Azt hiszem itt az ideje nyitni egy topikot ennek a témának is.
1.6-8 szelep,az alapjárat elég magas,de válltzóan-1200-2500ig,és nem rendszeresen,próbálom figyelni,de kiszámíthatatlan.Előfordul hogy a megfelelőn forog,de csak az esetek 10%-ban.
Az s1-2-es (93-99) 1.6-osoknál az alapjárati probléma sajnos elég gyakori, elsőként érdemes kiszedni az alapjárati motort (szelepet) és alaposan kipucolni féktisztítóval, majd visszarakni és újra tanítani. Ha így sem szűnik meg a probléma, lehet még más oka is, többek közt ha fals levegőt szív, az is okozhat alapjárati gondokat. A legvégső eset a csere, ha már semmi más nem segít, mert ugye horror ára van....
neked anno mi okozta, hogy aztán nem kellett a "szelepet" kicserélni végül?
Újra tanitani? ez mit takar?
Gyújtást ráadod (nem indítózol, csak gyújtás) 10mp padlógáz, gyujtást leveszed és kész.
Mindig tanul az ember vallamit
Sziasztok! 2.0 Hdi-m van és néha 1000-1200-as az alapjáratom. Mi okozhatja?
Csak hidegen, vagy melegen is előfordul?
Ötlet nincs hogy mi lehet a baj?
valami rossz.nincs alapjárati motorod mert e gázos.le kellene diagolni a műszeredet.
Oké köszi a választ.
Kitakarítottam már azt is, sőt van pót alapjáratim is, és azzal is ezt csinálja, ráadásul a pótot már párizs is próbálta, és nála is működött.más tipp ?
Ezt egy Totalcar cikkből ollóztam ki:"A motorral voltak hengerfejtömítés-problémák, de ezeket könnyű kiszűrni, például megnézve, hogy van-e a hűtővízben olaj. Betegeskedtek még a gyújtótrafók is, efféle hibákra az egyenetlen alapjárat figyelmeztet, és ilyen kornál már a kopott szelepszár-szimeringek is okozhatnak gondot."Ez a gyujtórtafó dolog közrejátszhat az alapjáratnak?http://totalcar.hu/tesztek/2009/11/12/egy_olcso_utolso_menetre_meg_jo_lesz/
szeszavtoknekem meg pont hogy felugrik az alapjáratom mikor kitolom üresbe lámpánál,1100 1500 közé is ugrik néha,de csak hidegen,ha bemelegszik nincs gondma vettem gázbowdent,ki is cseréltem,ha még mindig csinálja akkor az alapjárati motor lesz cserés,igaz azt is pucoltam már ki egyszer kétszer,egy darabig jó is volt de megint csinálja
a csere sajnos igen drága mulatság
alapjárati moci?:One viccelj ,most voltam unixba egy darab 10-es:)
Az s2/s3-é igen, de az s1 1.6-é 50-60.000,-
S1 es kocsim van Magnetti marelli alapjárati motor az unix adatbázisban plusz nagybátáym 40% révén 10 pori,nem vágom mi 60 ezer abban?
a mi 1.6 -unkba bosch alapjárati motor van tudtommal. az viszont sajnos tényleg ilyen drága. Viszont jó hír másoknak, hogy a marelli meg ilyen "kedvező" áron megvehető
Mivel a szívósor tömítés nem oldotta meg a gondom, esetleg más ötlet ? Valahonnan valami csatit lehúzni pl és megnézni hogy viselkedik ? Ehhez abszolút nem értek, ezért kérdezem..
Én átnézetném Robiékkal, ott van diag is meg tudják nézni mi lehet a gond.
Nézte már Robi, diaggal is, és azt irta csak, hogy befecskendezési probléma.Ekkor mondta, hogy a szívósor tömitést cseréljem ki, ha nem akkor okoskodás.Egyébként a generátorban a fesszabályzó okozhat alapjárati gondot ?Mert az biztos, hogy nem jó, mert vibrál az egész elektromos rendszerem. Vagy még a gyújtótrafóra is gondolok ( ugye néha tapasztalható torpanás... ) Egyébként a gyújtótrafó cseréhez kell szaktudás ?
üdvegy nagyon bosszantó problémám van az autómmalmindig felpörög az alapjáratom,van hogy 2500 ig, és ott is marad,/néha csinálja csak/gázbowden cserélvealapjárati motort ki szoktam pucolni(de hallottam itt klubbon h mindenki megveszi az újat és nem is használ)tippek? köszi
Az új motor megoldja a problémát, csak nagyon drága. Azt érdemes utoljára hagyni, szívósor tömítés, kipuf rendszer rendberakás is segíthet.Nekem akkor csinálta ezt, amikor nem volt rádugva a cső a map szenzorra.
nekem nem drága,"csak" egy tizes,de ha nem az a baja akkor meg fölöslegesen vettem meg
Úgy hangzik mintha nálad is a folytószelep poti szarakodna!
és azt hogy lehet orvosolni?mert bosszantó tud lenni...:/
cserével
az oké.de mit kell kérnem boltba? fojtószelep potit?és kb mennyi az annyi?
Folytószelep jeladó a neve, és attól függ hol veszed lehet húzós is...Én most kaptam árajánlatot a ZS+U KFT-től, ha hallottál már róluk." Üdv, Bosch gyártmány 15504Ft kedvezménesen.Facet gyártmány 9016Ft kedvezményesen. Köszönettel:Kis Sándor ZS+U KFT. "aztán még jött pár percre rá:"Üdv, Találtam 3980ft-ért is. "De még én sem rendeltem, nem tudom megmondani, nem félrenéztek-e valamit...
és tuti ez a baja?vagy csak találgatás?
találgatás. nekem sem biztos, hogy ez a baja. De van esély rá. végül is egy potméter gyakorlatilag.Ahhoz tudnám hasonlítani, mint a régi tekerős hangerőállítós rádiók, csavartad és sercegett egy idő után, de végül is működött, csak nem tökéletesen. Egy idő után a poti kifárad. Bizom benne, hogy ennyi a baja...
ja csak ha erre költök,és nem ez a baja hanem más lenne,akkor inkább azt kellene megvenni,nincs vmi megoldás hogy kiolvassák belőle mi a baja?