Peugeot 306 Klub - Az Első Magyar Peugeot 306 Klub

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Részletes kereső  

Szerző Téma: Gasztro-topic  (Megtekintve 15925 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Dakar 306

  • Füred-Team
  • V.I.P
  • Családtag
  • **
  • Népszerűség: 219
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 6.724
  • Autó színe: Fehér
  • Évjárat: 2000
  • Lakóhely: Maglód
  • Motor: 1.4
  • Típus: Sedan
Gasztro-topic
« Dátum: 2010 Július, 04, 11:10:39 »

Na, akkor főzzünk valami finomat. :D
Naplózva

bandit306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #1 Dátum: 2010 Július, 04, 11:13:41 »

De jó akkor a zsíros kenyeret is fel lehet írni hogy hogyan készül? :D

Na de félre a viccel rendes recepteket tényleg jó összeszedni, na meg az egyforma ételeket ki hogyan készíti, az ország különböző részén. :-!
Naplózva

marcusa

  • Adminisztrátor
  • Klubfüggő
  • *****
  • Népszerűség: 151
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 3.889
  • Autó színe: Kék
  • Évjárat: 2000
  • Kor: 30
  • Lakóhely: Budapest
  • Motor: 2.0HDI
  • Típus: 5 ajts
  • 2.0 HDI
    • marcusa.atw.hu
Re:Gasztro-topic
« Válasz #2 Dátum: 2010 Július, 04, 11:16:21 »

Titkos receptekeket, vagy fűszer, öntetkeverékeket is ajánlhatnátok, mert én kitaláltam egy egyedi öntetet kb 5 éve, és most már mindenhez azt eszem, és kezd kicsit unalmas lenni :-)
Naplózva

bandit306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #3 Dátum: 2010 Július, 04, 11:24:20 »

Titkos receptekeket, vagy fűszer, öntetkeverékeket is ajánlhatnátok, mert én kitaláltam egy egyedi öntetet kb 5 éve, és most már mindenhez azt eszem, és kezd kicsit unalmas lenni :-)
Mit jelent a mindenhez használod? húsokhoz tésztákhoz.
Naplózva

marcusa

  • Adminisztrátor
  • Klubfüggő
  • *****
  • Népszerűség: 151
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 3.889
  • Autó színe: Kék
  • Évjárat: 2000
  • Kor: 30
  • Lakóhely: Budapest
  • Motor: 2.0HDI
  • Típus: 5 ajts
  • 2.0 HDI
    • marcusa.atw.hu
Re:Gasztro-topic
« Válasz #4 Dátum: 2010 Július, 04, 12:02:33 »

Mit jelent a mindenhez használod? húsokhoz tésztákhoz.
Igen, mindenféle húshoz, hamburgerhez, pizzához, van hogy Bolognaihoz is  ;D
Naplózva

Break 306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #5 Dátum: 2010 Július, 04, 12:05:14 »

Na ez is egy jó ötlet/topik/én szívesen lapozom ezt is.Jó az ötlet :-!
Naplózva

III. Ricardo

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #6 Dátum: 2010 Július, 04, 12:21:37 »

No, hogy megvan ez a topik, 1-2 dolgot majd énis írok, hogy a parkolóban az "Utazó Vándorok", hogyan és mit főzőcskéznek 7végenként... :-!
Naplózva

addict306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #7 Dátum: 2010 Július, 04, 12:25:31 »

Naezdejólettvolna, ha megvan, mikor a Pünkösdire készülődtem...  ::)
De sohasenincs késő, majd jövő májusban itt sorakoznak a főzős-nyersanyagos fotók!   :-!

Addig is, amit most főzök éppen - wokban:



Strucc-féle wok-os rizses csirkemell

(Strucc egy lovas-fórmos társam, aki ittlétekor ezt készítette, azóta sokszor csináltam.)

- Durvára őrölt bors pici olívaolajban "megpattogtatva"
- Kockára vágott csirkemellet rá
- gyorsan elkeverni de csak kifehéredésig,
- határozott mennyiségű mustárt rá, hogy bevonja a húst.

KEVERGETNI ("dobálni") - teljes tűzön

- Mikor a hús "fehér" (lezáródott), jöhet rá a só.
- Nemsokkal utána jöhet a zöldség (2 cs. mir.zöldség, 1 kg. cs.mellhez), nyáron tetszés szerint felkockázott friss zöldség
(ha nem dobna levet a zöldség, lehet rá egy kis vizet tenni, de a gomba úgyis levet ereszt)
- Jöhet a gomba (konzerv v. friss, kockázva)
- Picit - kb. 5 percet - le lehet fedni, párolni.
- Tekerős vegyes zöldfűszer rá,

A legeslegvégén bőven felönteni tejföllel, amivel már nem forrhat, mert "ellevesesedik".

Párolt rizzsel összekeverni.

