Szevasztok!A hátsó lökőmet szeretném újra fújni,és egy kis segítség kellene hogy hogyan is szedjem le!S2 sedan Ha valaki tud kérem segítsen!
Szervusztok.Összetörték a sofőr oldali első és hátsó ajtóimat.Meg tudnátok mondani, hogy az 1998as kombi ajtói jók lennének e nekem?Ezekről lenne szóhttps://goo.gl/photos/LrDGFSiDpUAckdBPANekem 2001es S3 as a verdám, melynél már színre fújt aB oszlopot takaró rész, meg a díszlécek és kilincs is, amúgy látszólag hasonló. De félek megvenni, míg nem 100%os, hogy talál, nehogy rosszul járjak.Kérlek, ha tudjátok a választ, írjátok meg minél előbb. Nagyon szépen köszönöm.Van pár napon rendbe tenni az autót, jelenleg így néz kihttps://goo.gl/photos/yBqvQmkqVxpMaq3J8Elég volt 1000kmt így vezetni, szeretném megjavítva látni.Üdv.
Jók lesznek.A zárat át kell majd szerelned, (nemcsak a kulcsos részt, hanem a központizár-egységet is), mert az első ajtónál 2000 augusztus után más a csatlakozó a zárszerkezethez menő kábelkötegen.A hangszóró-csatik is különbözőek, de ez végképp elhanyagolható.Tudtommal a keskeny díszléc is mehet fel az S2-es donor széles fekete díszléces ajtajára, de ezt nem biztosra állítom.
Köszönöm szépen Zimurgy a gyors válaszod. Akkor meg fogom vásárolni ezeket és átszerelem. Csak tudjam a zárrészt átszerelni, mert félős, hogy a csavarok lyukjai pl nem találnak. Azt láttam, hogy a régi modellnél az oszlopra szerelt csengőgombszerűséget nyomta az ajtó, míg nálam a záron belül érzékelődik az ajtó becsukottsága. A díszléc... Majd meglátom sikerül e rátenni. Köszönöm még egyszer. Üdv.
Azt kizártnak tartom, hogy a kétféle zárszerkezethez különféle rögzítési pontok lennének.
Sziasztok!Gondolom, mindenki előtt ismert tény, hogy a biztonsági öv aljzatnál a piros gombok idővel csúnyán kifakulnak. Namost cserélni nem szeretném, nemcsak mert kissé drága lenne, de azért is, mert állítólag nem lehet csak önállóan a piros gombokat kicserélni, hanem magát az egész aljzatot cserélni kellene a légzsákkal együtt működésbe lépő patronok miatt. Kérdés: lehet ezeket a kis műanyagokat festeni valahogy? Ha igen, mivel szerintetek?Köszi előre is!
Uni Paint Marker tollal sok mindent festettem már, viszonylag jó cucc. (Ez egy festékes filctoll.)Egyébként már szedtem szét övcsatot, mert csak úgy tudtam beleépíteni a becsatolt övet visszajelző lámpát vezérlő mikrokapcsolót (az is ott van a műszerfalon nálad is, de a múltkor ezt nem említetted).Gyárilag még egyetlen 306-on sem láttam bekötve, pedig Xsara1-en széria, abból vettem az ötletet. Érdekes, hogy a karosszériakábelkötegben viszont előre ott a vezetékezése.
Kérem, ha valaki tudja a válaszokat az alábbi kérdéseimre, ne tartsa magában.1. Balesetben működésbe lépett a bal szék légzsákja, felhasítva a gyári varrást is. Azóta ég a visszajelző a műszerfalon. Nekem 2001, 1.6 benzines S3as kombim van. Ma kaptam egy ajánlatot egy szintén légzsákos, sőt fűtéses!, azonos kárpit-mintás székről, de valószínű előző évjáratú az autóból származhat. Nem az oldalára varrva lathato az airbag felirat, hanem a rögzítő részt takaró műanyagra festve. Érdekelne, hogy így beszerelve, vajon működne-e? Vagy a légzsákot vezérlő egységem nem tudná kezelnl? Vagy csak kimondottan azonos évjáratú, típusú székkel érdemes cserélnem?2. A baloldalt behorpadt küszöb - szaki szerint - csak kivágással javítható, vagyis a gyári nem kopolható helyre. (most igy nez ki https://goo.gl/photos/FyuZHwjRDjfEL3f6A )A műanyag borítót van mivel cseréljem, de az alatta levő görbült fém részt nem tudom hogy érdemes javítani.Csinált már ilyent valaki? Utángyártott bádog profil elég drága, s csak első fele kéne. Bontóból kivágott küszöb-részről meg körülményes lefúrni a ponthegesztésr, hogy megkapjam a külső fém héjat Mit javasoltok? Maradjon a bádogos hajlította lemezzel való foltozósdi?Nagyon sürgősen döntődnöm kell mindkét ügyben, véleményetek, válaszotok sokat segítene.Előre is köszönöm.
