Összes szavazó: 33
Srácok!Lassan ott tartok ,hogy meg kell rendelni az átalakítót. Érdekel esetleg még valakit? Ki kéne harcolni egy mennyiségi klubos kedvezményt
Ha beépítés megoldható, érdekel
Törökbálinton van szerviz ahol bepattintják.
Biza'. De nekem is sikerült behebrákolni, tehát nem nagy ügy.
De Te elektrobarbár vagy Én meg nem
De még lehetsz! Csak be kell szerelni a kütyüt.
"Csak" - az injektorok vezetékét végül kell babrálni?Ja meg gázpedál, lambda etc?Sok lenne
Nem is kell mindenkinek értenie hozzá, az nem tetszene a szerelőknek. De aki látott már pákát és el tudja olvasni az ecu-n a számokat, be is tudja kötni. A beállítás egy másik dolog, de az sem nagy kunszt.
Abszolút vevő vagyok az ötletre....
Tegnap írtam az illetékesnek és azt a választ kaptam ,hogy a legnagyobb kedvezmény amit kaphatunk az -10%(flotta). A flottakedvezményhez minimum 3 fő kell és már Tibcsit is beleszámítják. Szóval ,ha van még egy biztos jelentkező akkor megvan a -10% és a klub tagjai a jövőben is megkapják. Ez szerintem elég korrekt hozzáállás (persze én kapcsolatba leszek az illetékesekkel és csak klubtagok kapnak kedvezményt).
Van honlapja a cégnek? Csak hogy képben legyünk, hogy mennyiből is jön le a 10%...
engem is érdekelne, ha a profi beszerelés megoldható, max addig felkerül a polcra amíg a jelenleg tartó finomhangolások és hibakeresgélések folynak a motoron. amikor minden tökéletes lesz már repülhet is bele Módosítva: 2010 Március, 03, 12:44:52 és azt free-be, benne van a vételárban??
Lehet,hogy nem kellene nagy reményeket fűzni az E85höz... most olcsó,de ha mindenki ezt viszi majd,ezt a mi drága politikusaink is észre fogják venni,és kiszabnak rá,egy kisebb adófélét... és aki eddig belefektetett,(átalakító,alkatrészek) az majd ráfarag.UI: járó motornál ne engedd h a rendőr szondáztasson
ma megint sikerült tankolni 30L 95 öst és 27L E85
Nekem meg 47-et tisztán.
majd nyáron majd én is tisztán ja milyen lett a fogyasztásod?
Mi is az E85?Az E85 egy újfajta üzemanyag jelzése, melyet növényi alapanyagokból állítanak elő, és lényegében erjesztett, tiszta, víztelen alkohol (bioetanol), némi normál benzinnel keverve. Ez az üzemanyag egy kis átalakítás után használható az eredetileg benzines motorokkal is. Az E85 jelzés a szokásostól eltérően itt nem oktánszámot jelöl, hanem a bioetanol keverési arányát az üzemanyagban. 85% etanol mellé 15% normál 95-ös benzint kevernek, így lehet a magyarországi és általában az európai kutakon tankolni. A szabvány ettől eltérő keverési arányt is megenged, magyarországon például télen 70-75%-os arányban keverik az etanolt, a hidegindítás könnyítése miatt. A benzin bekeverése azért szükséges, mert az etanolnak rosszak a kenési tulajdonságai, valamint hidegben a kicsapódási képessége is nagyobb. A 15% benzintartalom elégséges az üzemanyagrendszer alkatrészeinek megfelelő kenéséhez, illetve sokat segít a hidegben történő motorindításban is. Ezen arányú keverék oktánszáma 105, ez a ma kapható legjobb prémium minőségű üzemanyagoknál is nagyságrendekkel jobb. EU irányelvek szerint a bioüzemanyagok jövedéki adómentesek, így ilyen jellegű adót csak a benzintartalomra kell fizetni az E85 esetében, ezért árban is nagyságrendekkel előnyösebb a benzinnél. Etanolt egyébként az összes kereskedelemben levő normál benzin tartalmaz, jelenleg 4,4%-ban, ez is EU szabályzás.
Hát kívánom, hogy neked legyen igazad. DE én kinézem a drága politikusokból, hogy ha nem jövedéki adó akkor más néven megemelik.
Már többször leírtam, hogy eddíg nem mértem a fogyasztásomat, mert sem tele nem tankoltam, meg még a hófúvásos anyag volt benne. Ma toltam tele, ha lesz valami eredmény, majd megosztom.
Hogy kishazánkban mi megy, azt mindenki pontosan tudja. De azért mert itt most páran rákattantak erre a témára, nem azt jelenti, hogy holnaptól az ország ezzel akar járni. Márpedig kis falatokra nem pazarolja az állam az idejét. A gázolaj és benya mellett még mindíg kis lénypiszok ez az üzemanyag. Másodsorba azok a cégek, akik gyárakat építenek, technológiát fejlesztenek ez miatt és nem mellékesen komoly befolyással vannak az unióra, szó nélkül néznék mit tesz ellenük a kormány? Azért legalább egy kicsit a realitás talaján kellene maradni nem? Már 2007 óta van bioetanol, megtehették volna eddíg is, hogy belepiszkálnak...
Szerintem én is benevezek egyre.Ez milyen lehet? --> Katt! , specifikusan --> Katt!Van egyáltalán különbség ezek között?
Na megint drágul ez a mocskos benzin...Ha valakit komolyan érdekel a lejjebb említett átalakító akkor az a héten jelezze nekem,mert akkor meglesz a kedvezmény!
Na hát Petike88-al összefogtunk és megrendeljük. Ezt követően mindenki rendelhet majd 10% kedvezménnyel ,ha én visszaigazoltam az eladónak a klubtag nevét:D
Köszi, nagyon foglalkoztat engem is, most, hogy megint tolnak az áron felfelé.
Én ezen már túlléptem... Az aktuális árakon a legolcsóbb fehérvári benzinkút árai alapján tankolásonként ~5000 Ft mínusz az etanol javára... Innentől nem kérdés... Betársultam harmadiknak. Ma megkapja az első adag szeszt a gép, hogy szokja a cefrét
Ebből azért még lejön a túlfogyasztás. De akkor is marad 2500-3000Ft/tank.
Jaja csak nem írtam le. Én +20%-al számoltam. Legszélsőségesebb számításaim szerint is 300 Ft/100 km a nyereség. De ennél több lesz... Nálam most jött el az az idő, hogy már csak elvből sem adományozok mégtöbbet a "familiárisan hiperpigmentált", "nemzetiségi kisállatkereskedő", "beépített gázálarcos" stb. bandának...