Szerző Téma: Gasztro-topic  (Megtekintve 30025 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető gaboj

  • V.I.P
  • Tag
  • **
  • Hozzászólások: 977
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 98
  • :2015 December, 12, 15:22:27
Re:Gasztro-topic
« Válasz #50 Dátum: 2010 Július, 28, 10:12:45 »
Már át is állitottalak nőnek ;)

MĂłdosĂ­tva: 2010 Július, 28, 09:13:50
Valaki elmondhtnĂĄ, hogy az ecetes salĂĄtalevet hogy kell finomra csinĂĄlni.-) FejessalĂĄtĂĄhoz, ubisalihoz.
CserĂŠbe leĂ­rom a lecsĂłm receptjĂŠt, mert eddig mĂŠg senkivel nem talĂĄlkoztam,  aki Ăşgy csinĂĄlnĂĄ,mint ĂŠn:-)
Szóval: 4-5 fej hagymát csíkokra vágok, zsírban üvegesre csinálom. Nem pirítom barnára, csak üvegesre. 10-12 összevágott paprikát rádobok, és lassú tűzön fedő alatt párolom a cuccot. Ilyenkor egy kis örölt borsot is szórok rá. idönként megkeverem. Ha picit összesett a paprika, akkor 5-6 paradicsomot is rádobok. Rottyanás után 2-3 gerezd tört fokhagymát is teszek bele, és ízesitem vgetával, fűszerpaprikával, és viszonylag sok 3-4 evőkanál cukorral. utána rágyujtok:-)
Cigi után beledobok karikára vágott füstöltkolbászt. Azzal is főzöm néhány percig.
UtĂĄna mĂĄr csak a virslit teszem hozzĂĄ, ĂŠn azt is karikĂĄra vĂĄgom. MĂŠg pĂĄr perc rotyogĂĄs, ĂŠs kĂŠsz.Aki  eddig kĂłstolta, nem bĂĄnta meg:-)  Friss kenyĂŠrrel rohadt jĂł:-)

HĂĄt a salĂĄta lĂŠ egyszerĹą, de mĂŠgsem az! Az alap anyagok ugye nem bonyolultak, de az Ă­zt nagyon elkell talĂĄlni! Sajnos mint mĂĄzhoz sem pontos anyaghĂĄnyadot ide sem tudok Ă­rni, csak a menetĂŠt!
ĂŠn egy vĂśdĂśrbe szoktam vizet engedni, abba ĂśntĂśm a cukrot ĂŠs az ecetet! itt van a lĂŠnyege igazĂĄbĂłl nem kell sajnĂĄlni, egy jĂł erős Ă­zĹą levet kell kĂŠszĂ­teni kĂłstolĂĄskor szinte huzza Ăśssze a szĂĄnkat, persze nem csak az ecet miatt, legyen ĂŠdeskĂŠs jellege! Ekkor ĂĄlltalĂĄban nagyon hiĂĄnyosnak szoktam mĂŠg ĂŠrezni, ez a sĂł miatt van! a lĂŠbe sĂłt ĂŠn soha nem rakok! Azt vagy a kĂĄposztĂĄra vagy az uborkĂĄra szoktam szĂłrni, ezzel meg is puhulnak! Állni hagyjuk vagy 5-10 percet!  A kĂĄposztĂĄt ugye azt jĂł erősen ki tudjuk nyomkodni, majd Ăşgy mehet bele a lĂŠbe, ĂŠs ez esetĂŠn mĂŠg őrĂślt kĂśmĂŠnyt is rakjunk bele! Az ubinĂĄl inkĂĄbb egy kis fokhagyma menjen bele kĂśmĂŠny hejett, ĂŠs azt azĂŠrt ne nyomjuk olyan agresszĂ­ven, mert az nem lesz tul lĂĄtvĂĄnyos!

