Sziasztok!Múlt héten történt egy "kis" beázásom. Konkréttan a padlólemezen állt a víz, ezért felszedtem mindent a padlólemezről, jelenleg csak egy ülés van a kocsiban. Az eddig teljesen rozsdamentesnek hitt karosszérián felfedeztem néhány elég csúnya rozsdásodást. A kérdésem az volna hogyan lehetne ezeket orvosolni?1.: csomagtérajtó fedél pereme:2.: csomagtartóban a bal hátsó kerékívnél3.: A anyósülésnél az ajtó felől lábrésznélHa már ennyire kipucoltam az autó belsejét, szeretném teljesen rendbe tenni. Ehhez szeretnék 1-2 tippet tőletek.
Szia! Azokon a részeken, ahol még csak felületi, ott csiszold le fémig. Aztán rozsdaátalakítóval kezeld le, és fesd le festékkel vagy alvázvédővel.
Mennyibe kerül 1 bal hátsó dobbetét? Gondolom után gyártott.Köszi
Sziasztok!Egy olyan segítséget szeretnék kérni hogy tudtok valami helyet ahol Csomagtér ajtót lehet kapni? Mert lassan 2-3 hónapja keresek és sehol nem találok de még bontót se ahol lenne!
Sziasztok!Bal első sárvédő elemet keresek, de eddig csak olyat találtam ahol van oldalt index is. Viszont az én kocsimon eddig nem volt.Na már most létezik-e két típus ebből az elemből, vagy valamelyik előző tulaj "dizájn okokból "eltüntette?Köszi a választ!Szabi
S1-nél létezett gyárilag oldalindex nélkül is, alighanem országfüggő, hogy hol helyezték forgalomba az autót, illetve előfordulhat, hogy a legkorábbiaknál egyáltalán nem volt.
Szia!Úgy tudom, hogy az 1994-ben és 1993-ban készülteken nem volt gyárilag index. Ezeknek más a hűtőmaszkjuk és a csomagtartó nyitó gomb is. Sárvédőt tudok adni, de indexesek, lehet, hogy még a színe is egyezik.
Inkább országfüggő, az én 93' -n pl van oldalindex, ráadásul ez nagyon fapad, de volt olyan 93 XT amin nem volt.
Sziasztok,S1 es 306esetén(ferdehátu) az összeset ugyanolyan a hátsó lámpával árulták? vagy teszem azt az XSI/S16 kicsit másmilyet kapott?Mint pl a golfoknál más volt a gti hátsó lámpája.
Sziasztok! naprakészebb kollégáktól kérdezném, hogy a hűtőmaszk és a lámpák alatti bajuszok tekintetében volt e különbség S2-S3 között??
Tudtommal azonosak...
Sziasztok!Kilincsre milyen festéket ajánlanátok? Mivel tudnám befesteni? Az egyszerű flakonos akriltól tartok egy kicsit.
Szia!Szórj alá műanyag-alapozót - nekem bevált!
