Peugeot 306 Klub - Az Első Magyar Peugeot 306 Klub

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Részletes kereső  

Szerző Téma: Radig - 95 XS 1.6  (Megtekintve 1793 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Radig

  • V.I.P
  • Mániákus
  • **
  • Népszerűség: 102
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 1.609
  • Autó színe: Bordó
  • Évjárat: 1995.10
  • Lakóhely: Győr, Szigethalom, Pécs
  • Motor: 1.6 - 90LE
  • Típus: 3 ajtós
  • 1.6 XS Best
    • radig.atw.hu
Radig - 95 XS 1.6
« Dátum: 2012 Január, 11, 18:40:38 »

Nos, lássuk az elején. Az autó egy 306 XS 1995.10.23-án gördült le a futószalagról. Ismereteink szerint olaszba került, mikor bátyám megvette, az eladó azt mondta, hogy onnan való. 2002-ben vásárolta bátyám, részletre.
Mi kb 2004-ben vettük át tőle, és azzal kezdtük, hogy mivel a motor besült, teljes felújítást kellett végezni. Akkor volt benne kb. 158000 km.
2005-ben hátsó fék felújításra került, valamint 1 kerékcsavarnál fel kellett fúrni a lyukat és új, egyel nagyobb csavart kapott, mert az előzőnek szétment a menete.
2006.02. Jobb hátsó kerékagy csapágy, fék munkahenger csere, első tárcsák és fékbetét csere.
2006.06. Légszűrő csere, Benzinszűrő csere, elektromos átvizsgálás
2011.10. Fel lett újítva kicsit a motor. Vezérlés csere, tömítések, szelepek, első gátlók, szervo szíj, stb (Köszi Robi)
Ezeken kívül 2011-ben belekerült egy hangszórós kalaptartó, csodálatos módon a csatlakozó hozzá volt rögzítve a kasznihoz, így csak rá kellett kötni, és egy lyukat kellett fúrni a műanyagban hozzá. Bekerült még egy belső fényerőszabályzó is. Év közepe tájt a vezetőülés azt mondta, hogy Ő most elfárad, és szó szerint kettétört. Így egy karosszériás szépen rendbe tette, most ismét jó lesz pár 10 évig :) Év végén kicserélésre kerültek műszerfal és a középbox izzói is. Feltűnő lett a változás :)

2012. január 11-én végre sikerült megszerelnem a csomagtér világítást. Anno Vettem Robitól egy ledsort, ami nagyon szépen bevilágítja az egész csomagtartót, csak sajnos a vezeték valószínűleg meg volt törve, így ma lebontottam az útban lévő műanyagokat, és a golyós kapcsolótól új szálat húztam be. Egyes helyeken nem volt egyszerű, de csak sikerült. Valamint találtam itthon egy plusz fényerőszabályzót, azt is rákötöttem, a gyári lámpa helyére került. Így nem akarom, nem olyan erős a fénye. Sajnos egyik nagy hidegben behajtottam a tükrömet, és valami eltörhetett benne, ugyani az óta nagyon könnyen mozgott, egy szél elállította. Ma azt is leszereltem, megnéztem mi a hiba. Meg is találtam, de mivel megjavítani nem sikerült, mivel nem fértem hozzá rendesen, kapott egy kis ragasztót, így nem mozdul el, igaz behajtani sem lehet, de amíg nem lesz meg az új, megteszi. Nem meglepetésemre ismét találtam 2 szál vezetéket, ami nem tudom hova megy. nagy valószínűséggel tükörfűtésnek lett odatéve, a visszapillantó tükör mögött egy csatlakozóban végződik, mely az ajtóhoz van beakasztva. Majd egyszer jobban megnézem, esetleg kimérem, hátha tényleg az, bár nem tudom elképzelni, mi más lehet. Első körben hirtelen ennyi. a többit majd később, akkor már képekkel is szolgálok :)
 


Az oldal 0.24 másodperc alatt készült el 24 lekéréssel.