Sziasztok!Érdekelne, hogy az 1.6-os NFT motor (TU5JP) vajon hidrotőkés-e vagy sem?Köszi
Sziasztok!Lenne egy kis problémám az 1996-os,ferdehátú 306-osommal... Az lenne a baja hogy a jobb hátsó kerék "terpeszt",de nincs semmi csapágyhangja,bal hátsó kerék nincs megdölve....Mi lehet itt a hibás?Válaszokat előre is köszönöm
tudtommal nem az...
Üdv Mindenkinek! Peugeot 306-os 2002-es évjáratú 1.6-os benzinesben önindító gondjaim vannak. Csak szerelővasas kocogtatás után lép működésbe az önindító. Gondolom a behúzótekercs sz@rakodik. NFT, TU5 JP motoros. A kiszereléséről kérnék tanácsot.violino
Két vezeték megy az indítómotorra, ezeket úgy-ahogy látni is, csavarkulcs kell csak a levételükhöz. A váltóházhoz három csavar fogja, ebből egyik ellentétes irányú a többivel. Egyiket nem látni, csak kitapintani lehet alul, de az egész ki-be szerelés házilag is vállalható munka, végig felülről behajolva, tehát alulról nem kell semmit tenni.
Szia, nagyon köszönöm!Ahogy leírtad ez is elég "franciás" hozzáférésű.:-} Az ellentétes irány gondolom nem a menetre értendő, hanem a felfogatás helyére.
Igen-igen. Jobbmenetes az összes csavar természetesen. Már évekkel ezelőtt volt, hogy ilyet szereltem, szóval nem nagyon frissek az emlékeim. Mintha két csavar a váltóházba lenne behajtva, egy pedig szemből az indítómotorba... Emlékeim szerint 13-as dugókulcs kellett csak. De elég jól adja magát...
Sziasztok, lenne egy nagyobb gondom egy kis segítség kellene a hozzáértőktől, hogy merre induljak. A delikvens egy '96-os 1.6 (TU5JP) 3 ajtós modell, egyik pillanatról a másikra nem hajlandó beindulni. Mindenféle előzetes probléma vagy jelenség nélkül tökéletes működés során egy leállítás után nem tudjuk beindítani. Tekeri az önindító rendesen a motort, ez az ami biztos. Valamilyen nagyobb elektromos hibára, vagy üzemanyag ellátási hibára tudok csak gondolni. Az indítózás során semmi jelét nem adja, hogy beindulna, értem ez alatt hogy részben sem gyújt be egyik hengernél sem még minimálisan sem. Triviális dolgok nyilván kizárva, gyújtókábelek ok, aksi ok, benzin van az autóban Amennyiben elektromos lenne a hiba, a gyújtás rendszernek van olyan központi eleme aminek hibája ilyen problémát generál? (korábban nem álltak le hengerek külön vagy ilyesmi ezért gondolom, hogy valami központi gond lehet) Üzemanyag ellátásnál, lehet ilyen gond a befecskendezőnél, ami miatt egyik henger sem kapna naftát? A legjobban a tankon lévő szivattyúra gyanakodnék, annak régóta volt már némi hangja is de előzőleg semmilyen hibát nem tapasztaltunk. Azt hogy tudnám ellenőrizni egyszerűen, hogy működik e?Köszi előre is a tanácsokat
Elsőként a kettősrelét és az inerciakapcsolót javaslom, hogy ellenőrizd.
tudnál segíteni, hogy merre találom őket?
Az inerciakapcsoló egy piros gomb tulajdonképpen, a vezetőoldali teleszkóp-torony belső oldalán szokott lenni. A feladata az, hogy ütközés esetén leállítsa az üzemanyag-ellátást. a kiugrik valamiért, csak be kell újra nyomni.A kettősrelé lát el tápfeszültséggel minden fontos motorikus egységet, az akkudoboz hátoldalán, az ECU mellett, a tűzfalnál van felszerelve, tolózáras csatlakozó megy rá.
Köszönöm szépen! Inerciakapcsoló úgy néz ki nincs az autóban, volt már korábban balesetem, lehet kiszedték az újjáépítésnél. Kettősrelé esetében nekem nincs akkudobozom, lehet, hogy az ECU dobozának a hátuljára van felszerelve? ilyen barna színű....
Sziasztok.Van egy 306 S3 1,6 benzines kombi. Van egy bontás alatt évő ugyancsak 306 kombi, de 2.0 Hdi motorú.A kérdésem hogy a HDI motorra szerelt váltót át lehet rakni a benzinesbe. Úgy halottam hogy igen. Minden stimmelni fog a csatlakozásnál, a kuplungnál? Az áttételek miatt gondolom gyorsabb lesz? A km mutatót mennyire befolyásolja? És persze érdemes energiát pazarolni rá? Köszi a válaszokat.
Sziasztok na az tuti mostmár hogy a kettősrelè okozza a problèmát! Ami problèma nem lehet kapni hozzá ..Az enyèm a 03 722 es kapcsolású ès sajna sem bontoban sem pedig az autos boltban nem tudtak adni ilyet!
Szia kiprobáltuk citroenèvel be is indult de mivel más kapcsolás nem ált le az autó kulcsot ki tudtam szedni ! Sebessèg fèkkel ált meg...Fiat puntóè is igy nèz ki de más kiosztás az is be sem indult vele.A peugeot 107 is hasonló de az sem ugyan ilyen nem szeretnèk több fèlèvel probálkozni keresek olyat mint az enyèmben volt eredetileg nem tudom az agyát ez mennyire tudja haza vágni nem szeretnèm tesztelni...
