Peugeot 306 Klub - Az Első Magyar Peugeot 306 Klub

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Részletes kereső  

Szerző Téma: Gasztro-topic  (Megtekintve 29628 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

gaboj

  • V.I.P
  • Tag
  • **
  • Népszerűség: 98
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 977
  • Autó színe: Kék
  • Évjárat: 1998.06
  • Lakóhely: Hernádnémeti (Borsod megye)
  • Motor: 1.4
  • Típus: Sedan
Re:Gasztro-topic
« Válasz #50 Dátum: 2010 Július, 28, 10:12:45 »

Már át is állitottalak nőnek ;)

Módosítva: 2010 Július, 28, 09:13:50
Valaki elmondhtná, hogy az ecetes salátalevet hogy kell finomra csinálni.-) Fejessalátához, ubisalihoz.
Cserébe leírom a lecsóm receptjét, mert eddig még senkivel nem találkoztam,  aki úgy csinálná,mint én:-)
Szóval: 4-5 fej hagymát csíkokra vágok, zsírban üvegesre csinálom. Nem pirítom barnára, csak üvegesre. 10-12 összevágott paprikát rádobok, és lassú tűzön fedő alatt párolom a cuccot. Ilyenkor egy kis örölt borsot is szórok rá. idönként megkeverem. Ha picit összesett a paprika, akkor 5-6 paradicsomot is rádobok. Rottyanás után 2-3 gerezd tört fokhagymát is teszek bele, és ízesitem vgetával, fűszerpaprikával, és viszonylag sok 3-4 evőkanál cukorral. utána rágyujtok:-)
Cigi után beledobok karikára vágott füstöltkolbászt. Azzal is főzöm néhány percig.
Utána már csak a virslit teszem hozzá, én azt is karikára vágom. Még pár perc rotyogás, és kész.Aki  eddig kóstolta, nem bánta meg:-)  Friss kenyérrel rohadt jó:-)

Hát a saláta lé egyszerű, de mégsem az! Az alap anyagok ugye nem bonyolultak, de az ízt nagyon elkell találni! Sajnos mint mázhoz sem pontos anyaghányadot ide sem tudok írni, csak a menetét!
én egy vödörbe szoktam vizet engedni, abba öntöm a cukrot és az ecetet! itt van a lényege igazából nem kell sajnálni, egy jó erős ízű levet kell készíteni kóstoláskor szinte huzza össze a szánkat, persze nem csak az ecet miatt, legyen édeskés jellege! Ekkor álltalában nagyon hiányosnak szoktam még érezni, ez a só miatt van! a lébe sót én soha nem rakok! Azt vagy a káposztára vagy az uborkára szoktam szórni, ezzel meg is puhulnak! Állni hagyjuk vagy 5-10 percet!  A káposztát ugye azt jó erősen ki tudjuk nyomkodni, majd úgy mehet bele a lébe, és ez esetén még őrölt köményt is rakjunk bele! Az ubinál inkább egy kis fokhagyma menjen bele kömény hejett, és azt azért ne nyomjuk olyan agresszíven, mert az nem lesz tul látványos!
Naplózva

Pinky

  • Adminné
  • Nők
  • Klubfüggő
  • ***
  • Népszerűség: 97
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 3.977
  • Autó színe: Narancssárga Pötyi :)
  • Évjárat: 2009
  • Lakóhely: Budapest
  • Robi (Pék)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #51 Dátum: 2010 Július, 28, 22:22:40 »

Már át is állitottalak nőnek ;)

