Szia!nem véletlen van ott az a lyuk! az ajtó másik végén is találsz és -ha jól emlékszem- még a kettő közt is van (nem is egy). pont azért, hogy ne álljon meg az ajtóban a víz, hanem ki tudjon folyni és ne rohadjon meg az ajtó. a befolyó víz lehet attól is, hogy az autó nem vízszintesen állt. elsőre én is megijedtem, amikor ezzel találkoztam, mivel én a domboldalon csak úgy tudok parkolni, hogy a gép nincs szintbe és a jobb oldala lejjebb van. így a vezetőoldalon a gumi pont hogy bevezette a vizet -mert a rajta lévő lukon nem tudott kifolyni- és mind a pedálok alá összegyűlt :/ csináltam a gumira egy másik lyukat lentebb is, és azóta csont száraz hja! és a hangszórók mögött illenék lenni egy külön védőburkolatnak, hogy ne vizesedjenek.
Örülök hogy nincs nagy gond. Gyorsan orvosolni akarom a problémát mert ebben a hónapban tervezem lecserélni a hangszórókat és nem volna baj ha a beázás nem vágná tönkre az egészet ahogy van :-).Köszönöm a választ!
Üdv!A lökhárítón a fekete műanyag részt lehet cserélni külön? Vagy valahogy kijavítani? Elég csúnyán le van repedezve, pattogva a sarkokon róla.
A lökhárító egy darabból van, maximum a rács cserélhető benne, ha olyan amiben van rács . A fekete rész külön szerintem nem cserélhető, vagy cseréled az egész lököst, bár szép állapotú s1-t sem lesz egyszerű találni, vagy csoda műanyagápolókkal feljavítod. Nekem a lökös cserénél a fényező a fekete műanyagrészeket is szépen rendbe tudta tenni. Ha más nem megkérdezhetsz egy fényezőt mit tud vele csinálni.
Sziasztok! Az én 306-osmohoz (Husky) kellene elektromos tükör. Találtam is bontottat, viszont azok egy '99-esről valók. Nagy különbség van ilyen téren az S1 és S2 között? Szerintetek fel lehetne rakni az én '95-ösömre a '99-es tükröket gond nélkül?
Helló!Szerencsére a hátsó bal sárvédőben nem kezdődött még el a durva megállíthatatlan rohadás, csak több kicsit foltban rozsdakezdeményt látok az ominózus helyen, valahol fent a biztonsági öv rögzítése körül.Meg szeretném állítani ezt a korróziót. Mit ajánlatok? Trafóolajjal fújjam be az egész belsejét? Esetleg valami spéci védelemmel kenjem le ezeket a pöttyöket? Netán fújjam le egyszerűen festékkel (mint ahogy egy rokonom ajánlotta)?Köszönöm!
Sziasztok!Olcsón és jól dolgozó lakatost, fényezőt tudnátok ajánlani Bp-en, vagy vállalható közelségben?Eger, vagy Gyöngyös környéke is játszhat.Köszi!
Sziasztok! egy olyan kérdéssel fordulnék most hozátok, hogy hétfőn fog érkezni lakk fekete, óveghatású fólia. Ezt a kocsim tetejére teveztem, hogy megóvjam a rohadástól, ami sajna felütötte a fejét. A lényeg, hogy rakott már valaki esetleg fel ilyen fóliát, vagy hasonló carbont?
egy tuti, hogy csak makulátlan felületen fog jól kinézni. a fólia alatti hibák ordítani fognak ezáltal ha nem is fényezteted le de az összes hibát ki kell javítani.ha nem légcsatornás a fólia akkor neki se állj megcsinálni. mi a 406 tetejére nem tudtuk felrakni a fóliát a tapasztalat hiánya miatt!
Ha kész vagy dobhatnál fel képet:P
Sziasztok!Remélem itt marad a jó idő és szeretném befejezni a külső dolgokat az autó (felirat, tükör, stb.) ezekhez a kisebb munkákhoz milyen ragasztót pasztát tudtok esetleg ajánlani esetleg tapasztalat.KösziSanya
A feliratokat én nem pasztával ragasztottam vissza, hanem a karosszérialakatosom adott egy tekercs vastag speciális kétoldalas ragasztót - azzal.
Gondoltam én is a kétoldalura, de kevésnek gondoltam. Igaz itthon csak a papiriparban használt van.Tapatalk 2-vel küldve az én GT-S5570I-ről
A papirboltban kapható kétoldalú ragasztó az valóban nem való ide.Ami nekem van, az több, mint 1 mm vastagságú.De ez sem ideális, mert csak 8 mm szélességű a tekercs, tehát többször, egymással párhuzamos csíkokat kellett falragasztanom a feliratok hátoldalára, majd nagyon éles szikével vágtam ki a kontúrokat.
Lehet kapni nagyobb áruházakban és barkácsboltokban kültéri kétoldalas ragasztószalagot. Zöld színű tekercs, szerintem Zimu is arra gondolt, nekem 3 éve van olyannal felrakva a felirat.