Kell új légzsákvezérlő 2000 augusztus utáni 4 légzsákos 306-ból, vagy pedig erre szakosodott szervizben kell újrakalibráltatnod a régit. Erre persze semmi garanciát nem szoktak vállalni. Ha 2000 augusztus utáni, de 2 légzsákos 306-ból találsz bontott vezérlőt, az nem jó, mert csak egyszer taníthatóak...Ha nagyon olcsón adják, lehet, hogy megpróbálnék bontóból szerezni oda küszöb-darabot.
Köszönöm Zimurgy. Tanácsod megfogadva már vissza is mondtam a fent említett donor székeket.A küszöbbel majd lesz valahogy, de most hirtelen az kezdett foglalkoztatni, hogy akkor a légzsákos gondot hogy is orvosoljam. Az autó 2001es. Ha találnék is hasonló gyártmányúból széket,s bekábelezném a helyére, lehet hogy a már egyszer működésbe léptett vezérlő utána is kijelezné a műszerfalon, hogy gond van az légzsák rendszerrel? A küszöbön , vagy valahol máshol oldalt található szenzort amúgy ilyenkor gondolom nem cserélni? Előbb-utóbb el szertném érni h megfelelő szék kerüljön a helyére és minden e téren működjön oksan. Egyáltalán mit tegyek akkor? Lehet elég csak idevaló légzsák modult venni és bevarratni/szerelni a régi helyére? (Persze csak ha a vezérlő működése továbra is biztosított). Te mit tennél?
Nos: ..
Sziasztok!A motortérben itt-ott körömnyi vagy még kisebb területű rozsdafoltokkal szembesültem (egy fogszorítva végrehajtott motormosás után). Attól nem félek, hogy kiesne a motor az autóból a rozsdatenger miatt, de amennyire lehetőségem van, szeretném megfékezni a rozsdák tovaterjedését. Van erre valamilyen hatékony megoldás? Felületi kezelésre gondolok, pl. valamilyen rozsda passziváló szerre... Minden ötletet örömmel veszek!Budapesten vagyok, 2001-es, benzines 1.6-os ötajtós a gép.
Fehér színű alvázvédő esetleg? Ezt néztem pl.: http://vdf-ker.hu/alvazvedo_autoflex___spray_feher_400ml_b_1200
Alvázvédő csak elfedi meg nem akadályozza ki kell vágni és berakni egy darabot majd le kezelni és le fújni pik pak megvan
Köszi, tudom, csak az a baj, hogy kis felületről van szó, és főként, hogy nehezen hozzáférhető helyen. (A tűzfal "tetején", néhány négyzetcentis helyen.) Az egész nem ér ennyit. Közben kikevertettem színkód alapján egy kis mennyiségű (kb. körömlaknyi) fehér festéket, ezzel fogom ecsetelni a rozsdásodó helyet, de előtte persze smirglizni fogok...
Festés előtt kend be rozsdaátalakítóval.