Módosítva: 2010 Július, 28, 09:13:50
Valaki elmondhtná, hogy az ecetes salátalevet hogy kell finomra csinálni.-) Fejessalátához, ubisalihoz.
Cserébe leírom a lecsóm receptjét, mert eddig még senkivel nem találkoztam,  aki úgy csinálná,mint én:-)
Szóval: 4-5 fej hagymát csíkokra vágok, zsírban üvegesre csinálom. Nem pirítom barnára, csak üvegesre. 10-12 összevágott paprikát rádobok, és lassú tűzön fedő alatt párolom a cuccot. Ilyenkor egy kis örölt borsot is szórok rá. idönként megkeverem. Ha picit összesett a paprika, akkor 5-6 paradicsomot is rádobok. Rottyanás után 2-3 gerezd tört fokhagymát is teszek bele, és ízesitem vgetával, fűszerpaprikával, és viszonylag sok 3-4 evőkanál cukorral. utána rágyujtok:-)
Cigi után beledobok karikára vágott füstöltkolbászt. Azzal is főzöm néhány percig.
Utána már csak a virslit teszem hozzá, én azt is karikára vágom. Még pár perc rotyogás, és kész.Aki  eddig kóstolta, nem bánta meg:-)  Friss kenyérrel rohadt jó:-)
Én nem így csinálom a lecsót!Majdnem minden stimmel, de én nem megyek ki cigizni közben!  :-))
Na jó, nem ez az egy különbség!De fincsi az enyém is!!!!  :D
Naplózva
Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

A titok egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik! :D

Pycur

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #52 Dátum: 2010 Július, 31, 08:47:11 »

Köszi az átállítást.
Az ígért sajtos pogi recept:
1 kg liszt, 50 dkg vaj, 4 dl tejföl, só, 2 tojás, kb. 7,5 dkg élesztő ( én kicsit kevesebbel szoktam), tetejére sajt.
Mindmegette.hu-ról szedtem le anno, és sok más finom recept van fent.
És egy jó hír így szombat reggelre:  :-! a Pug fékje, bár lekopott néhány "centi" a papucsából, de nem tört össze. Ugyanis egy idióta a Tétényi kereszteződésben késő este teli piroson jött át.  angry
Naplózva

Pinky

  • Adminné
  • Nők
  • Klubfüggő
  • ***
  • Népszerűség: 97
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 3.977
  • Autó színe: Narancssárga Pötyi :)
  • Évjárat: 2009
  • Lakóhely: Budapest
  • Robi (Pék)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #53 Dátum: 2010 Július, 31, 18:48:06 »

[imgt]http://keptar.306klub.hu/show.php/680/p1030596.jpg[/imgt]

Ezt csináltam ma!  :D
Naplózva
Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

A titok egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik! :D

Break 306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #54 Dátum: 2010 Augusztus, 01, 10:07:45 »

[imgt]http://keptar.306klub.hu/show.php/680/p1030596.jpg[/imgt]

Ezt csináltam ma!  :D
én ritkán eszem édességet de ez nagyon beleharapósan guszta :P
Naplózva

Break 306

  • Vendég
Re:Gasztro-topic
« Válasz #55 Dátum: 2010 Augusztus, 04, 16:15:21 »

 Bükki pecsenye !!!   
 Hozzávalók 4 személyre:
•60 dkg csirkemell
•20 dkg fehérrépa
•20 dkg sárgarépa
•2 evőkanál liszt
•3 dl tejföl
•só
•bors
•tárkony
A sörtésztához

30 dkg liszt
3 dl sör

bors
fokhagyma


--------------------------------------------------------------------------------

A szeletekre vágott sárga és fehérrépákat hagymás alapon megpároljuk, felöntjük vízzel, majd tejfölös habarással sűrítjük. Ízesítjük, és alaposan kiforraljuk, hogy ne legyen liszt íze.
A csirkemelleket nyitott szeleteléssel elvágjuk, sózzuk, és pirosra sütjük.

A sörtésztához a megadott alapanyagokat összekeverjük úgy, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk. (a maradék sör elfogyasztható) Bő olajban kisütjük, és azonnal tálaljuk.

Ez nem az én receptem de baromi jó flamó,és én a sörtészta helyett tócsit csináltam:de persze a sörike maradt.      Prósza ki megéri :-!
Naplózva

Pinky

  • Adminné
  • Nők
  • Klubfüggő
  • ***
  • Népszerűség: 97
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 3.977
  • Autó színe: Narancssárga Pötyi :)
  • Évjárat: 2009
  • Lakóhely: Budapest
  • Robi (Pék)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #56 Dátum: 2010 Augusztus, 14, 15:14:43 »

Na ma ezt alkottam!
Még nem tudom milyen lett, de remélem fincsi!
[imgt]http://keptar.306klub.hu/show.php/687/túrós táska.jpg[/imgt]
Naplózva
Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

A titok egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik! :D

zimuanda

  • Nők
  • Tag
  • ***
  • Népszerűség: 104
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 583
  • Autó színe: Pezsgőmetál
  • Évjárat: 2001
  • Lakóhely: Szombathely
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #57 Dátum: 2010 Augusztus, 24, 11:04:19 »

A "kőttes"-t - szilvás kelt piskótaféle receptjét ismeri valaki?