Sziasztok. Peugeot világban új vagyok, és sehol nem találom a járgányom színkódját. Néztem a csomagtér kárpitja alatt, az ajtóoszlopoknál és a hátsó falra szegecselt táblákon. Előre is köszi a segítséget.
Szia, üdv itt!Nem írtad, hogy mikori az autód.Mindazáltal valószínűleg a vezetőoldali teleszkóptorony tetejére van nálad festve, és négy karakteres.(A Tiziano-vörös kódja az például MOKQ)
Nagyon köszi, este megnézem. Első francia kocsim: '97-es, 1.8-as 8V Cabrio, kék színe van.Abban még tudsz segíteni, hogy az ajtót kinyitva, a B oszlop és a küszöb találkozásánál megjelenő rozsda jellemző erre a szériára? Első gondolatom az volt, hogy a kocsit kettőből hozták össze, de más arra utaló jelet nem találok. És mindkét oldalon látszik, hogy már ott barmolhatták.
A 306-ok nem hajlamosak a rohadásra, elsősorban olyan helyen jelentkeznek, ahol megsérült a fényezés. Illetve a bal hátsó kerékjárati ívben, a többnyire hiányzó dobbetét miatt.
Nemrégiben hiénáztam egy 1996-os cabrioból ezt-azt, és pontosan ugyanott rozsdásodott mindkét oldalon, mint ahol írtad. A többi karosszériaváltozat esetén ez (ahogy írták is már előttem) egyáltalán nem veszélyes pont.
SziasztokKérdésem az lenne, hogy a felnim előzőleg már volt fújva csak elkezdett egy két helyen lejönni a festék ...Hogyan tudom a legkönnyebben megoldani h leszedjem róla és újra lehessen fújni?A kromofág mennyire hatásos? Illetve tapasztalata vki van ezzel kapcsolatban, mennyi ideig kell rajta hagyni stb...
Ha utólag festett akkor a kromofág lehozza, addig kell rajta hagyni amíg nem szedi le a festéket. Nekem három felniről semmi perc alatt leszedte, egyen meg a gyári festék volt abba bele se kóstolt még ha megcsiszoltam se.
Ma megint nem volt szerencsém, hátulról belém jött egy astrás...El vagyok keseredve... annyit költöttem már a kocsira, hogy rendben legyen... a múltkor az elejét nyomták meg, most meg a hátulját... a lökhárítót most nyáron fényeztettem újra...Szerintetek mennyire javítható ez a kis 'koccanás' ?https://www.dropbox.com/sc/eszrc6x82fxq0ag/AABcvrYFju7WaFl12D7AHgola
Kolléganőm most vett egy három éves OFF autót, amelyről a legelső mosás alkalmával sikerült a dísztárcsákat leamortizálnia.Konkrétan az összes dísztárcsán a fényezés harmada lejött a vízsugártól...Tudtok-e valami olcsó, házi praktikát, hogy a maradék festést is el lehessen távolítani?A kromofágnak (gondolom) a dísztárcsa műanyagja nem nagyon örülne, illetve középen a színes logók épségben vannak, azoknak jó volna úgy is maradniuk...
"Szifon tisztító ( pl. WIX lefolyótisztítő ) vizes oldata, belerakod a makettet. kb 8 óra mulva egy fogkefével megdörzsölöd, vizzel leöblíted.vagySütőzacskóba berakod a tárcsákat, hideg zsíroldóval lefújod, hagyod egy éjszakát állni. Fogkefével ledörzsölöd, vizzel leöblíted.Mindkét esetben ajánlott a gumikesztyű használata és a műveletet jól szellőző helységben csináld."
Köszi az ötleteket!A középső színes logókat elegendő csak szigetelőszalaggal leragasztani, akkor már a cucc azokban nem tud kárt tenni?
Na még egy kis papírmunka és megkapom a biztosítási pénzt... 253e... ránézésre 2kilóba megáll a javítás, a szerelő szerint.Lesz egy kis húzópad, lakatolás, fényezés.Hátsó lökhárítót keresek ismét!Gondolkoztam azon is, hogy egy jobb állapotú kasztniba átpakolni az enyémet, de nem tudom ez mennyivel lenne jobb megoldás... a sok maceráról, utánajárásról nem is beszélve.
Nekem van egy hátsó lökösöm (fehér), annyi baja van, hogy a kipufnál ki van vágva. Az volt a tervem, hogy műanyagossal visszapótoltatom, de már nincs meg az autó, így nem kell.
Messziről lenne lökös, itt lenne jó valahol a közelben.Egy lökhárítóm van nekem is amúgy, csak más évjáratra való, nagyobb a kötény, nem lehet becsavarozni a dobbetéteket.Tiéd milyen évjárat?Mondják ismerősök, hogy inkább adjam el a kocsit, soha nem fog már egyenesen menni húzatás után se...
96-os