrök, nagyjából ennyi.Ámbár ez a leírás még a klímát és az utasoldali légzsákot sem írja, lehet, hogy feláras volt?? (Ámbár Saint Tropez-t én nem láttam még klíma nélkül.)2.750.000 Ft-nak írta az alapkivitelt, plusz még 75.000 Ft-ot a metálfényre.Nem volt olcsóság 2000-ben.Pedig még csak ABS sincs, oldallégzsák sem, hátsó villanyablak sem, nagy motor, nagy fék, szintén nem...
Uh, ez durva. Mármint a felszereltség és a hozzá tartozó árszint. Valószínűleg úgy okoskodhattak a Peugeot hazai importőrei, hogy ennél magasabb felszereltség a 2000-es évek elejének Magyarországán egyszerűen nem eladható abban az alsó-középkategóriás terepen, ahol a 306-os minden eséllyel indult (tipikusan az Opellel, VW-nel, Forddal összehasonlítva). Nekem Mistral felszereltség volt, az szerintem az első ülésfűtéssel volt "több" az általad felárral értett felsoroltoknak (És most gondolj bele, ugyanekkor, 2001-ben az OFF Lexus IS200-as alapára kb. 10.000.000 Ft volt, a jobban felszerelt 11m Ft. Brutális, nem? A durva az, hogy a Lexus persze több szinttel más kategória, na de NEM négyszer jobb vagy élvezetesebb szerintem, mint a 306-os, ezt bátran állíthatom. Ma a legdrágább belőle kb. 2-2,5 m Ft).
Az is finom ár, amit írtál, az OFF Lexus...Amúgy a Mistral a Saint-Tropez-hez képest az ülésfűtésen kívül (tudtommal) még a plüss-ülésekkel tartalmaz többet.
Lehetséges, imádtam a plüsst, ez szerintem az egyik legszerethetőbb tulajdonsága volt a 306-osnak (és számos más francia autónak korábban). Ami hiányzott nekem: ABS és örültem volna egy olajhőfok / olajszint mérőnek is. (Az OFF IS200 is finom műszer, tudja azt, amit a 306-os, de azt kell mondanom, hogy alsó-középkategóriás autót tekintve szerintem nem sok élvezetesebb típus volt akkor (és azóta sem)). Ha a motor/hajtáslánc és a futómű tartósságával nem lett volna probléma, akkor az Alfa 147-est lehetne egyedül említeni (stílus, vezethetőség, plüss, kényelem stb-stb).
A 2005 előtti Alfa 147 formája eszméletlenül tetszik nekem. Ami lehorgasztja a lelkesedésemet, az a fogyasztása. Az alap 105 lovas benzines benyal 8,5 litert a spritmonitor.de szerint. Ilyen benzinárak mellett maradok az én jó kis 1.4-es 306-osomnál, ami 6 liternél ritkán kér többet.
OFFFekete kombi 306, ICJ-153 (?) Zuglóban, tegnap. Kié?
Ennyire azért még nem ritkák a 306-ok, hogy egy fekete kombi (ami tényleg nagyon-nagyon kevés van) "követőtáborral" rendelkezzen... ;-)Ámbár önmagamat hogy megcáfoljam: a legutóbbi két alkalommal, mikor a fővárosban jártam, egész nap nem találkoztam egyetlen 306-ossal sem. Szóval erősen fogyatkozunk...
Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni hogy hol találhatom meg az autó színkódját az ajtón és a motortéren kívül,mert ott nincsen.Arra hasonlít a legjobban mint Tibcsi járgány - 306 XT 99' Provence-i kék(EGRC színkóddal) volt,van lesz. De nem vagyok benne biztos.Köszi möszi mindenkinek.