Ilyen esős nap csak sütni, főzni lehet!
Naplózva

bellabali

  • V.I.P
  • Mániákus
  • **
  • Népszerűség: 26
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 1.537
  • Autó színe: Sötétszürke
  • Évjárat: 2006.03
  • Lakóhely: Tápiószentmárton
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #58 Dátum: 2012 Július, 14, 15:32:32 »





A kókuszgolyó sokféle kivitelben létezik  whistle
Naplózva
Balázs

marcusa

  • Adminisztrátor
  • Klubfüggő
  • *****
  • Népszerűség: 151
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 3.889
  • Autó színe: Kék
  • Évjárat: 2000
  • Kor: 30
  • Lakóhely: Budapest
  • Motor: 2.0HDI
  • Típus: 5 ajts
  • 2.0 HDI
    • marcusa.atw.hu
Re:Gasztro-topic
« Válasz #59 Dátum: 2012 Július, 14, 16:09:45 »





A kókuszgolyó sokféle kivitelben létezik  whistle
Nyami ez jól néz ki :D De ugye ebben nincs meggy  ::)
Naplózva

bellabali

  • V.I.P
  • Mániákus
  • **
  • Népszerűség: 26
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 1.537
  • Autó színe: Sötétszürke
  • Évjárat: 2006.03
  • Lakóhely: Tápiószentmárton
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #60 Dátum: 2012 Július, 14, 16:23:30 »

Nyami ez jól néz ki :D De ugye ebben nincs meggy  ::)

De. Belül van mindegyikben 1 db, és vanília puding is  :o
Naplózva
Balázs

marcusa

  • Adminisztrátor
  • Klubfüggő
  • *****
  • Népszerűség: 151
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 3.889
  • Autó színe: Kék
  • Évjárat: 2000
  • Kor: 30
  • Lakóhely: Budapest
  • Motor: 2.0HDI
  • Típus: 5 ajts
  • 2.0 HDI
    • marcusa.atw.hu
Re:Gasztro-topic
« Válasz #61 Dátum: 2012 Július, 14, 16:31:29 »

De. Belül van mindegyikben 1 db, és vanília puding is  :o
A puding az fincsi, de a meggyet nem szeretem...
Naplózva

Nemo

  • V.I.P
  • Tag
  • **
  • Népszerűség: 29
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 827
  • Autó színe: Zöld
  • Évjárat: 2000,04
  • Kor: 27
  • Lakóhely: Budapest
  • Motor: 1.6 - 90LE
  • Típus: Sedan
Re:Gasztro-topic
« Válasz #62 Dátum: 2012 Július, 14, 19:25:34 »

A puding az fincsi, de a meggyet nem szeretem...

Én szeretem a meggyet is úgyhogy jöhet...   ;D
Naplózva

parizs

  • Adminisztrátor
  • Klubfüggő
  • *****
  • Népszerűség: 200
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 2.135
  • Autó színe: sötétkék
  • Évjárat: 2000
  • Lakóhely: Budapest
  • Motor: 1.8 - 16V
  • Típus: 5 ajtós
  • peugeot_boxer
Re:Gasztro-topic
« Válasz #63 Dátum: 2012 Július, 14, 19:30:56 »





A kókuszgolyó sokféle kivitelben létezik  whistle

Én azért duzzogva leküldenék párat....  ;D
Naplózva

Pinky

  • Adminné
  • Nők
  • Klubfüggő
  • ***
  • Népszerűség: 97
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 3.977
  • Autó színe: Narancssárga Pötyi :)
  • Évjárat: 2009
  • Lakóhely: Budapest
  • Robi (Pék)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #64 Dátum: 2012 Július, 21, 17:18:19 »

http://kepfeltoltes.hu/120721/P1060820_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ma ezt alkottam!Sonkás, sajtos kukoricás korongocska!
Hozzávalók:
Tésztához: 80 dkg liszt, 5dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 3 dl tej, másfél evőkanál só, 40 dkg margarin
Töltelék: 1 doboz kukorica, 15dkg sonka, 1 tömlős sajt, 4 evőkanál tejföl
Teteje: 2 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, reszelt sajt

