Blog > Saját kocsink története

szocsmate - facelift s3

(1/2) > >>

szocsmate:
Sziasztok!

Történt egy kis átalakítás a kocsival, már régóta készültem rá, páran tudták is (innen a fórumról is) most már kezd kirajzolódni az s3 projekt! :)
múlthét csütörtökön megérkeztek a hiányzó elemek, szombaton nekiugortam a kocsinak, és szétbombáztam az elejét, már a zárhídnál adódtak problémáim, ugyan is a hüttőnek az  a két kis karma nemoda esett ahova kellett volna, de hál isten megoldottam könnyen a problémát, átlehetett szerelni, mert a gyártók már gondoltak a tuningosokra...:P
felkerült a zárhíd, jöttek a lámpák, azok gond nélkül passzoltak a helyükre, azzal a különbséggel, h ugye eredetileg h4-es az s1, ezek pedig h7-esek, át haverhoz (ő az én elektronikai szakemberem:D) csati levág, kiméreget, relé beköt, és már hipp hopp jó is (relé: refinél is égjen a tompított)
most jött a probléma...feltettem a motorháztetőt és rájöttem, h a jobbkormányos autónál nemcsak a kormány van fordítva, hanem a mocitető zárja is..., ugyanis a bóvden pont az ellenkező oldalról menne bele, ami sajna nemjó nekem, mert nemér el úgy odáig... úgyhogy most úgy tudok közlekedni, h a hüttőrács nincs még berakva, mert kül nemtom felnyitni a mocitetőt, löki is gond nélkül felment, mondjuk a ködlámpák még nincs enek bekötve...

Amit keresek: egy rendes balkormányos (97utáni) mocitető zárszerkezet és lámpák alá bajuszléc!

Ami eladó, komplett s1-es front (hüttőrács kivételével, az már elkelt)

Érdeklődni priviben!

Elötte:
[imgt]http://img.carstyling.hu/usercars/00/01/94/97/19497_1218046840.jpg[/imgt]

És most:
[imgt]http://kepfeltoltes.hu/080907/N_vtelen1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt] [imgt]http://img.carstyling.hu/usercars/00/01/94/97/19497_1220782838.jpg[/imgt] [imgt]http://img.carstyling.hu/usercars/00/01/94/97/19497_1220782902.jpg[/imgt]

szocsmate:
Történt egy s más a kocsival mióta írtam ide.

Azóta a festésen kívül összeállt az eleje, zár, bajuszlécek, meg kisebb javítások.[imgt]http://kepfeltoltes.hu/081222/IMGP2629_m_solata_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt] [imgt]http://kepfeltoltes.hu/081222/pug1bwsm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt]
A képen látható alufelni azóta elkerült tőlem, elcseréltem egy toora t950 névre hallgató 16-os alufelnire, ami szintén polír volt, de elég rosz állapotban, ez nemokozott problémát, ugyan is egy nagyon jó barátom polírozással foglalkozik és megoldottuk okosba :) [imgt]http://kepfeltoltes.hu/081222/DSC07970_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt] Sikerült megvennem egy nagyon jó állapotban lévő TA-Racing állítható futóművet, de ez még várat a beszerelésre.

Sikerült hozzájutnom egy s3 pughoz, pár dolgot ami olyan lecserélem a sajátban, egykét apróságot félreteszek tartalékba, a többi pedig eladó :)
Kormányt már kicseréltem (4küllős lufis) bár ez elött pár hétre bekerült Nándi sportkormánya amit beszámoltam az s3 frontba amit tőlem vett meg:), de már ezt is eladtam :)
Az ajtókárpitokat még nem szereltem be, de már nekiestem, levágtam róla a gyári hangszóró panelt, és nekiálltam egy saját gyártásának. Az első szettem egy ciare cw162-es mélyközép, és igaz, h 16-os, de sajna alakítás nélkül nemlehet beszerelni, köszönhetően a nagy mágnesnek :)
Az első üléseket már kicseréltem miután megtisztítottam, mert elég koszosak voltak, de a hátsók még váratnak magukra.

Nagy vonalakban kb ennyi mindent történt azóta, majd még irok biggrin

szocsmate:
Nekiálltam átfaragni az s3-as ajtókárpitokat. Elsőként levágtam róla az eredeti hangszóró tartó részét.
A gyári hangszóró rácsról könnyedén letudtam venni a mintát, és elsőnek felrajzoltam hungarocelra, majd kivágtab több darabot is, és összeragasztottam annyit, ami már kiadja a megfelelő méretet.
miután megszáradt a ragasztó, feljelöltem a hangszóró helyét, és a kárpit vonalát és ennek megfelelően nekiálltam kifaragni a végső formát.
Sajnos mivel nem túl nagy a panel, nem nagyon lehet neki dizájnos formát adni, de azért megpróbáltam úgy kialakítani, hogy passzoljon a kárpit íveihez. 
[imgt]http://kepfeltoltes.hu/081222/DSC08106_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt] [imgt]http://kepfeltoltes.hu/081222/DSC08110_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt]

Jelenleg így állok, kell majd vennem mdf lapot, meg bithulapot és kezdőthet is a meló :)

szocsmate:
Múlthéten csütörtökön, azaz Jan 15.-én Nagy lépés vette kezdetét az autó épülésében.
Végre sikerül leegyeztetnem a szerelőmmel egy időpontot a "nagy átalakításra"  ;D
Délután átjött, bepakoltunk minden szükséges alkatrészt a kocsiba és kezdődhetett a meló.