Nem elérhető Pinky

  • AdminnĂŠ
  • Nők
  • KlubfĂźggő
  • ***
  • Hozzászólások: 3.977
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 97
  • :2017 Február, 22, 11:21:47
  • Robi (PĂŠk)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #51 Dátum: 2010 Július, 28, 22:22:40 »
Már át is állitottalak nőnek ;)

MĂłdosĂ­tva: 2010 Július, 28, 09:13:50
Valaki elmondhtnĂĄ, hogy az ecetes salĂĄtalevet hogy kell finomra csinĂĄlni.-) FejessalĂĄtĂĄhoz, ubisalihoz.
CserĂŠbe leĂ­rom a lecsĂłm receptjĂŠt, mert eddig mĂŠg senkivel nem talĂĄlkoztam,  aki Ăşgy csinĂĄlnĂĄ,mint ĂŠn:-)
Szóval: 4-5 fej hagymát csíkokra vágok, zsírban üvegesre csinálom. Nem pirítom barnára, csak üvegesre. 10-12 összevágott paprikát rádobok, és lassú tűzön fedő alatt párolom a cuccot. Ilyenkor egy kis örölt borsot is szórok rá. idönként megkeverem. Ha picit összesett a paprika, akkor 5-6 paradicsomot is rádobok. Rottyanás után 2-3 gerezd tört fokhagymát is teszek bele, és ízesitem vgetával, fűszerpaprikával, és viszonylag sok 3-4 evőkanál cukorral. utána rágyujtok:-)
Cigi után beledobok karikára vágott füstöltkolbászt. Azzal is főzöm néhány percig.
UtĂĄna mĂĄr csak a virslit teszem hozzĂĄ, ĂŠn azt is karikĂĄra vĂĄgom. MĂŠg pĂĄr perc rotyogĂĄs, ĂŠs kĂŠsz.Aki  eddig kĂłstolta, nem bĂĄnta meg:-)  Friss kenyĂŠrrel rohadt jĂł:-)
Én nem Ă­gy csinĂĄlom a lecsĂłt!Majdnem minden stimmel, de ĂŠn nem megyek ki cigizni kĂśzben!  :-))
Na jĂł, nem ez az egy kĂźlĂśnbsĂŠg!De fincsi az enyĂŠm is!!!!  :D
Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki talĂĄlta fel a munkĂĄt?
2. A tĂśbbiek miĂŠrt nem vertĂŠk agyon?

A titok egy olyan szilĂĄrd halmazĂĄllapotĂş anyag, amely alkoholban oldĂłdik! :D

Pycur

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #52 Dátum: 2010 Július, 31, 08:47:11 »
KĂśszi az ĂĄtĂĄllĂ­tĂĄst.
Az Ă­gĂŠrt sajtos pogi recept:
1 kg liszt, 50 dkg vaj, 4 dl tejföl, só, 2 tojás, kb. 7,5 dkg élesztő ( én kicsit kevesebbel szoktam), tetejére sajt.
Mindmegette.hu-rĂłl szedtem le anno, ĂŠs sok mĂĄs finom recept van fent.
És egy jĂł hĂ­r Ă­gy szombat reggelre:  :-! a Pug fĂŠkje, bĂĄr lekopott nĂŠhĂĄny "centi" a papucsĂĄbĂłl, de nem tĂśrt Ăśssze. Ugyanis egy idiĂłta a TĂŠtĂŠnyi kereszteződĂŠsben kĂŠső este teli piroson jĂśtt ĂĄt.  angry

Nem elérhető Pinky

  • AdminnĂŠ
  • Nők
  • KlubfĂźggő
  • ***
  • Hozzászólások: 3.977
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 97
  • :2017 Február, 22, 11:21:47
  • Robi (PĂŠk)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #53 Dátum: 2010 Július, 31, 18:48:06 »
[imgt]http://keptar.306klub.hu/show.php/680/p1030596.jpg[/imgt]

Ezt csinĂĄltam ma!  :D
Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki talĂĄlta fel a munkĂĄt?
2. A tĂśbbiek miĂŠrt nem vertĂŠk agyon?