Praktikák:  Általánsoságban legyen nagy a láng (mint minden wok-os kajánál), és legyen jó szaftos, hisz a rizs mindet felissza.
Naplózva

gaboj

  • V.I.P
  • Tag
  • **
  • Népszerűség: 98
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 977
  • Autó színe: Kék
  • Évjárat: 1998.06
  • Lakóhely: Hernádnémeti (Borsod megye)
  • Motor: 1.4
  • Típus: Sedan
Re:Gasztro-topic
« Válasz #8 Dátum: 2010 Július, 04, 13:40:33 »

Hűűha! Biztos, hogy ez jó ötlet volt  ;D ?? Csúnyán meg fog nőni a hozzászólásaim száma! Össze gyűjtök majd pár képet, meg megpróbálok a munkafázisokról is készíteni, természetesen csakis már tesztelt és álltalam elkészített recepteket fogok megosztani veletek!
Naplózva

bandit306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #9 Dátum: 2010 Július, 04, 14:01:18 »

Hűűha! Biztos, hogy ez jó ötlet volt  ;D ?? Csúnyán meg fog nőni a hozzászólásaim száma! Össze gyűjtök majd pár képet, meg megpróbálok a munkafázisokról is készíteni, természetesen csakis már tesztelt és álltalam elkészített recepteket fogok megosztani veletek!
És a legtöbb szavazatot kapott étel, Szántódon elkészíthető. whistle ;D
Naplózva

addict306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #10 Dátum: 2010 Július, 04, 16:23:30 »

Hűűha! Biztos, hogy ez jó ötlet volt  ;D ?? Csúnyán meg fog nőni a hozzászólásaim száma! Össze gyűjtök majd pár képet, meg megpróbálok a munkafázisokról is készíteni, természetesen csakis már tesztelt és álltalam elkészített recepteket fogok megosztani veletek!
Hajrá, Gábor! Lehetne kezdeni a "jó" pörkölt alapjaival, aztán az "igazi" húsleves alapjaival, und so weiter...  :-!
Naplózva

Klarissa

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #11 Dátum: 2010 Július, 04, 16:25:04 »

Hűűha! Biztos, hogy ez jó ötlet volt  ;D ?? Csúnyán meg fog nőni a hozzászólásaim száma! Össze gyűjtök majd pár képet, meg megpróbálok a munkafázisokról is készíteni, természetesen csakis már tesztelt és álltalam elkészített recepteket fogok megosztani veletek!
Ne fogd vissza magad nagyfiú. whistle
Naplózva

Erika306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #12 Dátum: 2010 Július, 04, 20:46:21 »

Hűűha! Biztos, hogy ez jó ötlet volt  ;D ?? Csúnyán meg fog nőni a hozzászólásaim száma! Össze gyűjtök majd pár képet, meg megpróbálok a munkafázisokról is készíteni, természetesen csakis már tesztelt és álltalam elkészített recepteket fogok megosztani veletek!
Állunk élébe! Én már nagyon várom, hogy mit is tud egy vérbeli szakács összehozni. ;)
Naplózva

pistike4ever

  • V.I.P
  • Családtag
  • **
  • Népszerűség: 32
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 4.481
  • Autó színe: Ezüst
  • Évjárat: 1997.03
  • Kor: 24
  • Lakóhely: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye = GÉGÉNY
  • Motor: 1.6 - 90LE
  • Típus: Sedan
  • //PISTIKE//
Re:Gasztro-topic
« Válasz #13 Dátum: 2010 Július, 04, 22:25:06 »

Hűűha! Biztos, hogy ez jó ötlet volt  ;D ?? Csúnyán meg fog nőni a hozzászólásaim száma! Össze gyűjtök majd pár képet, meg megpróbálok a munkafázisokról is készíteni, természetesen csakis már tesztelt és álltalam elkészített recepteket fogok megosztani veletek!
egy két kaját már én is tok csinálni!
Sztrapacska rutinos!:D
Naplózva
306 Grey Evolution® :: 1.6 8v SR Sport
... AND WHAT DRiVES YOU?

bandit306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #14 Dátum: 2010 Július, 05, 12:59:23 »

Én meg azt dobnám fel, hogy aki szokott saját receptes savanyút készíteni, azt is közzé teheti tehetné.
 
Naplózva

Dakar 306

  • Füred-Team
  • V.I.P
  • Családtag
  • **
  • Népszerűség: 219
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 6.724
  • Autó színe: Fehér
  • Évjárat: 2000
  • Lakóhely: Maglód
  • Motor: 1.4
  • Típus: Sedan
Re:Gasztro-topic
« Válasz #15 Dátum: 2010 Július, 05, 13:21:21 »

Én meg azt dobnám fel, hogy aki szokott saját receptes savanyút készíteni, azt is közzé teheti tehetné.

Én bodza üditőt csináltam, de az majd csak jövő májusba lesz aktuális, mert már elvirágzott az alapanyag :-\
Naplózva

addict306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #16 Dátum: 2010 Július, 05, 13:23:15 »

Én meg azt dobnám fel, hogy aki szokott saját receptes savanyút készíteni, azt is közzé teheti tehetné.
Majd megkeresem a receptjét a "hordós-beledobálós"-nak.
Az a lényege, hogy van egy alaplé, és ami éppen terem a kertben (v. akciós/olcsó), azt egészen őszig lehet beledobálni.
Naplózva

zimuanda

  • Nők
  • Tag
  • ***
  • Népszerűség: 104
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 583
  • Autó színe: Pezsgőmetál
  • Évjárat: 2001
  • Lakóhely: Szombathely
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #17 Dátum: 2010 Július, 05, 13:24:33 »

Hűűha! Biztos, hogy ez jó ötlet volt  ;D ?? Csúnyán meg fog nőni a hozzászólásaim száma! Össze gyűjtök majd pár képet, meg megpróbálok a munkafázisokról is készíteni, természetesen csakis már tesztelt és álltalam elkészített recepteket fogok megosztani veletek!

Köszi Daki a fórumnyitást!
Remélhetőleg többen olvassák majd, mint a szereléses topikokat! Ez csak vicc volt.

Engem zöldséges/gyümölcsös húsos receptek és desszertek érdekelnének.
Van pár képem az elkészített és bevált ételeimről a honlapomon, még nem mindegyikhez van recept, de ha kéritek itt szívesen elmondom.

Sőt ismerek pár jó receptlelőhelyet a neten. Most ez a kedvenc:  www.nosalty.hu




Naplózva

K Nándor

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #18 Dátum: 2010 Július, 05, 18:08:17 »

Nem akarom fényezni magam ,de brutál jó bundáskenyeret csináltam ma. Mocskos finom emmentaler sajtal és kigyóubival :D Böfff...
Naplózva

bandit306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #19 Dátum: 2010 Július, 05, 18:37:10 »

Nem akarom fényezni magam ,de brutál jó bundás kenyeret csináltam ma. Mocskos finom emmentaler sajtal és kigyóubival :D Böfff...
Akkor Szántódon be is mutathatod egyik este. ;D :-!
Aki kíváncsi a bundásodra, az visz 1 tojást meg 2 szelet kenyeret. :-!

Egyébként ha csinálok, akkor én teszek a tojásba ételízesítőt meg ha kedvem engedi kicsi foghagymát péppétőrve és abban forgatom meg a kenyeret.
Naplózva

Linda

  • Nők
  • Kezdő
  • ***
  • Népszerűség: 101
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 25
  • Lakóhely: Komárom
Re:Gasztro-topic
« Válasz #20 Dátum: 2010 Július, 05, 18:43:26 »

imádom a bundáskenyeret, támogatom az ötletet:D:D:D
Naplózva

K Nándor

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #21 Dátum: 2010 Július, 05, 19:05:21 »

Akkor Szántódon be is mutathatod egyik este. ;D :-!
Aki kíváncsi a bundásodra, az visz 1 tojást meg 2 szelet kenyeret. :-!

Egyébként ha csinálok, akkor én teszek a tojásba ételízesítőt meg ha kedvem engedi kicsi foghagymát péppétőrve és abban forgatom meg a kenyeret.

Én nem vagyok az a főzős féle, inni jobb :D
Naplózva

bandit306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #22 Dátum: 2010 Július, 05, 19:07:06 »

Én nem vagyok az a főzős féle, inni jobb :D
Ezt sütni kell nem főzni. whistle
Naplózva

K Nándor

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #23 Dátum: 2010 Július, 05, 19:14:09 »

Ezt sütni kell nem főzni. whistle

Értsd jól. Nem szoktam sok időt tölteni a konyhában, én enni szeretek,nem ételt készíteni :)
Naplózva

bandit306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #24 Dátum: 2010 Július, 05, 19:17:23 »

Értsd jól. Nem szoktam sok időt tölteni a konyhában, én enni szeretek,nem ételt készíteni :)
Értettem na elsőre is. :-! :D
Naplózva

addict306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #25 Dátum: 2010 Július, 05, 21:51:04 »

Egyébként ha csinálok, akkor én teszek a tojásba ételízesítőt meg ha kedvem engedi kicsi foghagymát péppétőrve és abban forgatom meg a kenyeret.

Beonám! Sőt, én egy kis tört fehér borsot, és zöldfűszereket (és mostanában Jiaogulant is) teszek bele!
Naplózva

zimuanda

  • Nők
  • Tag
  • ***
  • Népszerűség: 104
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 583
  • Autó színe: Pezsgőmetál
  • Évjárat: 2001
  • Lakóhely: Szombathely
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #26 Dátum: 2010 Július, 06, 07:25:45 »

Ma zellerkrémlevest készítek és még valami spenótos kaját, de nem főzeléket. Még nem tudom mit, de
hamarost kitalálom.
Naplózva

Dakar 306

  • Füred-Team
  • V.I.P
  • Családtag
  • **
  • Népszerűség: 219
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 6.724
  • Autó színe: Fehér
  • Évjárat: 2000
  • Lakóhely: Maglód
  • Motor: 1.4
  • Típus: Sedan
Re:Gasztro-topic
« Válasz #27 Dátum: 2010 Július, 06, 08:28:56 »

Ma zellerkrémlevest készítek és még valami spenótos kaját, de nem főzeléket. Még nem tudom mit, de
hamarost kitalálom.

Neked még erősödnöd kell, úgyhogy  karikázz bele egy szál kolbit :)
Naplózva

Pinky

  • Adminné
  • Nők
  • Klubfüggő
  • ***
  • Népszerűség: 97
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 3.977
  • Autó színe: Narancssárga Pötyi :)
  • Évjárat: 2009
  • Lakóhely: Budapest
  • Robi (Pék)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #28 Dátum: 2010 Július, 06, 09:16:56 »

Na remélem sok jó reci lesz itt!
Néha kellenek az ötletek, hogy mit is főzzek!
Tegnap fasírtot csináltak krumplipürével!Fincsi lett nagyon!!!!
Naplózva
Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

A titok egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik! :D

zimuanda

  • Nők
  • Tag
  • ***
  • Népszerűség: 104
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 583
  • Autó színe: Pezsgőmetál
  • Évjárat: 2001
  • Lakóhely: Szombathely
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #29 Dátum: 2010 Július, 06, 21:40:16 »

Neked még erősödnöd kell, úgyhogy  karikázz bele egy szál kolbit :)

Értettem. Holnap majd úgy eszem a levest.

Végülis spenótos palacsinta mellett döntöttem, már csak ki kell sütnöm.
De előbb a foci!




Módosítva: 1970 Január, 01, 00:59:59
Ma sikerült vennem párolási kiegészítő tálcafélét, amit csak bele kell tenni bármilyen edénybe és már műxik is.

Holnap kénytelen leszek sütni répatortát, vagy mákos-diós muffint, mert sok a tojás a hűtőben.


Módosítva: 1970 Január, 01, 00:59:59
Zimuanda gyümölcstortája

A piskótához:
Hozzávalók:
    100 g vaj
    150 g nyírfacukor (vagy nádcukor vagy kristálycukor)
    6 tojás
    150 g mák
    70 g mandula, vagy dió őrölve
    1 kiskanál szódabikarbóna
    1 kiskanál fahéj
Vaj + cukor + tojás sárgája - habosra verni. Bele az őrölt mák és a többi hozzávaló. A tojásfehérjéket kemény habbá kell verni és óvatosan hozzákeverni a kész masszához. Sütőformába, sütőpapírra önteni, (a meggyet pedig belenyomkodni – ha csak piskótát készítesz). Előmelegített sütőben 150 fokon légkeveréssel kb. 45-60 percet sütni.
A mák és mandula helyett csak diót tettem bele. (230 g-ot)
Díszítés:
A tetejére bármilyen pudingot lehet tenni. Én itt tejszínes ízesítésűt készítettem. (szójatejjel, de lehet rendes tejjel is)
Miután kihűlt a piskóta rátettem a pudingot, mikor már nem volt olyan forró, akkor beletettem a gyümölcsöket. Tetejére pedig gyümölcskocsonyát. Azonban ezt csak akkor amikor kihűlt a puding. Aztán az egészet be a hűtőbe. A tortaformából csak 3-4 óra múlva szedtem ki.

Itt a kép róla: http://picasaweb.google.hu/117645902374744079447/Sajat?authkey=Gv1sRgCJqC5JTy7suHXw&feat=directlink

Naplózva

gaboj

  • V.I.P
  • Tag
  • **
  • Népszerűség: 98
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 977
  • Autó színe: Kék
  • Évjárat: 1998.06
  • Lakóhely: Hernádnémeti (Borsod megye)
  • Motor: 1.4
  • Típus: Sedan
Re:Gasztro-topic
« Válasz #30 Dátum: 2010 Július, 07, 01:52:31 »

Na szóval, most, hogy végeztem a melóval, picit "dolgozzak" itt is! Picit kómás vagyok ugyan, most a két nap alatt (Elnézést a kifejezésért) többet sz..tam mint a legforgalmasabb Pesti k..va! Szerettem volna a kaják folyamatáról képeket készíteni, és le írni, de annyian voltak, hogy ez lehetetlen volt! Egy apróságról tudtam, némi részlet képeket csinálni!
Jah, sajnos nekem és a legtöbb szakács kolegának nagy problémája, hogy anyaghányadbol nem igazán tudunk főzni  :D, így most igazándibol nem is nagyon tudok írni (Későbbiekben, azért írok kalkulációkat), bár ehez a recepthez, én ugy gondolom nem is szükséges!
Szóval!

Hideg eperkrémleves "zöldfűszeres" tejszínhabbal:

