Üdv Mindenkinek!Ezen a héten műszaki vizsgáztattam a verdámat a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Kék szÃnű "zöldkártya" matrica került rá, holott van benne OBD rendszer. Sok hercehurcát , mizériát olvastam már errÅ‘l a besorolásról. Ennek az oldalnak az infói alapján nem igazán tartom helyesnek ezt a kék szÃnű besorolást:http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/2010/02/21/piros_vagy_kek_matrica/
Kék jár hozzá - mint minden Euro3-as motorú autóhoz.Csak Euro4-től zöld, de olyan 306-os nincs.
Üdv.Olyan kérdésem volna, hogy mennyibe kerül a műszaki vizsga? Ahol eddig kérdeztem 24 körül mondták, de neten meg 16-ot olvasok.. októberbe esedékes lesz..
KPM műszaki olyan 16 ezer környéke volt még július végén, volt valami tervezet, hogy olyan 5 ezer forinttal emelik, nem tudom ebbÅ‘l mi lett.Egyéb ( nem KPM ) helyeken 25 környékén szokták csinálni, mert kifizettetik a kocsi átvizsgálásának dÃját is, és elvileg ha kicsi a hiba meg is csinálják helyben. Persze plusz lóvéért. Tehát a 25 az reális, a kpm ugyan olcsóbb, de jóval rizikósabb...
biztos szerepelt már régebben, hogy műszaki vizsgán min hány milliméter profilmélységű gumival engednek át? Nyári gumi, DOT számot és egyebet gondolom nem vizslatnak ha normál az állapot?
Heelo,Műszaki vizsgán átmegy úgy az autó, ha a bajuszkapcsolóról nem tudom kapcsolni a hátsó ködlámpát, de műszerfalra, piros visszajelzős, billenő kapcsolóval tudom működtetni?Úgy néz ki, hogy a bajuszkapcsolón romlott ez a kapcsolási lehetőség és most pont nem esne jól egy ilyen miatt újat venni, beszerelni... Főleg, hogy évente egyszer használja kb. az ember a hátsó ködlámpát...R
Egyetlen dologra kell odafigyelni, hogy a legeslegszÅ‘rszálhasogatósabb vizsgabiztos se tudjon belekötni: a műszerfalon a narancssárga visszajelzÅ‘je működjön.Amúgy megjegyzem, hogy műszakira magam szoktam vinni az autómat, és a világÃtó- és jelzÅ‘berendezések közül az alábbiakat nézték eddig nálam: -tompÃtott fényszóró (itt a vetÃtési képet is)-hátsó helyzetjelzÅ‘k-féklámpák (ezt nem mindig)-irányjelzÅ‘kEnnyi... semmi egyebet, se elsÅ‘ helyzetjelzÅ‘t, se távolságit, se tolatólámpát, se ködfényszórót, se ködzáró lámpát, se rendszámtábla-világÃtást...
A nem gyári alufelnit hogyan fogadják? Jobb, ha inkább átteszem a gyári lemezfelnit téligumival a vizsga idejére?
jobb igen
Hello Nekem lehet hogy hülye a kérdésem, de felteszem. Az autóm 99/12 évjáratú és elsÅ‘ lökhárÃtó törött lett. szeretném lecserélni. Utánna jártam és felmegy rá az újjabb is. megkérdeztem a műszaki ellenÅ‘rünket Å‘ azt mondta hogy nem nagyon szeretik ha nem gyári a lökhárÃtó. valaki cserélte már Ãgy vagy szerintetek akkora nagy probléma lenne?
Szia,Egészen nyugodt lehetsz: '99-ben is szerelték már 306-osokra a kör alakú ködlámpás lökhárÃtót, Ãgy kizárt, hogy problémázzanak vele.Nagyon sokan átcserélték már, és S1-eseken is...