Üdv Urak!Gyors helyzetjelentés:Van egy 5 ajtós, 2001 közepi, fehér, ferdehátú 306osom és egy hülye részeg behorpasztotta a bal hátsó ajtómat.Rendőrségi ügy van belőle, javításról természetesen papír kell, pesten 50alatt sehol nem vállalják. "Elvileg" kifizeti a marha, de még lekopogom.A haditerv:1. Elviszem így ahogy van és megcsinálják 50ért.VAGY2. Ma délután találtam egy ilyet: http://www.jofogas.hu/fejer/Peugeot_306_1_9d_55100301.htmÚgy nézem hogy ez már olyan mint az enyém, fehér díszléc, kilincs stb...Olvasgattam itt a topicban és elvileg jó lenne a kombiról származó ajtó az enyémre. De ebben erősítsetek vagy cáfoljatok rám kélrek!Csak kérdés, hogy az a fehér mennyire üt el az enyémtől illetve teljes újrafújás nélkül el lehet-e tüntetni a különbségeket ha vannak?Csinált már hasonlót valaki?Ráadásként át kéne szerelni a központi zár dolgait stb...Plusz ha már így alakult, akkor valószínűleg nem csak egy ajtót vennék hanem hármat. Mivel a sofőr ajtó, díszléc alatti részén van egy combos mélyedés, illetve jobb hátulsón két horpadás. (kb 3-4 hónapja van meg a kocsi, így vettem) Beszéltem egy szakemberrel aki fényezés nélküli horpadások javításával foglalkozik és szerintem az sem lenne olcsóbb, mint a hirdetésben szereplő ajtóknak az ára. A színeltérésektől, az ajtók jó beállításától és az esetleges dolgok átszerelésétől tartok.Szeretnek ilyen munkákkal foglalkozni a karosszéria lakatosok vagy elküldenek a francba? Oder kössem fel a gatyám és ugorjak neki mert nem annyira vészes?Járt már valaki ilyen cipőben?Üdv, Tamás
Szia, a hirdetésben is s3 ajtó szerepel, de 2000 augusztusától változott az első ajtókban a centrálzár elektromosan, ezért előfordulhat, hogy az első ajtónál nem csak a kulcsos részt, hanem a centrálzárat, és az ajtókábelt is cserélni kell. A hátsó ajtóknál nincs ilyen gond (maximum ha egyik villanyablakos) . Ha a komplett ajtó 3000 Ft, mehet be, de a kulcsos részt akkor is át kell cserélni a régiből. A szín talán jó lesz, színkódot nézd meg... Ötajtós, sedan, kombi hátsó ajtajai azonosak.
Sziasztok.Nem tudom mennyire aktív a fórum, remélem nem halt ki. A napokban lettem egy 306-os boldog tulaja. Az előző tulaj kicsit lelakta ugyan, de motorikusan rendben van a vas. A fűtés nem megy mivel egy összekötő cső hiányzik, a napokban tervezem a pótlását.Olvatam régi hozzászólásokban hogy van magyar nyelvű szereld magad könyv valahol itt az oldalon. Be tudjátok dobni nekem a linket ha fent van? Nem találom.
Szia Üdv itt!Magyar nyelvű szerelési könyvről nem tudok. A "héjnesz"-t pedig szerzői jogdíj miatt aligha fogod már megtalálni. Egyébként angol nyelvű az, jobbkormányos, ráadásul igen szerény színvonalú.Meglep, hogy egy összekötő cső miatt nincs fűtés. Ne legyen igazam, de radiátor-problémára tippelnék...
kérlek benneteket ne nézzetek hülyének de segitségre lenne szükségem..A belső ajtozáro pöcköt 1996 os 306 os ban hogy tudom sérülés nélkül levenni-vissza rakni??A bal elsö hiányzik a bal hátsot valoszinü eltörtem..
SziasztokVannak itt esetleg fényezők? Vennék egy 2000-es évjáratú 3 ajtós Pug 306-ot, de már a vételkor rászámoltam, hogy szeretném telibe fényeztetni. A vételkor az autó jobb első sárhányója, és jobb első ajtója meg van nyomva, illetve a bal első sárhányó rozsdás. Ezekre vennék bontott, de sérülés mentes elemeket és rá is szerelném!Ezután azonban szeretném, ha egy fényező telibe fújná az egészet külső oldalról (illetve az érintett anyós oldali ajtónál kívül belül). Mekkora költséggel számoljak? Esetleg konkrét ajánlatot írna egy fényező ha olvassa? Tapasztalat fényezőkkel? Kit ajánlatok, kit nem?Illetve akinek van a cserélendő elemekből eladó, szívesen veszem az ajánlatot
Szia!Nem vagyok fényező, de úgy tudom, hogy 200-300.000Ft egy telibe fényezés...