Elsősorban meg említeném, hogy én semmilyen gyümölcslevest nem szeretek főzni, szerintem a főzés elrontja a gyümölcslevest! Természetesen, télen jol tud esni egy főzött meggy leves, de a gyümölcsleves számomra inkább kellemes nyári frissítő! Így végülis akár gyümölcs turmixnak is hívható, bár ezt a sűrűsége fogja eldönteni!
Elsősorban ami nagyon meghatározó benne, az az ugynevezett gyümölcsleves redukció! Én ezt előre le szoktam főzni, és kis flakonokban tárolom, nagyon sokáig hűtés nélkül el áll!
Ez a következőképpen néz ki:
Gyümölcsleves redukció:
[imgt]http://imagerz.com/QEJGW0tvAwJRUVpFRwVR[/imgt] (Már kifogyóban van a készletem  :D )
Egy pici főző alkalmatosságba rakjunk fel egy deci vizet, és egy deci fehérbort (Aki nemvkívánja fehérbor kihagyható, de ahogy a társaságot ismerem....  ;D ) ebbe egész fahéj, (jobb híján őrölt) szegfűszeg ez az alap, ehez ha esetleg van rakhatunk még szegfűborsot is, valamint, reszelhetünk bele citromhéjat is, de ezt csak óvatosan, hiszen a fehér része meg keserítheti nagyon! Ha bele raktuk a hozzávalókat akkor szépen elkezdjük forralni! Hagyjuk, hogy a felére vissza forralódjon, tehát kb 1dl folyadékot kell majd leszűrni (itt azért nem kell annyira méregetni, kb 5 perc főzés) Ennek a folyadéknak mint a képen is látható, nem tul bizalom gerjesztő barna szine van, de az illata és aromája annál jobb, ezt szépen el rakhatjuk, és amikor kell, szépen csak bele csepegtetünk a gyümölcslevesünkbe!
Na akkor a leves része!
Először is botmixer, vagy kutter elengedhetetlen, ha nincsen akkor lehet paszírozni, mint Daki a halászlevet!
Ha friss eperrel dolgozunk, adhatunk hozzá jég kockát, hogy hamarabb hüljön, én mirelittel dolgoztam, így ez adott volt!
[imgt]http://imagerz.com/QEJGW0tvAwJRUVpFRQVR[/imgt]
Ehez az eper mennyiséghez kb 2dl tejet, és 1dl tejszínt adtam, cukrot, vanílisás cukrot, citromlevet, a redukcióból kb 15 cseppet, és a gyümölcsleves elengedhetetlen hozzávalója, egy csipet só! Só nélkül nincsen finom gyümölcs leves, persze csak óvatosan vele!
Ezután turmix! Majd a végeredmény! Az ízét azt főleg a cukorral és citromlével tudjuk alakítani, a redukciót nem jó tulzásba vinni, elég ha a háttérből érezzük!
[imgt]http://imagerz.com/QEJGW0tvAwJRUVpFRAVR[/imgt]
A leves része megvan, most jöhet a "zöldfűszeres" tejszínhab, itt azért ne majorannára gondoljunk, bár a bazsalikom még menne is hozzá, de citromfűre és mentára gondoltam!
[imgt]http://imagerz.com/QEJGW0tvAwJRUVpFQwVR[/imgt]
Ezt szépen apróra vágjuk, bár itt sem kell tulzásba esni, de azért a habzsákból, majd tudjuk kinyomni!
[imgt]http://imagerz.com/QEJGW0tvAwJRUVpFQgVR[/imgt]
Ezután fel verjük keményre a tejszinhabunkat, majd hozzá keverjük a "zöldeket"
Ezután leves mehet a csészébe, a tejszínhabot ne a csésze közepére nyomjuk, mert az nem lesz tul sikeres, én mindíg a csésze szélére nyomom, ugy nem fog elúszkálni, díszítésnek a tetejére mehet egy kis menta rügy! A végén, valami hasonlót kell kapnunk!
[imgt]http://imagerz.com/QEJGW0tvAwJRUVpEEQVR[/imgt]
Ígérem, azért ettől ötletesebb dolgokat fogok mutatni, most sajnos ennyire volt időm  :D


Naplózva

addict306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #31 Dátum: 2010 Július, 07, 07:14:35 »

Köszönjük, Gábor, ennél aktuálisabbat - most így a nyári meleg idején - nem is hozhattál volna!  :-!

Naplózva

bandit306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #32 Dátum: 2010 Július, 07, 07:34:44 »

Ez nagyon tuti  :-! :-!
Naplózva

zimuanda

  • Nők
  • Tag
  • ***
  • Népszerűség: 104
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 583
  • Autó színe: Pezsgőmetál
  • Évjárat: 2001
  • Lakóhely: Szombathely
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #33 Dátum: 2010 Július, 07, 08:08:37 »

Köszönjük, Gábor, ennél aktuálisabbat - most így a nyári meleg idején - nem is hozhattál volna!  :-!

Zimu imádja a gyümilevest! :) Minden héten szoktam készíteni emiatt. Köszönöm, ez így nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni.

Ha lesz időm, akkor én is teszek fel pár receptet.

Tud valaki jó vadas receptet?

Naplózva

fisi306b1.4xn

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #34 Dátum: 2010 Július, 08, 23:17:43 »

shf  Gaboj nagyon jó rp-t írtál fel. ;D

FOLYTASD!
Naplózva

Dakar 306

  • Füred-Team
  • V.I.P
  • Családtag
  • **
  • Népszerűség: 219
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 6.724
  • Autó színe: Fehér
  • Évjárat: 2000
  • Lakóhely: Maglód
  • Motor: 1.4
  • Típus: Sedan
Re:Gasztro-topic
« Válasz #35 Dátum: 2010 Július, 09, 11:01:35 »

Tegnap vacsira csináltam tojássalátát.  1 nagy pohár tejföl, só, bors, porcukor, mustár, majonéz, és egy fél fej hagyma lereszelve. Ja, meg 8db keménytojás :D
Néha bedurvulok, és kockázok bele párizsit meg füstöltsajtot :-))
Naplózva

Radig

  • V.I.P
  • Mániákus
  • **
  • Népszerűség: 102
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 1.609
  • Autó színe: Bordó
  • Évjárat: 1995.10
  • Lakóhely: Győr, Szigethalom, Pécs
  • Motor: 1.6 - 90LE
  • Típus: 3 ajtós
  • 1.6 XS Best
    • radig.atw.hu
Re:Gasztro-topic
« Válasz #36 Dátum: 2010 Július, 09, 17:21:09 »

És már sülnek is a finom gyíkhúsos-kecsöpös alapú parasztkolbis és kecsöpös alapú parasztkolbis és diákcsemegés pizzák saját készítésű bazsalikomos tésztán :D

zimuanda

  • Nők
  • Tag
  • ***
  • Népszerűség: 104
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 583
  • Autó színe: Pezsgőmetál
  • Évjárat: 2001
  • Lakóhely: Szombathely
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #37 Dátum: 2010 Július, 11, 15:42:18 »

Ribizlis túróparfé
előkészület: 20 perc

hozzávalók
6 főre 
-50 dkg túró
-30 dkg ribizli
-2 dl tej
-2,5 dl tejszín
-5 ek cukor
-1/2 citrom héja

 1.Összekeverjük a túrót a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd botmixerrel krémesítsük.
2.A tejszínt kemény habbá verjük, és a megmosott, leszemezett ribizlivel együtt óvatosan a krémes túróhoz keverjük.
3.Kb. 1 literes, kerek tálba simítjuk a túrókrémet, majd a mélyhűtőbe tesszük.
4.Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten olvadni, majd kiborítjuk a formából, és szeleteljük.