A meló két fő mozzanata: szervó és a gewinde beszerelése

Nándival beszélgettem, és mondta, hogy eddig nememlékszik, hogy valaki is a nem szervós kocsijába épített volna szervót.
Hát ez is megtörtént! Kisebb- nagyobb fennakadásokkal de sikerült beépíteni, és tökéletesen működik. Amik gondot okoztak a szerelésnél, hogy kitotózni, mi hol lehetett. Kikellett cserélni a generátort, egy, hogy nem is jó helyen volt a régi, mert az előre volt felszerelve, itt meg mint kederűl, hátra kellett tenni, másik meg azért, mert a szervószivattyúnak a tárcsája az 5pk-s (azt hiszem így mondják :) ) és a régi generátor pedig sima ékszíjas.
Helyére került minden a blokkon bár a gáz reduktor is útban volt, így azt kicsit beljebb kellett tenni, de ez sem okozott problémát, a szíj futása szempontjából. Viszont a tartály elhelyezésnél már igen. ugyan is a reduktort pont oda tették fel annó, ahol a szervó tartály lenne. Sajnos a hely szűke miatt nem lehetett feltenni a tűzfalra, így kellett egy másik tartályt szerezni (mivel szerelőm fiat bontóban dolgozik, így adott volt, hogy milyen kerül bele) Meg is lett a tartály, egy kisebb henger alakú amit már könnyedén feltudtunk csavarozni.
Beletöltöttük az olajat, kocsi beindít ahogy elérte a szivattyút az olaj be is indult a szerkezet, lelégtelenítettük és most már pöpecül működik!
Megkell hagyni nagy királyság! ;D

Futómű! Miért is menne minden gond nélkül...
Előre frankón betudtuk tenni mind a két oldalra, azonban a hátuljánál már nemvolt ilyen egyszerű a helyzet.
Ugye a hátsó gátlót két csavar fogja, ami egyben tengelyként is szolgál.
A felső csavarok mind a két oldalon szépen kijöttek, de az alsókkal már nem volt ilyen szerencsénk. Sajnos mind a két oldalon berohadt a lengőkarba is és a gátlóba is. Nemvolt más választás, a gátlók egyébként is szarok voltak, így a szívem se fájt utánuk flexel ellett vágva a gátló mellett a csavar. A gátlók így már kijöttek, de a csavar másik része megsem moccant, pedig kapott mind a két fele rendesen a kalapácstól.
Fúróval kifurtuk a csavart, kis melegítés, kalapáccsal sorozatos püfülés és láss csodát kijött a csavar!
De mivel csak egy ilyen ép csavarom volt, a bontott hidamból mert a másik abban is bevolt rohadva, így csak az egyik gátlót tudtuk betenni. Hál isten van egy jó bontós ismerősöm, akit ma meglátogattam és hoztam tőle a biztonság kedvéért két csavart is ;D
Végül ma este 7 órára frankón összeállt a kocsi!

Futóműről sok mindent még nem tudok mondani, keményebb mint a gyári, de sztem még komfortos kategóriába tartozik, igaz most /65-ös gumi van még rajta... :-))

Sajna még csak ilyen képem van, mert sötét volt, a vakum pedig kicsi [imgt]http://kepfeltoltes.hu/090120/DSC08182_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt] [imgt]http://kepfeltoltes.hu/090120/DSC08185_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt]

szocsmate:
Jön a tavasz, alakulnak a dolgok!
Elég sok minden történt a kocsival kapcsolatosan, pl múlthéten végre sor került egy autómosásra ;D Megérkeztek a hátsó lámpáim amit még a két ünnep között rendeltem meg (saját vélemény, de sztem a piros-fehér kristálylámpa a legszebb), sikerült beszereznem a gumikat a nyári szezonra (195/45r16 Uniroyal rainsport) és elkészültek az egyedi felniközepeim is, amit én rajzoltam újra, mert ahonnan jött az ötlet, sajnos elég rossz minőségű volt a kép. A felniközép az 1950-60közötti pug emblémát kapta ;D Bár, igaz, hogy már megvannak, de beszerelés még várat magára, míg kicsit megmutatkozik a tavasz, de nem csak pár nap erejéig.  :)

képek a mosás után: [imgt]http://kepfeltoltes.hu/090215/IMG_8960_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt] [imgt]http://kepfeltoltes.hu/090215/IMG_8962_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt] [imgt]http://kepfeltoltes.hu/090215/IMG_8963_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt]
Lámpáról, sajnos kevésbé tisztán: [imgt]http://kepfeltoltes.hu/090215/DSC08227_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt] [imgt]http://kepfeltoltes.hu/090215/DSC08228_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt]
Kicsit kisütött a nap, így lefotóztam a felnit a kocsival, meg csináltam egy ps-t, hogy kb még is milyen lesz majd a kocsi alatt: [imgt]http://kepfeltoltes.hu/090207/hidon_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt] [imgt]http://kepfeltoltes.hu/090207/felnivel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt]
és a felniközép: [imgt]http://kepfeltoltes.hu/090211/DSC08226_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/imgt]

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal