Az miért törvényszerü h a vezműszíjjal együtt cseréli mindenki a vízpumpát???Nekem még a gyári van benne és 230000 km......Oké h előjel nélkül romlik el meg midnen de hivatalból annyira egyszerü szerkezet h nem romolhat el:D
Első cserekor nekem nem cserélték a vízpumpát, de aztán idő előtt kellett újból cserélni a vezérlést, mert elkezdett folyni a vízpumpa... Aztán ugye cseréltem a szíjat is, mert a vezérlés nem játék.
Én még egyik autómban se cseréltem, soha semmi gondom nem volt vele.
Örülj neki, elég nagy szívás elhiheted, töltöd be a vizet, aztán kifolyik....Mondjuk ez még a szívódízelben volt, de én inkább cserélni fogom ha levezettem 160ezret a turbóssal...
Én meg inkább bennhagyom a gyárit. Többet ér mint 5 utángyártott.
Tegnap fogtam egy őzet az autó közepe-jobb elejével. Megsérült a löhárító a jobb oldali fényszóró magasság állítása, a hűtőventilátorok és annak felfogatása, valamint beljebb jött a klíma és a vízhűtő kb. 5cm-t ezek felfogatása is sérült (vizet nem ereszt, klíma hűt). Arra lennék kíváncsi érdemes-e bontott alkatrészt beépíteni vagy újjal jobban járok?
Kérdés, hogy hogy állsz anyagilag. Szerintem bontott alkatrész is lehet ugyanolyan jó.
Nekem is gyári volt benne, és 240000-ig bírta, a következő szíjcsere 320ezernél lett volna, ha az elsőnél cserélik a pumpát, akkor nem szívtam volna, az a titka a dolognak hogy gyárit kell venni utólag is, és akkor az is bírja. Nekem pug szervízben cserélték a vezérlést gyári alkatrészekkel...
Mindenki arra költi a pénzét amire csak akarja. Viszont vízpumpát normál esetben nem kötelező cserélni. Az ,hogy idő előtt megadja magát az több dologtól is függhet. Leginkább attól ,hogy mennyire feszítik meg a vezérműszíjat. Normál esetben van előjele,de nem akkora,hogy a hűtőfolyadék elfolyik.
Ahogy mondod, a te dolgod ha nem cseréled vezérléscserekor, az hogy más cseréli az meg az ő dolga... Most én inkább költök legrosszabb esetben is 10ezer forinttal többet vezérléscserekor, minthogy egy csereperiódus alatt kétszer költsek legjobb esetben is csak szíjra és munkadíjra...
Nekem vezérlés cserekor úgy vállalt garanciát, ha a pumpa is cserélve van.
Sziazstok!Benzines 1.4-es 2000 évjáratú pugom van. Most lesz benne lassan 150000km. A vezérműszíj még tudtommal nem volt cserélve. Előírás szerint 90000-kánt kell nem? Nemrég néztem, de nem volt repedezett, nem úgy mint a hosszboradásszíjam. Ha még nem volt cserélve a szíj, csak a görgő akkor is cseréljem ki? A vízpumpát pedig akkor cserélendő, ha folyik, vagy súg a csapágya?
Sziasztok !A gyertyát milyen gyakran kell/ajánlatos cserélni? (ha jól tudom 4 év vagy 60e km, de ajánlatos 30e km után). Ha jól emlékszem ngk van benne, és most ment 30e km-t.Másik: fékolaj. Milyen gyakran kell cserélni? A 2 év az ok?
Az alábbi féktárcsák közül melyiket választanátok ?TextarQHFebiJuratekMeyleValeoEzek 8-13 ezerig terjednek árban.És egy párra értendő.Tudom hogy már kérdeztem,de akkor a lehető legolcsóbb megoldásra gyúrtam,de még hezitálok,nem biztos,hogy a legolcsóbb olyan szuper...
Sziasztok!Milyen kipufogó (közép) dobot ajánlanátok?Proex (16 ezer, szereléssel együtt), vagy gyárit 17-19 ezerért + szerelés?!Van valakinek negatív, illetve pozitív tapasztalata a Proex cuccokkal kapcsolatban esetleg?
