Összes szavazó: 154
Üdv! Én új vagyok itt, remélem sok jó arcot megismerek Szóval negatív terpesztés... A kérdés: Mindkét kerék, vagy csak az egyik?Egyébként 2-3 oka is lehet, de ha választ kapok kivesézzük ezt
csak az 1ik oldala dől negába!más kérdés:Nekem GTi-m van: ehhez nincs maszivabb torziós rudak?most ezek vannak benne: 2x20mm és 24mm
Elvileg a Xsara VTS-nek 21-23 van bent.Meg annak a rengeteg gyárilag benzin-gáz üzemű 306nak, ami készült, annak is 21es az első hátsó.Még azon gondolkoztam egyébként, hogy a Partneré nem megy bele véletlenül?
Partneré se vastagabb SB szerint... de a kombi áruszállító verzió erősített futóművel, annak van 21-24-21 rúdjai...
Úgy tudom ,hogy csak az egyik oldalt nem terpeszt megfelelően.
Az XU10J4RS motoros ZX-ben is 21-23-21 van.A partnert azért kérdezem, mert abből 20-21-20asat könnyebb találni, nekem meg egyelőre az kéne
és van rakin is ott azon a bizonyos helyen? oda adnám a 20mm-st érte meg valamit meg dumálunk! hagy pattogojon a kocsi!
nekem még csak nyikorog mikor nyomkodom a hátulját és néha fékezéskor súroló hangot hallani ,meg ha pl nekitolatok a hátsókerékkel a patkának olyan hangja van mind ha felakadna a lökös
Akkor ott valami gond van a futóművel, ami egyértelmű volt eddig is.Ha történt valaha kemény padkázás vele, esetleg elgörbülhetett a menetes lengőkar csonk, amit cserélni lehet a lengőkarban.Ez a jobbik eset.A másik hogy az a fele ami még nem terpeszt, az a jó oldal, és ahol terpeszt ott van a hiba.Ott elfáradhattak a szimeringek, bemehetett a por, kosz, víz, és a tűgörgők szétrohadtak, széthullottak, berágták a lengőkarban levő csőtengelyt, ami a Hátsó híd (szőház) -ba csúszik be és ott terpeszt a kerék. Ilyenkor egy csapágy, szimering csere, + egy lengőkar csonk, és elméletileg olyan lesz mint újkorában. Ha ez már régóta tünet és így járnak az autóval, ki tud kopni a közepe is a csőház, vagyis a hídtest, ez már nagyobb probléma akkor gyakorlatilag szinte mindent cserélni kell a futóműben. Az a baj hogy ezeket a problémákat csak akkor lehet, látni, és megmutatni a tulajnak ha szét van szedve darabokra a futómű.Így csak találgatni lehet hogy miket kell beletenni új dolgokat, de hogy ott a hiba az biztos.
Ha lenne, akkor abban gondolkoznék, nem a vékonyabban, gondolhatod
Nálad is az a baj hogy széthullottak a tügörgők, és szép lassan koptatod a lengőkar csonkjaidat Ha sokáig jársz így vele, hátsó hidat is kell majd cserélni. Meg kéne nézetned valakivel.
tudnád nekem valami árat mondani mennyibe kerül két tűgörgő?
Az a helyzet hogy 4db van benne, 2 jobb és 2 bal oldalon.+ van benne 2 db szimering amit szintén kell cserélni.+ van benne 2 db porvédő is ezeket is kell cserélni.Ez így egy komplett csapágy garnitura 2 oldalra szimeringekkel és mindennel ami kell hozzá 18 ezer Ft.De ha ropog már a futómű oda vannak a lengőkar csonkok is. (ezeken futnak a tügörgők)Itt attól függ melyik oldal rossz. Ennek 15 ezer Ft db-ja. Ha csak az egyik oldal gáz akkor ebből 1 kell.Ez megint csak szétszedésnél derül ki...
