Ma kocsimosás közben sikerült megkarcolni a fényezést, és egy pontocska ékeskedik a karosszérián, ami nem mutat jól! A baj ott kezdődik, hogy a szín alatti 2 réteg is látszódik, viszont nagyon zavaró a dolog, de egy egyszerű festékfújás nem biztos, hogy megoldás lenne!!!Van valakinek ötlete az effajta "foltok" eltüntetésére?
Elvileg ezt úgy kellene javítani, hogy egy szintre hozod (pl: gittel) majd fújás és összepolírozás!
Igen, de a baj ott kezdődik, hogy 1 gramm gitt is elég lenne, azért meg nem érdemes venni egy csomaggal...Viszont a bal hátsó ajtón már nagyobb a nyomódás...
Kevertes ki festéket a legkisebb menyiségben és a festék boltban javitó tampont is lehet kapni (olyasmi mint egy fülpucoló) ezzel fel hordasz annyi réteget, hogy szintbe legyen aztán polir! a nagyok is így csinálják ha kavics felverődést kell javitani!
Az Lesz!!!Viszont van egy rész a bal hátsó részén a kocsinak, ahol egy foltban megfakult a szín, arra van javaslatod, hogy hogy tüntessem el?
2000 vízes csiszpapír aztán gépi polir!
Itt lehet majd megbeszélni a festési dolgokat, és lehet tanácsot adni, ha valakinek valamilyen festési ügyben segítség kell!!!
Ha én kalapálnám ki a karosszériát, akkor hülyén nézne ki?
nagyon! 1, életedben nem csináltál (kérdésedből egyből le jött)2, nincs hozzá szerszámod
SziaMég véletlenül se álljál neki kikalapálni puklikat! A karosszériások is speckó szerszámmal csinálják! De ha te kis puklit akarsz ki kalapálni amit mondjuk egy kavics okozott azt nemis kikalapálni szokták, hanem kigittelni! Kikalapálni a nagy terjedelmü horpadásokat szokták, és nem olyan egyszerü szépen kikalapálni, nem olyan mint aminek látszik! A karsszériások is inkább ugy kalapálják ki a nagyon horpadást, hogy még befelé horpadjon kicsit és azt gittel simára hozzák, mertha esetleg túlkalapálnak egy horpadást és kivelé domborodik akkor azt nagyon nehéz visszahozni normálisra, hogy ne látszódjon !!
Ezt még azzal egészíteném ki, hogy a horpadásnál megnyúlik a lemez amit "zsugorítani" kell mikor kiegyengeted, ez nagyobb felületű enyhe benyomásnál kalapáccsal orvosolható de kisebb és mélyebb horpinál- húzásnál csak hegesztőpisztoly-melegít és úgy zsugoríttal lehet megoldani. Vagy elem kivagdosása utánna peremezés és pótlás és utánna gittelés aztán fújás.
Horpadást nem csak kalapálni szoktak. Speckó szerszámmal vissza szokták nyomni a horpadást anélkül ,hogy a festék réteg megsérülne.
Leginkább jégverést szotak ezzel. Van egy figura az szokott hozzánk is jönni ilyenekkel, de azt mondta meg sem mondja mennyi lenne ha magadnak csináltatnád... csak a biztosítóktól kapja a fizuját mert kicsit drága mulatság. Mondjuk elég időigényes az bizti, egy mocitető majd egy félnap.
Én a Würth-ösöket ismerem, akik foglalkoznak ezzel, nekem a csomagtartómon és a hátfalamon van két hupli, amit gitt+fényezéssel nem szeretném, mert ahhoz mély, viszont hagyományos lakatos módszerekkel nem lehet hozzáférni. Talán a hátfalhoz még igen, de a csomitartóhoz nem...Ha jól emlékszem 30 000 - 40 000 ft-ot mondtak rá. Ennyire még nem piszkálja a szemem.