Elkészítése:
Cukros tejben az élesztőt felfuttatom, hozzáadom a lisztet az olvasztott vajat a sót és jól összedolgozom!Lágy tésztát kell kapnom és félre teszem amíg megkel . Eközben megcsinálom a tölteléket, a tejfölt a sajtot, a felkockázott sonkát és a kukoricát összekeverem.
Amikor megkelt( kb 50 perc) a tésztát ketté szedem,  kinyújtom és pohár segítségével korongokat szaggatok. A korongokat egy tepsibe teszem amibe sütőpapírt helyeztem és mindegyikre teszek a töltelékből.Ezután az összes tetejére  korongot teszek és a széleit jól lenyomkodom (hogy ne folyjon ki a töltelék)! Ezt a tészta másik felével is megteszem! A korongok tetejét ,megkenem a tojássárgája és tejföl keverékével és reszelt sajtot teszek mindegyikre.
Előmelegített sütőbe 170 fokon kb 35-40 percig sütöm!  ::)


Naplózva
Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

A titok egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik! :D

bellabali

  • V.I.P
  • Mániákus
  • **
  • Népszerűség: 26
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 1.537
  • Autó színe: Sötétszürke
  • Évjárat: 2006.03
  • Lakóhely: Tápiószentmárton
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #65 Dátum: 2012 Július, 21, 18:55:53 »

http://kepfeltoltes.hu/120721/P1060820_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ma ezt alkottam!Sonkás, sajtos kukoricás korongocska!
Hozzávalók:
Tésztához: 80 dkg liszt, 5dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 3 dl tej, másfél evőkanál só, 40 dkg margarin
Töltelék: 1 doboz kukorica, 15dkg sonka, 1 tömlős sajt, 4 evőkanál tejföl
Teteje: 2 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, reszelt sajt

Elkészítése:
Cukros tejben az élesztőt felfuttatom, hozzáadom a lisztet az olvasztott vajat a sót és jól összedolgozom!Lágy tésztát kell kapnom és félre teszem amíg megkel . Eközben megcsinálom a tölteléket, a tejfölt a sajtot, a felkockázott sonkát és a kukoricát összekeverem.
Amikor megkelt( kb 50 perc) a tésztát ketté szedem,  kinyújtom és pohár segítségével korongokat szaggatok. A korongokat egy tepsibe teszem amibe sütőpapírt helyeztem és mindegyikre teszek a töltelékből.Ezután az összes tetejére  korongot teszek és a széleit jól lenyomkodom (hogy ne folyjon ki a töltelék)! Ezt a tészta másik felével is megteszem! A korongok tetejét ,megkenem a tojássárgája és tejföl keverékével és reszelt sajtot teszek mindegyikre.
Előmelegített sütőbe 170 fokon kb 35-40 percig sütöm!  ::)

jóféle  whistle
Naplózva
Balázs

Pinky

  • Adminné
  • Nők
  • Klubfüggő
  • ***
  • Népszerűség: 97
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 3.977
  • Autó színe: Narancssárga Pötyi :)
  • Évjárat: 2009
  • Lakóhely: Budapest
  • Robi (Pék)Pinky :D
Re:Gasztro-topic
« Válasz #66 Dátum: 2012 Július, 21, 21:34:31 »

Naplózva
Pinky world...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

A titok egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik! :D

bellabali

  • V.I.P
  • Mániákus
  • **
  • Népszerűség: 26
  • Nem elérhető Nem elérhető
  • Hozzászólások: 1.537
  • Autó színe: Sötétszürke
  • Évjárat: 2006.03
  • Lakóhely: Tápiószentmárton
  • Motor: 1.4
  • Típus: 5 ajtós
Re:Gasztro-topic
« Válasz #67 Dátum: 2013 Április, 06, 15:13:20 »



Főpróba a jövőhét szombati talis batyuval...  whistle
Naplózva
Balázs
 


Az oldal 0.321 másodperc alatt készült el 26 lekéréssel.