Tegnap ezt készítettem.
Nagyon finom lett, egyszerű és gyors recept.
Naplózva

thomasteam

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #38 Dátum: 2010 Július, 16, 07:51:05 »

Tegnap ezt készítette el a párom. Nem igazán volt okom panaszra miatta  ;D

Zöldborsós, pikáns marha

Nemrégiben a Lidl-ben találtam worchesterszószt, amit már régóta ki akartam próbálni. Egy kis marhahúst felkockáztam és bepácoltam a worchesterszósz és szezámolaj keverékébe. Sóztam, borsoztam és kicsit állni hagytam. (Természetesen annál jobb, minél több ideig pácoljuk.)

A bepácolt húst serpenyőben megpirítottam, majd bekerült egy jénaiba. A húsik közé került egy kis fokhagyma, lilahagyma kockák és egy konzerv zöldborsó (Bonduelle). Az egészet alufóliával letakarva betettem a sütőbe és addig sütöttem, amíg megpuhult a hús. Rizzsel tálaltam.

Naplózva

zimuanda

  • Nők
  • Tag
  • ***
  • Népszerűség: 104
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 583
  • Autó színe: Pezsgőmetál
  • Évjárat: 2001
  • Lakóhely: Szombathely
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #39 Dátum: 2010 Július, 18, 20:16:40 »

Tegnap ezt készítette el a párom. Nem igazán volt okom panaszra miatta  ;D

Zöldborsós, pikáns marha

Nemrégiben a Lidl-ben találtam worchesterszószt, amit már régóta ki akartam próbálni. Egy kis marhahúst felkockáztam és bepácoltam a worchesterszósz és szezámolaj keverékébe. Sóztam, borsoztam és kicsit állni hagytam. (Természetesen annál jobb, minél több ideig pácoljuk.)

A bepácolt húst serpenyőben megpirítottam, majd bekerült egy jénaiba. A húsik közé került egy kis fokhagyma, lilahagyma kockák és egy konzerv zöldborsó (Bonduelle). Az egészet alufóliával letakarva betettem a sütőbe és addig sütöttem, amíg megpuhult a hús. Rizzsel tálaltam.

Köszi a receptet, hétvégén leteszteljük.

Naplózva

Break 306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #40 Dátum: 2010 Július, 20, 14:53:48 »

Szeva mindenkinek:hát én is rászántam magam hogy megosszam veletek amit mi is igazán szeretünk,és jó kis sváb-tót íz-világú:mi úgy hívjuk hogy a Bánhidai Bányász kaja:
                                                       Mézes  csülök
Hozzávalók:              1dbközepes nyers, kicsontozott sertéscsülök
                              10szem egész bors
                              1nagy fej v.hagyma
                              4gerezd fokhagyma
                              2babérlevél
                              2teáskanál pirospaprika
                              1teáskanál majoránna
                              1teáskanál só

 A csülköt egy nagy fazékba(én a  kuktát ajánlom)felöntjük annyi vizel hogy két ujjnyira ellepje.
 A fokhagymát a kés lapjával megtörjük(ahogy az olasz konyha teszi)a v.hagymát négybe vágjuk és a többi itt felsorolt fűszerrel együtt irány a csülök mellé.Puhára pároljuk de nem főzzük szét.
 Még fő addig a mártást készítem.Ha megfőtt kis darabokra vágjuk.
   

   Mártás:  1 púpozott evőkanál pirospaprika
               1 evőkanál mustár(nem csípős)
               2evökanál MÉZ
               2 késhegynyi őrölt bors
               4 gerezd zúzott fokhagyma(fokhagyma présen)
               1 mokkáskanál só
               1-2 dl étolaj

   A hozzávalókat az étolaj nélkül alaposan összekeverjük.Utoljára öntjük hozzá az olajat de apránként.Csak annyit hogy a mártás jó kenhető legyen.Nem kell feltétlenül mind a két deci olaj.

 Ha a csülök megfőtt összekeverjük a mártással úgy hogy mindenhol érje a húst.Egy jénai tál közepére halmozzuk a csülköt és körberakjuk kb:kétszer annyi kockára vágott burgonyával mint a hús.Felöntjük a csülök főző levével úgy hogy éppen ellepje.
Sütőbe tesszük 100-150 C fokon addig sütjük még a burgonya megpuhul.Ez kb:45-60perc.
Hozzá ajánlott kovászolt uborka-és  kovászolt káposzta.

                          Jó étvágyat kívánok hozzá :-!
 