A gyári nem tudom mit takar, nekem a végdob lett cserélve, és walker került fel. az jó márka.
Nekem anno Bosal dob volt fenn, de a belseje hullott szét azért kellett cserélni. Az gyári lehetett?
Lassan 2 éve ez vanfenn és nagyon jól teszi a dolgát, és nem csörög.Azt hiszem ez is a gyári, mert a közép dob is ez a márka, és az még eredeti.
nahh túl vagyok egy komplett vezérlés cserén(vezérműszíj, feszítőgörgő, vízpumpa, v.műszíj burkolat) + hosszbordásszíj+ feszítője, jobb hátsó fékdob ez így most nekem 65.000 Ft-ba fájt áfával munkadíj, alkatrész szal mindenestőlDE ahogy elhoztam már vihettem is vissza mert a fűtőradiátorom csatlakozója eltört és nyomja ki a vizet...kérdésem lenne h az a sarok szelep(ami a tűzfalon van) külön kapható v az már a fűtőradiátor maga?
Én a gyárit úgy értettem, hogy pl., amit Unixban lehet kapni. Márkafüggetlenül, akár gyári, akár után gyártott.Konkrétan a Proex technológiájának időtállóságára lennék kíváncsi. 2-3 napon belül legyártják ami kell. Hátsó dobot akár kérésre "hangolják".
pont a kanyarban tört szal új lett véve... +12-ér megcsinálták meg raktak bele új fagyállót
12-ért kaptál új fűtőradiátort és még be is építették? :-o
Sziasztok!Tudna valaki mondani 1-1 cikkszámot az 1.4 benzines légszűrőjére és NGK gyertyákhoz?Ismerős szerzi be őket nekem és nem bánnám ha elsőre jót hozna. Köszi!
Levegőszűrő Mann C1460 Muller PA338Gyertya NGK BCPR6E CHAMPION RC8DMC
Üdv!Mi a különbség az NGK BCPR6E és a ...7E gyertyák között?Azt mondta az ismerős, hogy csak 7E-t tud hozni valószínű.Unix listán is csak 7E-t találtam.A segítséget előre is köszi.
Hello! Újra itt, most talán már újra többet látogathatok erre. ez a 4 hónap váááá!Olyan kérdésem lenne, hogy valakinek a kocsijába van gyári sport ülés? Milyenek ezek, ha simán ráguglizok találtam egyet vaterán, azok vannak?köszke
Szia!Mi történt veled a 4 hónap alatt? Nekem gyári sport félbőr ülés van benne, s16-ból. Ilyen:Ugyan ilyenből van plüss is, ZoliXsi-jében van olyan. Sőt, Zolinak ha minden igaz van eladó 3ajtósba való komplett ülésszettje kárpitokkal, meg talán még Tomasternek is, kérdezz rá
Ohh hát Pesten voltam suliba vezényelve...Értem, szerintetek mi a reális ár egy pár első ülésért? Nekem 10et mondtak
hello!Nos igy nézne ki az ülés.Viszont mivel még az enyémet sem szedtem ki, mert ez még szárad:) El sem tudom képzelni mik lehetnek a csatlakozók... Valaki tudna ebben segíteni, hogy úgy álljak neki legalább, hogy mit fogok csinálni Vagy mit cseszhetek el?
Pofás A narancs színű az övfeszítő, a piros talán az ülésfűtés de ez nem biztos...
ohh köszi,. Node:) övfeszitő...az hol vagy simán kikötöm az én gyári ülésemből és ugyanugy vissza...a piros meg gondolom kilőve mert eddig enm volt benne
Szerintem tuti van az autódban övfeszítő, mert a légzsákhoz van. Azt ha ezen az ülésen nincs rajta, akkor lecsavarozod, erre meg felcsavarozod. Ez az a szerkezet, amibe bekapcsolod az övet ha bekötöd magad, és ez rántódik be ha koccansz hogy az ülésbe szorítson.
igen az biztos akkor tudom is hol az ülés oldalán van egy oylan mint a szifon patron szerüség...akkor ezt kötöm be ott oldalt, és középen is van, gondolom azt is ami narancssárga:)hát lehet ma megprobálkozom vele, de asszem az anyóssal kezdek