Adott ez a 306 szín, megszeretném tudni, hogy mi a pontos színkódja, illetve kiszeretném szélesíteni a sárvédőt (ehhez valami ötlet/tanács kellene)Terveim között van, hogy ezt a képen annyira nem látható de elég komoly gondokkal küzdő kocsinak az elejét rendbe rakjam (mind a 4 elem sérülve van) és egy teli fényt szeretnék (ezért érdekel a színkód) valamint 8 col széles felnit akarok berakni alá (ezért kellene kiszélesíteni a sárvédőket mert közel 4 centivel fog kilógni a felni ehhez a felnihez képest).ÜdvözlettelSzmajLee
Adott ez a 306 szín, megszeretném tudni, hogy mi a pontos színkódja, illetve kiszeretném szélesíteni a sárvédőt (ehhez valami ötlet/tanács kellene)Terveim között van, hogy ezt a képen annyira nem látható de elég komoly gondokkal küzdő kocsinak az elejét rendbe rakjam (mind a 4 elem sérülve van) és egy teli fényt szeretnék (ezért érdekel a színkód) valamint 8 col széles felnit akarok berakni alá (ezért kellene kiszélesíteni a sárvédőket mert közel 4 centivel fog kilógni a felni ehhez a felnihez képest).ÜdvözlettelHello,az autód bal első toronynál keresd egy négyjegyű kód.SzmajLee
Köszi szépen megkeresem
megtaláltam (sajnálom van némi felületi rozsda de ezek a kis hibák kijavítására törekszem )
A kaszni ott rozsdásodik és csak azokon a pontokon ahol akkora követ kaptam h a festék is ugrott... az a gondom, hogy előző tulajnál beletolattak az autóba vonohoroggal, helyre pofozták ugy ahogy (kis kalapálás azt jócakát) lefele áll az orra, lóg a lökös, felhorpadva a motorháztető és csunyán eláll, 2 sárvédő ütött, jobb hátsó sárvédőn is van egy eléggé kokány munka és minden elemen vannak elég kisebb nagyobb karcok így egy teljes fényt akarok a kocsinak, kicsit elkényeztetem de szeretném elérni a clean-hez leközelebb álló szintet, ehhez teljesen szépnek és hibátlannak kell lennie az autónak (tudom, vannak mások is az utakon és tesco parkoló meg stb, de ez az álmom egy olyan autót össze rakni ami mindenhol elismernek )
Kérnék egy kis tanácsot. Motorháztetőt cserélnék S2-n, nem tűnik bonyolultnak, mindössze az a gondom, hogy nem tudom, a teleszkópok végeit hogyan szedjem le róla. Egyszerűen kipattintós egyben, vagy az a kis fém lapot, ami a teleszkóp gömbcsuklójában van csavarhúzóval ki kell pattintani és a gömcsukló lejön?
Igen ahogyan írtad,azt a fém lapkát csavarhúzóval kipattintod,de vigyázz mert szeret elrepülni;) na meg a szemedre is vigyázz.Elég csak a mocitetőnél kiszedni,onnan meg már sima liba:)
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Akkor tiszta a dolog most már.
Alja rendben van, volt egy kis gyanus beázásom, ezért átnézettem az alját és azt mondta a karosszériás, hogy nem hogy likat nem lát de még rozsda foltot se az alján, hiszek neki, de majd énis átvizsgálom saját szemmel megnézve és köszi az infót, bár nekem azt mondták h hátsó bal kerékjáratnál előszeretettel rozsdásodik. minden apró észrevételt elfogadok mert tényleg azt akarom hogy egyben legyen a kis oroszlánom, és egy kiemelkedően jó megjelenésű autó legyen
Hálistennek ottan van , de kolegámnak nem volt, tőle hallottam ezt a témát,neki teljesen elrozsdásodott a hátulja, oszlop alja is kapott :S, kopogjam le nekem a legnagyobb rozsda foltom a motor háztetőn az a 4 kő felverődés, de gyors le is kopogom el ne kiabáljam de viszont a témához igazodva lenne is egy kérdésem, sacperkábé mennyi egy teli fény? számoljak 200 ezerrel nyugodtan igaz?
Üdv!Egy első lökhárító cserét kell elvégeznem. Segítséget kérnék! Mi ennek a menete, a sárvédő dobokat is le kell szerelni?
Nem kell a dobbetéteket kivenni, csak az első-alsó részüket kell kissé kibontani. Alul van mindkét oldalon 1-1 kis műanyag a dobbetétektől a lökhárítóig, azokat viszont le kell venni. Aztán van alul, a lökhárító alsó élén 3 rögzítőfül, azokat 1-1 csavar tartja. A lényegi rögzítést pedig oldalanként 2-2 db 10-es anya végzi (egymáshoz közel, átlósan helyezkednek el. Ugyanott van egy 13-as anya is, az maradjon, mivel az a zárhidat tartja. A jobb oldalhoz lényegesen nehezebb hozzáférni, mert ott az ablakmosó tartály. Van, aki kiszereli a tartályt, hogy jobban hozzáférjen, de megoldható anélkül is.Ezt követően előrefelé kihúzható.
Köszi a mindenre kiterjedő segítséget!Üdv!