Összes szavazó: 33
Kb 30%-kal olcsóbb az anyag, kb 20%-kal többet fogyaszt. Kb 10% spórolással számolhatsz. Ennyit vezetésistílus-finomítással is megspórolhat az ember. És az nem kerül 40 ezerbe:-)Vagy minden 10. alkalommal bringával mész
Ez nem így van, rosszul számolsz. 16ezernek a minimum 3000 megtakarítás nem a 10%-a és akkor ez a legrosszabb eset. Ennél csak többet lehet spórolni, de kinek a pap, kinek a lánya. Van akinek a laguna koptató a fontos, másnak az alufelni, a harmadiknak meg küszöbspoiler. Nekem meg az, hogy ne fizessek a semmiért ennek a léhűtő bagázsnak.
Jaja csak nem írtam le. Én +20%-al számoltam. Legszélsőségesebb számításaim szerint is 300 Ft/100 km a nyereség. De ennél több lesz... Nálam most jött el az az idő, hogy már csak elvből sem adományozok mégtöbbet a "familiárisan hiperpigmentált", "nemzetiségi kisállatkereskedő", "beépített gázálarcos" stb. bandának...
Olyan sok szépet irtok erröl az E85-röl, bennem viszont felmerült egy kérdés egy régi hozzászóéás alapján, mégpedig.Az E85 az szesz mint mondjuk a pálinka? Akkor felveszi a vizet és nem válik belőle ki tehát könnyebb vele vissza élni.Mivan ha valami sz@r minőségű naftát kapok és cseszhetem a tankolt mennyiségem mert sajnos ma ha nyerek xx pénzt ha még a más kárán is de akkor is megcsinálom és nem érdekel hogy más mennyit szopik. Hazai vircsaft.
fiatalokel sem hiszem nálunk is elkezdték forgalmazni az E85öt230/l
fiatal örülünk neki és?
és örülök neki, mert eddig a legközelebbi e85 kút vagy 25km-re volt...
nah akkor az jó és milyen arányokat alkalmazol?
Hátha érdekel valakit ez a cikk.http://spuri-adalek.hu/content/view/27/1/"2008. 04. 14-én 215Ft bioetanolból"
Elfogyasztotta az autóm az első 50-50%-os anyagot. 12l benya és szintén 12l etanol. Volt amikor toltam neki és tatásan is közlekedtem vele. Tehát ca. 24l-el 392km-t tettem meg és még éppen nem világít a sárga visszajelző.
ország úton közlekedtél? 6,1L/100Km...
Vegyesen. Volt benne 2-3 gödöllői út 1 velence a többi meg Budapest.
Nah a mai naptól én is tiszta etanollal járok! A GTi megkapta a turbó calibra injectorait, valamint 0.4 bar üzemagyag nyomást emeltünk. Így sikerült elérni a "jó" keverékképézést a gyári szonda valamint az öszbarnára égett gyertyák alapján.Első tapasztalat, h alapjártaton sokkal szebben, csendesebben jár a motor, teljesítmény nem változott, amin lehetne mondjuk javítani az előgyújtással...Reggel majd kiderűl h indul hidegen, de sztem nem lesz gond, max bevetek egy kis trükköt.Negatívom eddig a szag... az sajna az én orromat bántja, de hát valamit valamiért! Holanap mérek fogyit is, mert hát kíváncsi vagyok rá!Azt is sikerül talán megoldani, ha esetleg benzint lenne muszály tankolni, de ez még a jövő zenéje!
Remélem valami épkézláb diagnosztikával megnéztétek a lambda értékeket, mert észrevétlenül is ki lehet nyírni a túl szegény keverékkel a mocit. Ha melegszik az idő, lehet hogy gond nélkül indulni is fog a járgány, de 0 fok körül mindíg legen nálad hidegindító. Ugyanis a gyári ecu nem tudja az indításhoz szükséges minimum 150%-os dúsítást...