A titok egy olyan szilĂĄrd halmazĂĄllapotĂş anyag, amely alkoholban oldĂłdik! :D

Break 306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #54 Dátum: 2010 Augusztus, 01, 10:07:45 »
[imgt]http://keptar.306klub.hu/show.php/680/p1030596.jpg[/imgt]

Ezt csinĂĄltam ma!  :D
ĂŠn ritkĂĄn eszem ĂŠdessĂŠget de ez nagyon beleharapĂłsan guszta :P

Break 306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #55 Dátum: 2010 Augusztus, 04, 16:15:21 »
 BĂźkki pecsenye !!!   
 HozzĂĄvalĂłk 4 szemĂŠlyre:
•60 dkg csirkemell
•20 dkg fehérrépa
•20 dkg sárgarépa
•2 evőkanál liszt
•3 dl tejföl
•só
•bors
•tárkony
A sĂśrtĂŠsztĂĄhoz

30 dkg liszt
3 dl sĂśr
sĂł
bors
fokhagyma


--------------------------------------------------------------------------------

A szeletekre vágott sárga és fehérrépákat hagymás alapon megpároljuk, felöntjük vízzel, majd tejfölös habarással sűrítjük. Ízesítjük, és alaposan kiforraljuk, hogy ne legyen liszt íze.
A csirkemelleket nyitott szeletelĂŠssel elvĂĄgjuk, sĂłzzuk, ĂŠs pirosra sĂźtjĂźk.

A sörtésztához a megadott alapanyagokat összekeverjük úgy, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk. (a maradék sör elfogyasztható) Bő olajban kisütjük, és azonnal tálaljuk.

Ez nem az ĂŠn receptem de baromi jĂł flamĂł,ĂŠs ĂŠn a sĂśrtĂŠszta helyett tĂłcsit csinĂĄltam:de persze a sĂśrike maradt.      PrĂłsza ki megĂŠri :-!

Nem elérhető Pinky

  • AdminnĂŠ
  • Nők
  • KlubfĂźggő
  • ***
  • Hozzászólások: 3.977
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 97
  • :2017 Február, 22, 11:21:47
  • Robi (PĂŠk)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #56 Dátum: 2010 Augusztus, 14, 15:14:43 »
Na ma ezt alkottam!
MĂŠg nem tudom milyen lett, de remĂŠlem fincsi!
[imgt]http://keptar.306klub.hu/show.php/687/tĂşrĂłs tĂĄska.jpg[/imgt]
Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki talĂĄlta fel a munkĂĄt?
2. A tĂśbbiek miĂŠrt nem vertĂŠk agyon?

A titok egy olyan szilĂĄrd halmazĂĄllapotĂş anyag, amely alkoholban oldĂłdik! :D

Nem elérhető zimuanda

  • Nők
  • Tag
  • ***
  • Hozzászólások: 583
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 104
  • :2015 December, 20, 18:06:14
Re:Gasztro-topic
« Válasz #57 Dátum: 2010 Augusztus, 24, 11:04:19 »
A "kőttes"-t - szilvás kelt piskótaféle receptjét ismeri valaki?

Ilyen esős nap csak sütni, főzni lehet!

Nem elérhető bellabali

  • V.I.P
  • MĂĄniĂĄkus
  • **
  • Hozzászólások: 1.537
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 26
  • :2018 Január, 21, 09:57:32
Re:Gasztro-topic
« Válasz #58 Dátum: 2012 Július, 14, 15:32:32 »




A kĂłkuszgolyĂł sokfĂŠle kivitelben lĂŠtezik  whistle
BalĂĄzs

Nem elérhető marcusa

  • AdminisztrĂĄtor
  • KlubfĂźggő
  • *****
  • Hozzászólások: 3.889
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 151
  • :2020 November, 15, 20:15:39
  • 2.0 HDI
    • marcusa.atw.hu
Re:Gasztro-topic
« Válasz #59 Dátum: 2012 Július, 14, 16:09:45 »