...A legnagyobb baj hogy nem sok alkatrèsz van itt a bontokban a 306 hoz mikor kormánykardánt cserèltem azt is nehèz volt beszerezni autos boltba is mindig töbször kell vissza menni mivel ezer fèle alkatrèszel gyártották . Alvázszám motorszám szerint rendelem az alkatrèszt csak a szerelès napján derűl általában ki hogy nem ez való bele....
Üdv! Hogy tudom megváltoztatni az indító kódot? Azt a 4 jegyű számot. Segítene valaki? Köszönöm előre is!
A neten van hozzá leírás.például ezt találtam:Személyes kód megváltoztatása:-gyújtás be-,kódot beütni, zöld világít-C-t megnyomni, csipogást kell hallani-beütni az új kódot-ismét C-t megnyomni, a zöld 4-et villan-gyújtás ki-kinyitni és becsukni a vezető oldali ajtót-30 s-t várni, a piros 10 s-ig világít utána villog-gyújtás be, új kódot beütni, piros ki zöld be, az új kód él!Mindenesetre szerintem ennyi idős autóknál a legegyszerűbb járó motornál lehúzni a kódpad csatiját, és soha többé nem fog kérni kódot...
Én ugyan így jártam az enyémmel, a jobb oldali féltengelynél. Amikor megvettem az autót, már nagyon kopogott kanyarban. A szerelő megnézte, megrendelte a féltengelyt, majd amikor megjött, akkor derült ki, hogy nem azonos a típus, pedig Ő is alváz- és motorszám alapján rendelte... Szerencsére visszavették Tőle.
Kicsit csalodott vagyok a 306-ban azt gondoltam hogy ez valami legenda csak hogy ennyire betegesek de nagyon ugy tűnik ez a valóság.
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy ez nem egy mai gyártmány! Egy 20 éves autótól, még ha az előző tulajdonosa óvta is, mint egy ékszert, akkor sem várható el, hogy úgy muzsikáljon, mint új korában. Ha pedig nem is vigyáztak rá, nem szervizelték rendszeresen, akkor nincs min csodálkozni, hogy betegeskedik.Az enyémet tavaly augusztusban vettem, akkor már tudtam a féltengely-gondról, meg még néhány apróságról (gyújtáskulccsal nem lehet önindítózni, csak egy külön gombbal, a központi zár távirányítója a kulcson nem működött, és hasonlók). Az első és legfontosabb persze a féltengely volt, azt megcsinálta a szerelő, most a fékrendszer van soron, meg az alapjárati motor, mert idő közben az is elkezdett ökörködni: hol nincs alapjárat, hol meg túlpörög. (Talán elkoszolódott, vagy falsot szív, ma ment a szerelőhöz.)Ahhoz képest, hogy bizony idén 20 esztendős a kicsike, igazából nem rossz jószág. "Kicsit" ütött-kopott, de nagyobb baj nincs vele. A hibáival együtt én elégedett vagyok vele.
Nah vagy a generátorom purcant ki vagy pedig ezt is a relè vezèrli a töltèst is ès nem jó a relè nem tudom de mostmár tènyleg elegem van ebből a vasból!
SziaÁltalában nem az autó tehet róla,hogy az előző tulaj hanyag volt és nem foglalkozott vele.Amit ő nem költött rá a karbantartására azt majd neked kell! Feltéve ha nem ártott vele annyit,hogy már mindegy legyen...(gondolok itt a megfelelő minőségű és időközönként cserélendő motorolajra többek-közt).Lehet az autó Német,Japán,Olasz vagy bármilyen gyártmányú,ha nem foglalkoznak vele akkor mind tönkremegy előbb vagy utóbb.
Általában nem az autó tehet róla,hogy az előző tulaj hanyag volt és nem foglalkozott vele.Amit ő nem költött rá a karbantartására azt majd neked kell! Feltéve ha nem ártott vele annyit,hogy már mindegy legyen...(gondolok itt a megfelelő minőségű és időközönként cserélendő motorolajra többek-közt).Lehet az autó Német,Japán,Olasz vagy bármilyen gyártmányú,ha nem foglalkoznak vele akkor mind tönkremegy előbb vagy utóbb.
Üdv!Közvetlenül az első lámpák alatt található kis keskeny karosszéria elemek(pontos nevüket nem tudom) rögzítése hogyan néz ki?A jobb oldali már eléggé lötyög, nem szeretném ha menet közben elveszne.Köszi!
Űdv ! Valaki szedte már ki a kodpad feletti szivargyujtó foglalatát? Kompletten kellene mivel nem műkődik ès nem biztositèk van kiolvadva.
Trükkös a kivétele: Valahogy próbáld a narancs-színű gyűrűt fixen megtartani, és egy negyed (azt hiszem, hogy bal) fordulattal a belsejét elfordítani. Ezt követően a belső rész kicsúsztatható hátrafelé, de nagy türelmet igényel...
Sziasztok!Tudna valaki ajánlani egy konkrét márkát és típust hátsó ablaktörlő kar+lapátból? A mostani nem jó, mert nem teljes felületen tisztít, csak kb. a fele szélességben. Szerintem maga a kar nem jó, mert nem szorítja rá a hátsó ablakra a gumit. Köszönöm! (ferdehátú S3-as a gép)