Szia!Mint érintett fél, íme a rövid történet:Tavaly fel lett újítva a hátsóhíd, elővigyázatosságból.Nem is volt gond, de nem is néztem annyira.A téli keékkel viszont, hogy beljebb kerültek a járatban, feltűnt, hogy az egyik oldal jobban dől.Voltam futóművesnáé, megmérettem.A bal hátsó teljesen jó, tűrés közepén áll.A jobb hátsó viszont tűrés fölött van, azaz nem dől eléggé, bár még mindig negatív a dőlése, -0 fok 41 perc (-1 fok 05perc és -1 fok 21perc a tűrés)A történethez hozzátartozik, hogy padkát nem is lát a kocsi, itt vidéken nincs, Pestre meg nem is járok túl sűrűn. Hacsak nem egy szervizes hajtotta meg és csapta oda - de a felnin nem látszik.Köszi fiúk a magyarázatokat!
Hol újították fel? És mit cseréltek benne? Csak csapágyakat, vagy egyéb mást is?
Gödöllőn, Francia Autók szervize (9 éve minden autóm ott köt ki)Csere így jegyeztem fel: 2 db tartóbak, 2 db tűsgörgő, + a "cső"
A cső a lengőkar cső, vagy a hátsó hídházra gondolsz?
Lengőkar - a hídház maradt, tudtommal.[/quIdézetet írta: Bally - 2009 Április, 06, 21:17:38 Lengőkar - a hídház maradt, tudtommal.Értem! Akkor csak azt tudom elképzelni nálad, hogy mikor csinálták az egészet,Nem nézték meg kellően a hídház állapotát, de ez csak találgatás.Ez egy hosszú cső ami keresztül megy az autón, 4 db csapágy mérettel.2 kívül és kettő elég jól bent van a cső közepe felé. Ha a belső csapágy helyek,megkopnak, és nem veszik észre, összerakják új tűgörgőkkel az is baj lehet.felújítás után már egyből így álltak a kerekek?
Lengőkar - a hídház maradt, tudtommal.
Értem! Akkor csak azt tudom elképzelni nálad, hogy mikor csinálták az egészet,Nem nézték meg kellően a hídház állapotát, de ez csak találgatás.Ez egy hosszú cső ami keresztül megy az autón, 4 db csapágy mérettel.2 kívül és kettő elég jól bent van a cső közepe felé. Ha a belső csapágy helyek,megkopnak, és nem veszik észre, összerakják új tűgörgőkkel az is baj lehet.felújítás után már egyből így álltak a kerekek?
Csere után szélesebb gumik és felnik voltak fent - meg akkor még nem volt ültetve a kocsi, magyarán nem láttam ilyesmit.Lehet, hogy az ültetéskor történt vmi....
Meg kérdeztem a nálam rutinosabb öregemet.Vagy a lengőkarból ami kiáll menetes csonk, vagy a Hídad (Csőházad) görbe. a 2 közül valamelyik tutira.
Most úgyis náluk van a kocsi kuplungcserén, ránéznek.Futóműves azt mondta, ne izguljak - de én picit azért szorongok miatta...
Nálunk minden autó úgy távozik hogy a kerekek egyenesen állnak és egyformán.Szerintem reklamálj, mert valami ott nem stimmel...
Közben megkérdeztem a torzió rugókat is.Felejtős a Partner vagy 206 rugókat betenni mivel azok hosszabbak.Csak a 306 vagy Xara rugók a jók.A kanyar stabilizátorokat se lehet berakni a torzió rugók helyére, mivel azok is hosszabbak A 306, és Xsara méreteket holnap írom
Köszi, akkor marad a 306-Xsara-Zx vonal
xsara dízel: 18,7mm vagy 19,3mmxsara vts: 21mm zx ben is volt RS moci így úgyan az a tengely van benne: 0000515081 - 26eFt
Xsara kombi: 20mm
Ez most a torziós rúd átmérője???
Akárcsak a 306 kombi...
Nekem kicsit dől a jobb oldali, viszont se hangja se semmi nyoma csupán a látvány. Mikor kell hozzányúlnom a hátsó hídhoz javítás céljából? Érdemes egyszerre mind a két oldalt javítani?
Tán most úsznád meg a legolcsóbban....
skacok kéne nekem egy kicsi segitség!tegnap már tisztába lettem a hátsó futómű jav.árakkal de ma kerestem az összes autósboltba a tengelycsonkot meg a tűgörgőszettet de sajna nem találamolyan kéne nekem hogy honnan tudnám megvásárolni ezeket az alkatrészeket.