Egy német riportot néztem erről és nem csak jéverést vittek oda. Brutál horpadásokat javítottak vele anélkül ,hogy a gyári festék megpattant volna. Lehet drága mutalság ,de kalkulálni kell ,hogy mi a jobb. Nekem speciel jobban tetszik,ha kihúzzák a horpadás mint hogy azt az elemet újrafestik... Pontosan azt a színt sose fogják kikeverni.
Nándi!Nekem 1x ki keverték de már azt hittem, hogy ott fogok aludni a festékesnél! Meg volt a színkód abból indult ki és vagy 4órán át kevergette illetve dobálta ki a kikevert színeket ameddigre jó lett! Egy részen bele polirozott a kocsiba aztán rá festett meg száradt nem volt jó le törölte és így tovább... még egyszer ilyett nem láttam és amikor utána kevertettem színt akkor mondtam a festékesnek és ki röhögött, hogy Ő ilyet nem csinál mert csődbe menne!
Mennyibe kerülhet a színkikeverés?
attól függ! Kilója olyan 11-12eFt-től olyan 240eFt-ig! a kocsira meg szép meló esetén kell 3-3,5kg
Ha én veszem meg a festéket, akkor a festési díjon felül szoktak még rászámolni valamit?
nem de pont az a drága és nem a festék! De ha te veszed a festéket akkor nincs színeltérés gar!
Magyaránszólva, ha az elemek különböző árnyalatúak, akkor mehetek a S..R-hoz sírni, ha én veszem a festéket?
Az szép...többet se csinál ilyet az tuti
Nándi!!!Neked meddig állt a fényezőnél a kocsid?
2 hét.
Gondolkodtam énis a teljes átfújatáson, de 2hétig halott lennék, ha nem lenne autóm...Egy átlagos full fényezés mennyibe fájhat?
Amikor eltört a motortartó izéd akkor többet is kibirtál mint 2 hét. Nem tudom az árakat,ha kell adok egy számot és informálódj.
Najó, de azért az egy kicsit más volt!!!Az a srác lenne, aki neked is csinálta a fényezést?Mennyi amúgy a metál, és a nem metál közti árkülömbözet kb-ra?
igen.Nem tudom.
Így kell két kérdésre gyorsan és tömören válaszolni...
Bocs már,csak hulla fáradt voltam és a hozzászólás után már ki is léptem. Nos, ha informálódni szeretnél a pontos árakkal kapcsolatosan akkor megkérdezed Robit ,hogy Ő hol kevertetet és lmész oda vagy adok egy telefonszámot. Az elős szerintem a legpontosabb.
nem kell mert abból a márkából már így meg van a spec színkód! most is kellene kevertetnem de balatól alsófelére valahogyan nem vissz rá a lélek, hogy le menyek!
Írjunk pár szót az alvázvédelemről is!Az enyém 97es de kezd rozsdásodni!Hátul a lengéscsillapítók bekötésénél,meg a fenéklemez itt-ott.A jövőhónapban meg is csinálom!Szerencsére a műhelyben van kerékemelő,amivel oldalra tudom borítani a kisautót!Csápon vagy aknából sztem macerásabb...Ledrótkorongozom a rozsdát aztán lefújom alapozófestékkel.Ezután megkapja az alvázvédőt.Azthallottam hogy az üregvédő zsír a legjobb!Van aki a rücsire esküszik...Erről azt hallottam hogy magába szívja a nedvességet,ami nem olyan jó.
hány éves a verda hogy rozsdás a padlólemez?
Én az alvázvédőnél a Bitumenes alvázvédő voksolnék! A bitumen elég rugalmas, elég jól tapad és nagyon taszítja a vizet is! És aki azt hiszi, hogy a bitumen könnyen megolvad az nem igaz, mert az alvázvédő modifikált bitumen alapanyagú és a modifikált bitumen olvadáspontja 180C-fok.(szakmai ártalom, hogy tudom, az útépítés alapanyaga is a bitumen és az aszfalt sem változik pocsolyává nyáron)!
Nekem valami spéci ARAL anyagot fujtak rá, kicsit gumis, rugalmas fekete izé...