Összes szavazó: 80
Dízzzzzzzeles gollégákra tekintettel!
Jeee! Akkor írok is, ugyanis tegnap szerelgettem egy kicsit, csak nem otthon és nem terv szerint, egyszerűen leállt a motor ha nem volt terhelés alatt, azt az instrukciót kaptam, hogy nézzem meg az üzemanyagszűrőt, ki is szedtem, volt abban minden (víz,kosz,stb), pedig nem volt régi, ettől egy picivel jobb lett, így haza tudtam menni, otthon pedig szűrőcsere, tankból gázolaj leszív, hát nem picit volt retkes, de hogy mitől???
Ezen sajna nem is csodálkozom, az előző szűrőmet mikor kivettem, ugyan ez volt, nem akart menni, és nagyon trutyis volt a szűrőházam. levegővel kifújattam, de lassan megint bele kell néznem mit mutat a szűrő, pedig nincs még fél éves sem.
Kösz a topikot.imáim meghalgatottak Ugy néz ki holnap megyek a HDi motoromért.Most kezdödhet ismét a faragás.De legalább már haladok a projekttel.
HDi üzemanyagrendszerrel kompletten lesz, vagy esetleg mechanikusra alakítva?
Komplett hdi cucc, nagy turbó, portolt hengerfej és egy hozzá írt chip.
Ez mit takar?
Itt az olajcsere ideje ki milyet javasol/használ?
Abba a motorba a Quartz 9000-et tenném mindenképpen. Ez a gyári és a drágábbal sem lesz jobb. De kinek a pap...
Nekem is a 9000-es van benne, bár elég lenne a 7000-es is, de neked minimum az 5w-s
Nekem Petronas Syntium 10w-40. Ha suminak jó a szöcskéjébe csak megállja a helyét egy dízelben.Amúgy ez a legjobb olaj amit valaha próbáltam!Módosítva: 2010 Június, 04, 20:43:29 Elindult a projekt tegnap elhoztam donor kocsit.Bár citroen de legalább müködik.Nagy para nem lesz remélem de felkészültem a legrosszabra is Ez egy 110 es xsara.Át lesz rakva akomplett eleje váltóval 1ütt.Megpróbálok egy ilyen blog szerü valamit irni nektek,persze csak ha nem gond
na nekiestem a kocsinak.kiszedtem belöle mindent.A motort is szétboritottam.A hengerfej megy a haverhoz sikolásra bár szerintem semmi baja.de ezen nem fog múlni.
na nekiestem a kocsinak.kiszedtem belöle mindent.A motort is szétboritottam.A hengerfej megy a haverhoz sikolásra bár szerintem semmi baja.de ezen nem fog múlni.Egyenlöre ennyi de még blogolok.
Nem értem! Ha a hf-nek semmi baja, akkor miért kell síkolni! Feleslegesen veszít a robbanótérből, amit csak hf tömítéssel lehet korrigálni.
Nem aprózod el! Az elektromos bekötés nem lesz macerás egy picit? Át kell rakni a komplett kábelezést?
ha a sima azaz túlméretes tömitést rakja be azzal csak a kompresziót nőveli mi pár lóvat hozzna a szívó lenne de turbósnál csak hátrány!
Igazábol tökmindegy hogy 24 vagy 23bar a kompressziom. Amugy az sem mindegy mekkora teljesítményt akarsz.Amugy30:1 hez a hivatalos
Versenyzel azzal a cicával, hogy így kihegyezed a paramétereket? Nekem a hozzászólásokból ez jött le, vagy tévednék?
nem, csak szereti a füstöt és a tartalékot...
nemnagyon de jó a lámpánál egy füstös dizelel leiskolázni a népeket! utána meg kérdezik hogy mi van benne.Csak a saját örömre építkezek.
és 10perc után is majd látni, hogy ott jártál?
Még mindig jobb, mint az a b*dös amit a benzinesek hagynak maguk után!
hát ha még szagoltad volna az enyémet etanolos módban... a benzin ahhoz képest rózsabimbó illatú:DBandit egy utcával arrébb érezte hogy jövök:D
Most akárki akármit mond, az autóm szinte alig füstölög.kitisztult a rendszerem, nem kap több olajat a kartergázon keresztül, (dolgozik a bödön) és beletettem immár 3 ik alkalommal ezt a magyar terméket.http://spuri-adalek.hu/content/view/15/37/Tudom nem ez tette rendben és javította meg a motoromat, de segített. szerintem.Mostmár lepadlózásnál sem tünnek el mögöttem jövő autók, és rugalmasabban is halad.
hát...1 db 500 ml-es SPURI: 250 l üzemanyaghoz = kb. 2280,- Ft-ba kerül. Vagyis 1 l üzemanyagnál: 2280,- Ft/250 lit. = 9 Ft ráfordítás. Tehát Ön 9 Ft/l-t kifizet az adalékolás miatt, viszont az 1 l üzemanyag min. 10%-át visszakapja. Ez csak 300,- Ft-tal számolva is 30,- Ft. - 9 Ft = 21 Ft a megtakarítás. A különbség literenként 21 Ft-tal olcsóbb üzemanyag és hosszú élettartalmú, tiszta motor.legutoljára a 406-os 7.85L/100Km-t kajált ezt nem hiszem, hogy lejebb tolná!
a gázolaj 4,4% biodízelt tartalmaz? múltkor láttam a blokkon
Van valami XADO vagy milyen adalék motorhoz/váltóhoz is. Állítólag valami fémkerámiás cucc ami beépül és javítja a súrlódást. Egy ismerős már próbálta, neki nagyon bejött. 6-10000HUF körül van 3 flaska(benzines/gázolajas függő) x km-ként kell beönteni és így épül be. Valaki hallott róla már?
Igen végig olvastam mindent róla, és próbáltam más jónak mondott terméket is STP... meg a másikat, annak nem jut eszembe a neve,de azoknál nem tapasztaltam efféle javulást, a füstőlés terén.De lehet ezt csak én gondolom, de kiderül ha sokáig így marad a drága, akkor lehet elhiszem a dolgot. A fogyasztással meg nem igen foglalkozom, mert nem igazán vagyok lassan járó, így a normáim nem a leg sporolósabbat mutatják, kb 5.5- 6L körül eszik vegyesen, Módosítva: 2010 Június, 16, 22:19:51 Passzolom én még nem foglalkoztam evvel a részével, de azt viszont tudom hogy nem igazán használnék tiszta biodieselt, mert nem adja ugyan azt a hatást mint az etanol. vagyis kicsivel gyengébben teljesítene az autó ha tisztán avval járnék.
A biodiesel amugy jobb mint a sima gázolaj.én elég sokszor járok étolajjal és szerintem valamivel jobban megy töle a kecske és kevésbé füstöl.Egy baja van hogy nagyon sürü és csak 50-50-be tudok vele járni.én nagyon várom már hogy itthon is lehessen biodieselt venni.A spuriról meg annyit hogy az én 200 ft-os gázolajomnál nem kell már többet spórólni és nem utolsó sorban nem magyar hanem német ami soookkkkaaal jobb mint a mol féle fos.ezzel jobban megy a kocsi és kevesebbet foygaszt.nem mértem még de biztos magasabb a cetánszáma.
Metabondról hallottam már meg előttem mutatták be ,hogy mit is tud. De pénzt nem adnék érte.
De azt minden tankolásnál kell nyomatni nem? Ez meg beépül a fémbe.http://www.xado.hu/
Igen, úgy rémlik, hogy minden takonlásnál nyomatni kell bele. Majd teflon felületet képez a hengerfejen ami csökkenti a súrlódást.