0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
MĂĄr ĂĄt is ĂĄllitottalak nĹnek MĂłdosĂtva: 2010 Július, 28, 09:13:50 Valaki elmondhtnĂĄ, hogy az ecetes salĂĄtalevet hogy kell finomra csinĂĄlni.-) FejessalĂĄtĂĄhoz, ubisalihoz. CserĂŠbe leĂrom a lecsĂłm receptjĂŠt, mert eddig mĂŠg senkivel nem talĂĄlkoztam, aki Ăşgy csinĂĄlnĂĄ,mint ĂŠn:-)SzĂłval: 4-5 fej hagymĂĄt csĂkokra vĂĄgok, zsĂrban Ăźvegesre csinĂĄlom. Nem pirĂtom barnĂĄra, csak Ăźvegesre. 10-12 ĂśsszevĂĄgott paprikĂĄt rĂĄdobok, ĂŠs lassĂş tĹązĂśn fedĹ alatt pĂĄrolom a cuccot. Ilyenkor egy kis ĂśrĂślt borsot is szĂłrok rĂĄ. idĂśnkĂŠnt megkeverem. Ha picit Ăśsszesett a paprika, akkor 5-6 paradicsomot is rĂĄdobok. RottyanĂĄs utĂĄn 2-3 gerezd tĂśrt fokhagymĂĄt is teszek bele, ĂŠs Ăzesitem vgetĂĄval, fĹąszerpaprikĂĄval, ĂŠs viszonylag sok 3-4 evĹkanĂĄl cukorral. utĂĄna rĂĄgyujtok:-)Cigi utĂĄn beledobok karikĂĄra vĂĄgott fĂźstĂśltkolbĂĄszt. Azzal is fĹzĂśm nĂŠhĂĄny percig.UtĂĄna mĂĄr csak a virslit teszem hozzĂĄ, ĂŠn azt is karikĂĄra vĂĄgom. MĂŠg pĂĄr perc rotyogĂĄs, ĂŠs kĂŠsz.Aki eddig kĂłstolta, nem bĂĄnta meg:-) Friss kenyĂŠrrel rohadt jĂł:-)
[imgt]http://keptar.306klub.hu/show.php/680/p1030596.jpg[/imgt]Ezt csinĂĄltam ma!
A kĂłkuszgolyĂł sokfĂŠle kivitelben lĂŠtezik
Nyami ez jĂłl nĂŠz ki De ugye ebben nincs meggy
De. BelĂźl van mindegyikben 1 db, ĂŠs vanĂlia puding is
A puding az fincsi, de a meggyet nem szeretem...
http://kepfeltoltes.hu/120721/P1060820_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMa ezt alkottam!SonkĂĄs, sajtos kukoricĂĄs korongocska!HozzĂĄvalĂłk:TĂŠsztĂĄhoz: 80 dkg liszt, 5dkg ĂŠlesztĹ, 1 kĂĄvĂŠskanĂĄl cukor, 3 dl tej, mĂĄsfĂŠl evĹkanĂĄl sĂł, 40 dkg margarinTĂśltelĂŠk: 1 doboz kukorica, 15dkg sonka, 1 tĂśmlĹs sajt, 4 evĹkanĂĄl tejfĂślTeteje: 2 tojĂĄs sĂĄrgĂĄja, 1 evĹkanĂĄl tejfĂśl, reszelt sajtElkĂŠszĂtĂŠse:Cukros tejben az ĂŠlesztĹt felfuttatom, hozzĂĄadom a lisztet az olvasztott vajat a sĂłt ĂŠs jĂłl Ăśsszedolgozom!LĂĄgy tĂŠsztĂĄt kell kapnom ĂŠs fĂŠlre teszem amĂg megkel . EkĂśzben megcsinĂĄlom a tĂśltelĂŠket, a tejfĂślt a sajtot, a felkockĂĄzott sonkĂĄt ĂŠs a kukoricĂĄt Ăśsszekeverem.Amikor megkelt( kb 50 perc) a tĂŠsztĂĄt kettĂŠ szedem, kinyĂşjtom ĂŠs pohĂĄr segĂtsĂŠgĂŠvel korongokat szaggatok. A korongokat egy tepsibe teszem amibe sĂźtĹpapĂrt helyeztem ĂŠs mindegyikre teszek a tĂśltelĂŠkbĹl.EzutĂĄn az Ăśsszes tetejĂŠre korongot teszek ĂŠs a szĂŠleit jĂłl lenyomkodom (hogy ne folyjon ki a tĂśltelĂŠk)! Ezt a tĂŠszta mĂĄsik felĂŠvel is megteszem! A korongok tetejĂŠt ,megkenem a tojĂĄssĂĄrgĂĄja ĂŠs tejfĂśl keverĂŠkĂŠvel ĂŠs reszelt sajtot teszek mindegyikre.ElĹmelegĂtett sĂźtĹbe 170 fokon kb 35-40 percig sĂźtĂśm!
jĂłfĂŠle