A lambda jel alak az jó, hidegindítással meg nem lesz gond. Van rá 1 kis trükk, amivel haver kocsija -10 -ben is indult.
A jel alakja mindíg jó, csak esetleg kicsi. De nem beleokoskodni akarok természetesen, csak tolmácsolni amit mások tapasztaltak. Kis potival meg lehet hülyíteni az ecut, hogy többet nyomjon, ez is igaz. De attól én még maradok a kényelmes, teljesen automata verziónál.
Úgy éretem h nem megy 200 mV alá se 800 mV fölé csak egy pár mV-al. De jövő héten berakunk egy AFR-t, azzal ir megnézzük.De csak addig kellene kibírni amig meg nem lesz írva az ecu. Egy program benzinre egy program e85. Meg hát próbálkozás, kiváncsi voltam az etanolra, de 1-2 hónapra nem lett volna értelme megvenni az átalakítót!De, a kiskocsiba megy egy bele, ha tényleg lesz tőlem 10 km-re kút nem pedig csak 60-ra!
Ok, értem. Szóval én is azt hittem, hogy hű de ****a az autóm...de az átalakítóból kapott adatok alapján kiderült, hogy nem. Sajna beteg volt a lambda. A tökéletes lambdajel alsó értéke 0-200mV, a felső 700-900mV. Persze ez az érték üzemmeleg motornál, alapjáraton érvényes!
te ezzel ki tudom mérni?ezzel tudom ellenőrizni hogy jó e a lamda?
Igen az átalakító rá van kötve és tudja az élő adatokat.
Talirol hazafele jövet tankoltam 14 littyó etanolt kb 30 littyó benyához, és most dadog a gép valamiért.Pedig azt is megprobáltam h akksisaru lehuz vár gyujtást ráad....Ötlet?
Hmm.pedig ez a moci szereti a szeszt...egyfolytában csinálja?
Szinte egyfolytában,de nagyobb gázra inkábbJa és néha huz mint az állat de többnyire dadog.Edddig is dadogott minimálisan de most kijött rajta rendesen!
Akkor lehet a lambda..mivel az a legfőbb jeladó az égéssel kapcsolatban. Érdemes lenne kicserélni egy tesztre. Vagy benzinhiányod van. Szűrő?
Szűrőt nemrég cseréltem,de lambda lehet hiba!Megprobálok beszerezni egyet hátha az a baj. De egyenlöre nincs hozzá kedvem
OFFos tapasztalat az, hogy a dadogás a szegénykeverék jele.De mivel 50-50%ig azt írják, nem kell átalakító, maradna tényleg a lambda.Hacsak nem az etanol hozott elő vmi másik hibát, ami kialakulóban volt ??
Nem tom milyen lappangó hiba lehet..De ugye az alapjáratom se volt tökéletesEgyenlőre ugy álok hozzá hogy lambda ,és arra gyüjtök.
Lehúzod a lambdáról a kábelt és mész vele egy kört...
oképrobaMódosítva: 2010 Március, 15, 18:34:36 Köszönöm mindenki segítségét Sajna nem bírtam kitépni a csatit belöle és a lambdát se tudtam kitekerni(kajak össze van érve) Elraktam holnapra világosba hátha többre jutok na meg felemelem normálisan.Vagy van máshol is csatija esetleg vagy csak a szondánál?
Az ecu csatija a következő...
No E85 alkoholos guruk. A kérdés a következő: A fogyasztáson kívül a motor üzemi hőfok maradt-e a teljes benzines használatnál megszokott szerint, avagy valamelyest emelkedett.Azt mondja germánból a szomszéd, hogy ott 1/3-os fogyasztás növekedésről számolnak be, valamint a motor üzemi hőfoka is magasabb az E 85 használata mellett.
Az etanol égése során csak akkor léphet fel túlzott melegedés, ha szegény a keverék, nem?Az etanol hőértéke kisebb, mint a benziné.