A mártást ajánlom grill és tárcsás húsokhoz is de a Break féle májhoz is dukál.(bendőtök teljen tele eme finom étektől,ami  nem kényes gyomrú magyaroknak ajánlott ). :-! whistle
 


               

Módosítva: 2010 Július, 20, 15:10:39
és egy másik finom étel amit a Diósgyőri vár közelében ettem. (Vár kert étterem)Itt sem fogadta el a felszolgáló pincér a jattot.
    Nagy Lajos kedvenc étke:
   Vastagon szelt karaj középen bevágva,két fajta sajttal sonkával és aszalt szilvával töltve,szezámmagos bundába forgatva kisütve.Roston sütött zöldségekkel tálalva(répa,cukkini,burgonya,lila-hagyma,alma,fokhagyma).Hát alig bírtam megenni laktató és nagyon nagy adag volt. :-!
Naplózva

fisi306b1.4xn

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #41 Dátum: 2010 Július, 20, 22:32:51 »

Szeva mindenkinek:hát én is rászántam magam hogy megosszam veletek amit mi is igazán szeretünk,és jó kis sváb-tót íz-világú:mi úgy hívjuk hogy a Bánhidai Bányász kaja:
                                                       Mézes  csülök
Hozzávalók:              1dbközepes nyers, kicsontozott sertéscsülök
                              10szem egész bors
                              1nagy fej v.hagyma
                              4gerezd fokhagyma
                              2babérlevél
                              2teáskanál pirospaprika
                              1teáskanál majoránna
                              1teáskanál só

 A csülköt egy nagy fazékba(én a  kuktát ajánlom)felöntjük annyi vizel hogy két ujjnyira ellepje.
 A fokhagymát a kés lapjával megtörjük(ahogy az olasz konyha teszi)a v.hagymát négybe vágjuk és a többi itt felsorolt fűszerrel együtt irány a csülök mellé.Puhára pároljuk de nem főzzük szét.
 Még fő addig a mártást készítem.Ha megfőtt kis darabokra vágjuk.
   

   Mártás:  1 púpozott evőkanál pirospaprika
               1 evőkanál mustár(nem csípős)
               2evökanál MÉZ
               2 késhegynyi őrölt bors
               4 gerezd zúzott fokhagyma(fokhagyma présen)
               1 mokkáskanál só
               1-2 dl étolaj

   A hozzávalókat az étolaj nélkül alaposan összekeverjük.Utoljára öntjük hozzá az olajat de apránként.Csak annyit hogy a mártás jó kenhető legyen.Nem kell feltétlenül mind a két deci olaj.

 Ha a csülök megfőtt összekeverjük a mártással úgy hogy mindenhol érje a húst.Egy jénai tál közepére halmozzuk a csülköt és körberakjuk kb:kétszer annyi kockára vágott burgonyával mint a hús.Felöntjük a csülök főző levével úgy hogy éppen ellepje.
Sütőbe tesszük 100-150 C fokon addig sütjük még a burgonya megpuhul.Ez kb:45-60perc.
Hozzá ajánlott kovászolt uborka-és  kovászolt káposzta.

                          Jó étvágyat kívánok hozzá :-!
 
A mártást ajánlom grill és tárcsás húsokhoz is de a Break féle májhoz is dukál.(bendőtök teljen tele eme finom étektől,ami  nem kényes gyomrú magyaroknak ajánlott ). :-! whistle
 


               

Módosítva: 2010 Július, 20, 15:10:39
és egy másik finom étel amit a Diósgyőri vár közelében ettem. (Vár kert étterem)Itt sem fogadta el a felszolgáló pincér a jattot.
    Nagy Lajos kedvenc étke:
   Vastagon szelt karaj középen bevágva,két fajta sajttal sonkával és aszalt szilvával töltve,szezámmagos bundába forgatva kisütve.Roston sütött zöldségekkel tálalva(répa,cukkini,burgonya,lila-hagyma,alma,fokhagyma).Hát alig bírtam megenni laktató és nagyon nagy adag volt. :-!


Köszi!

Na ezt a csülköt (mert ugye csülökmániás is vagyok) elkészítjük. Már a leírás alapján éérzem az ízét a számban.
Naplózva

Radig

  • V.I.P
  • Mániákus
  • **
  • Népszerűség: 102
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 1.609
  • Autó színe: Bordó
  • Évjárat: 1995.10
  • Lakóhely: Győr, Szigethalom, Pécs
  • Motor: 1.6 - 90LE
  • Típus: 3 ajtós
  • 1.6 XS Best
    • radig.atw.hu
Re:Gasztro-topic
« Válasz #42 Dátum: 2010 Július, 24, 13:29:18 »

Frissen sütve, csak még meleg, de finom :)

[imgt]http://imagerz.com/QEJHXEtvAwJSVgpNEwVR[/imgt] [imgt]http://imagerz.com/QEJHXEtvAwJSVgpNEgVR[/imgt] [imgt]http://imagerz.com/QEJHXEtvAwJSVgpNFQVR[/imgt]

zimuanda

  • Nők
  • Tag
  • ***
  • Népszerűség: 104
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 583
  • Autó színe: Pezsgőmetál
  • Évjárat: 2001
  • Lakóhely: Szombathely
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #43 Dátum: 2010 Július, 24, 21:00:15 »

Mivel tegnap 4 évesek lettünk zimuval ezért készítettem ünneplés gyanánt:

Vörös bólét:
Hozzávalók: vörösbor, ramazotti, cseresznye, aszalt áfonya, szegfűszeg, fahéj, cukor, kis víz...mintha forralt bort készítenék...
Isteni lett!