A kĂłkuszgolyĂł sokfĂŠle kivitelben lĂŠtezik  whistle
Nyami ez jĂłl nĂŠz ki :D De ugye ebben nincs meggy  ::)

Nem elérhető bellabali

  • V.I.P
  • MĂĄniĂĄkus
  • **
  • Hozzászólások: 1.537
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 26
  • :2018 Január, 21, 09:57:32
Re:Gasztro-topic
« Válasz #60 Dátum: 2012 Július, 14, 16:23:30 »
Nyami ez jĂłl nĂŠz ki :D De ugye ebben nincs meggy  ::)

De. BelĂźl van mindegyikben 1 db, ĂŠs vanĂ­lia puding is  :o
BalĂĄzs

Nem elérhető marcusa

  • AdminisztrĂĄtor
  • KlubfĂźggő
  • *****
  • Hozzászólások: 3.889
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 151
  • :2020 November, 15, 20:15:39
  • 2.0 HDI
    • marcusa.atw.hu
Re:Gasztro-topic
« Válasz #61 Dátum: 2012 Július, 14, 16:31:29 »
De. BelĂźl van mindegyikben 1 db, ĂŠs vanĂ­lia puding is  :o
A puding az fincsi, de a meggyet nem szeretem...

Nem elérhető Nemo

  • V.I.P
  • Tag
  • **
  • Hozzászólások: 827
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 29
  • :2021 Február, 17, 20:17:09
Re:Gasztro-topic
« Válasz #62 Dátum: 2012 Július, 14, 19:25:34 »
A puding az fincsi, de a meggyet nem szeretem...

Én szeretem a meggyet is Ăşgyhogy jĂśhet...   ;D

Nem elérhető parizs

  • AdminisztrĂĄtor
  • KlubfĂźggő
  • *****
  • Hozzászólások: 2.135
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 200
  • :2018 Június, 13, 13:56:53
  • peugeot_boxer
Re:Gasztro-topic
« Válasz #63 Dátum: 2012 Július, 14, 19:30:56 »




A kĂłkuszgolyĂł sokfĂŠle kivitelben lĂŠtezik  whistle

Én azĂŠrt duzzogva lekĂźldenĂŠk pĂĄrat....  ;D

Nem elérhető Pinky

  • AdminnĂŠ
  • Nők
  • KlubfĂźggő
  • ***
  • Hozzászólások: 3.977
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 97
  • :2017 Február, 22, 11:21:47
  • Robi (PĂŠk)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #64 Dátum: 2012 Július, 21, 17:18:19 »
http://kepfeltoltes.hu/120721/P1060820_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ma ezt alkottam!SonkĂĄs, sajtos kukoricĂĄs korongocska!
HozzĂĄvalĂłk:
Tésztához: 80 dkg liszt, 5dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 3 dl tej, másfél evőkanál só, 40 dkg margarin
Töltelék: 1 doboz kukorica, 15dkg sonka, 1 tömlős sajt, 4 evőkanál tejföl
Teteje: 2 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, reszelt sajt

ElkĂŠszĂ­tĂŠse:
Cukros tejben az élesztőt felfuttatom, hozzáadom a lisztet az olvasztott vajat a sót és jól összedolgozom!Lágy tésztát kell kapnom és félre teszem amíg megkel . Eközben megcsinálom a tölteléket, a tejfölt a sajtot, a felkockázott sonkát és a kukoricát összekeverem.
Amikor megkelt( kb 50 perc) a tĂŠsztĂĄt kettĂŠ szedem,  kinyĂşjtom ĂŠs pohĂĄr segĂ­tsĂŠgĂŠvel korongokat szaggatok. A korongokat egy tepsibe teszem amibe sĂźtőpapĂ­rt helyeztem ĂŠs mindegyikre teszek a tĂśltelĂŠkből.EzutĂĄn az Ăśsszes tetejĂŠre  korongot teszek ĂŠs a szĂŠleit jĂłl lenyomkodom (hogy ne folyjon ki a tĂśltelĂŠk)! Ezt a tĂŠszta mĂĄsik felĂŠvel is megteszem! A korongok tetejĂŠt ,megkenem a tojĂĄssĂĄrgĂĄja ĂŠs tejfĂśl keverĂŠkĂŠvel ĂŠs reszelt sajtot teszek mindegyikre.
ElőmelegĂ­tett sĂźtőbe 170 fokon kb 35-40 percig sĂźtĂśm!  ::)


Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki talĂĄlta fel a munkĂĄt?
2. A tĂśbbiek miĂŠrt nem vertĂŠk agyon?