(Készítettem pizzát is, az is finom lett, úgyhogy holnap kénytelen vagyok azt készíteni megint).

Naplózva

Pycur

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #44 Dátum: 2010 Július, 27, 19:50:21 »

Sziasztok!

Újra itt, remélem még befogadtok :-[. Végre olyan helyen dolgozok, hogy tudok egy kis klub életet is élni ;D.
Ha kell valakinek fini sajtos pogi recept, akkor pénteken szívesen leírom. Napokig puha marad, persze csak ha  nem fogy el addig. whistle.



Módosítva: 2010 Július, 27, 19:51:59
Hűha, miért van nekem az kiírva, a nevem alá, hogy férfiak? Én nőt állítottam be. angry. Ötlete valakinek légyszi?
Naplózva

bandit306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #45 Dátum: 2010 Július, 27, 19:52:48 »

Sziasztok!

Újra itt, remélem még befogadtok :-[. Végre olyan helyen dolgozok, hogy tudok egy kis klub életet is élni ;D.
Ha kell valakinek fini sajtos pogi recept, akkor pénteken szívesen leírom. Napokig puha marad, persze csak ha  nem fogy el addig. whistle.



Módosítva: 2010 Július, 27, 19:51:59
Hűha, miért van nekem az kiírva, a nevem alá, hogy férfiak? Én nőt állítottam be. angry. Ötlete valakinek légyszi?
Szia
Nándi átt állítja. :-! és jó lesz.
Naplózva

WestBam

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #46 Dátum: 2010 Július, 27, 20:42:12 »

Sziasztok!

Újra itt, remélem még befogadtok :-[. Végre olyan helyen dolgozok, hogy tudok egy kis klub életet is élni ;D.
Ha kell valakinek fini sajtos pogi recept, akkor pénteken szívesen leírom. Napokig puha marad, persze csak ha  nem fogy el addig. whistle.



Módosítva: 2010 Július, 27, 19:51:59
Hűha, miért van nekem az kiírva, a nevem alá, hogy férfiak? Én nőt állítottam be. angry. Ötlete valakinek légyszi?
Üdv!
A kóstólót szerintem a ffi szakasz jobban preferálná abból a pogiból...  ;D
Üdv köztünk.
Naplózva

Pycur

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #47 Dátum: 2010 Július, 27, 20:47:26 »

Köszi a segítséget ;).
Kóstolót nyilvántartom, de gondolom szerezzek be egy utánfutót, hogy eleget tudjak vinni belőle :-)).
Naplózva

bandit306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #48 Dátum: 2010 Július, 27, 20:54:12 »

Köszi a segítséget ;).
Kóstolót nyilvántartom, de gondolom szerezzek be egy utánfutót, hogy eleget tudjak vinni belőle :-)).
Nem kell utánfutó,  ;D elég ha a hátsó üléssort ledöntöd, és a csomagtartóval együtt megtöltöd. whistle :-!
Naplózva

Dakar 306

  • Füred-Team
  • V.I.P
  • Családtag
  • **
  • Népszerűség: 219
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 6.724
  • Autó színe: Fehér
  • Évjárat: 2000
  • Lakóhely: Maglód
  • Motor: 1.4
  • Típus: Sedan
Re:Gasztro-topic
« Válasz #49 Dátum: 2010 Július, 27, 21:33:25 »

Sziasztok!

Újra itt, remélem még befogadtok :-[. Végre olyan helyen dolgozok, hogy tudok egy kis klub életet is élni ;D.
Ha kell valakinek fini sajtos pogi recept, akkor pénteken szívesen leírom. Napokig puha marad, persze csak ha  nem fogy el addig. whistle.



Módosítva: 2010 Július, 27, 19:51:59
Hűha, miért van nekem az kiírva, a nevem alá, hogy férfiak? Én nőt állítottam be. angry. Ötlete valakinek légyszi?

Már át is állitottalak nőnek ;)

Módosítva: 2010 Július, 28, 09:13:50
Valaki elmondhtná, hogy az ecetes salátalevet hogy kell finomra csinálni.-) Fejessalátához, ubisalihoz.
Cserébe leírom a lecsóm receptjét, mert eddig még senkivel nem találkoztam,  aki úgy csinálná,mint én:-)
Szóval: 4-5 fej hagymát csíkokra vágok, zsírban üvegesre csinálom. Nem pirítom barnára, csak üvegesre. 10-12 összevágott paprikát rádobok, és lassú tűzön fedő alatt párolom a cuccot. Ilyenkor egy kis örölt borsot is szórok rá. idönként megkeverem. Ha picit összesett a paprika, akkor 5-6 paradicsomot is rádobok. Rottyanás után 2-3 gerezd tört fokhagymát is teszek bele, és ízesitem vgetával, fűszerpaprikával, és viszonylag sok 3-4 evőkanál cukorral. utána rágyujtok:-)
Cigi után beledobok karikára vágott füstöltkolbászt. Azzal is főzöm néhány percig.
Utána már csak a virslit teszem hozzá, én azt is karikára vágom. Még pár perc rotyogás, és kész.Aki  eddig kóstolta, nem bánta meg:-)  Friss kenyérrel rohadt jó:-)
Naplózva
 


Az oldal 0.199 másodperc alatt készült el 23 lekéréssel.