A titok egy olyan szilĂĄrd halmazĂĄllapotĂş anyag, amely alkoholban oldĂłdik! :D

Nem elérhető bellabali

  • V.I.P
  • MĂĄniĂĄkus
  • **
  • Hozzászólások: 1.537
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 26
  • :2018 Január, 21, 09:57:32
Re:Gasztro-topic
« Válasz #65 Dátum: 2012 Július, 21, 18:55:53 »
http://kepfeltoltes.hu/120721/P1060820_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ma ezt alkottam!SonkĂĄs, sajtos kukoricĂĄs korongocska!
HozzĂĄvalĂłk:
Tésztához: 80 dkg liszt, 5dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 3 dl tej, másfél evőkanál só, 40 dkg margarin
Töltelék: 1 doboz kukorica, 15dkg sonka, 1 tömlős sajt, 4 evőkanál tejföl
Teteje: 2 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, reszelt sajt

ElkĂŠszĂ­tĂŠse:
Cukros tejben az élesztőt felfuttatom, hozzáadom a lisztet az olvasztott vajat a sót és jól összedolgozom!Lágy tésztát kell kapnom és félre teszem amíg megkel . Eközben megcsinálom a tölteléket, a tejfölt a sajtot, a felkockázott sonkát és a kukoricát összekeverem.
Amikor megkelt( kb 50 perc) a tĂŠsztĂĄt kettĂŠ szedem,  kinyĂşjtom ĂŠs pohĂĄr segĂ­tsĂŠgĂŠvel korongokat szaggatok. A korongokat egy tepsibe teszem amibe sĂźtőpapĂ­rt helyeztem ĂŠs mindegyikre teszek a tĂśltelĂŠkből.EzutĂĄn az Ăśsszes tetejĂŠre  korongot teszek ĂŠs a szĂŠleit jĂłl lenyomkodom (hogy ne folyjon ki a tĂśltelĂŠk)! Ezt a tĂŠszta mĂĄsik felĂŠvel is megteszem! A korongok tetejĂŠt ,megkenem a tojĂĄssĂĄrgĂĄja ĂŠs tejfĂśl keverĂŠkĂŠvel ĂŠs reszelt sajtot teszek mindegyikre.
ElőmelegĂ­tett sĂźtőbe 170 fokon kb 35-40 percig sĂźtĂśm!  ::)

jĂłfĂŠle  whistle
BalĂĄzs

Nem elérhető Pinky

  • AdminnĂŠ
  • Nők
  • KlubfĂźggő
  • ***
  • Hozzászólások: 3.977
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 97
  • :2017 Február, 22, 11:21:47
  • Robi (PĂŠk)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #66 Dátum: 2012 Július, 21, 21:34:31 »
Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki talĂĄlta fel a munkĂĄt?
2. A tĂśbbiek miĂŠrt nem vertĂŠk agyon?

A titok egy olyan szilĂĄrd halmazĂĄllapotĂş anyag, amely alkoholban oldĂłdik! :D

Nem elérhető bellabali

  • V.I.P
  • MĂĄniĂĄkus
  • **
  • Hozzászólások: 1.537
  • NĂŠpszerĹąsĂŠg: 26
  • :2018 Január, 21, 09:57:32
Re:Gasztro-topic
« Válasz #67 Dátum: 2013 Április, 06, 15:13:20 »


FőprĂłba a jĂśvőhĂŠt szombati talis batyuval...  whistle
BalĂĄzs

 


Google PageRank