Összes szavazó: 90
Szia, üdv itt!Szerintem csak ha (működőképes) ABS, és klíma is van az autóban, akkor érhet ennyit... de meglepődnék, ha mindkettő volna bent.Kicsivel drágábban már szépen felszerelt sokkal fiatalabb 306-osok is vannak.
Sziasztok,szerintem ez a kocsi a leírás és a kép alapján megér ennyit.- bár én egy hajszálrepedés miatt nem cserélném a szélvédőt; javítanám -> máris spórolsz vele 20eFt-ot- általában a futómű kopogása sem vészes költség. utángyártottan és bontott autókból olcsón lehet alkatrészekre szert tenni.- az én kuplungom is kemény. meg lehet szokni; legalább keményedik a bal vádli - szerintem az egyik nagy előny még, hogy a rendszám alapján magyar forgalomba helyezésű az autó (nálam ez mindig pozitívum)@Zimu: Ha ez a kocsi nem ér 160at, akkor mennyit ér az enyém!? 240alatt tuti nem adnám oda, pedig távolról sem hibátlan a kocsi
@Metzmi igen, itthoni kocsi, ez is az extrák között volt A kuplung inkább kemény legyen, mint csúszós, a sok bringázástól meg van vádlim hozzá, nem is éreztem keménynek Család használta, talán csak nem nyúzták annyira a 300 ezer kilcsi alatt. Mondjuk érdekes lesz 2012-es Toyota Yarisból áthuppanni ebbe, de majd megszokom. Valami rádió pótlék is kellene bele, de az már sima menet
Sziasztok!Első autómat fogom megvenni, pont egy grafitszürke 1997-es Peugeot 306 XR-re esett a választásom. A kiszemelt kocsiban van bő 300 000 km, de kiváló állapotban van, azonnal indult, kereskedőtől fogjuk venni, ő úgy tudja a kuplung kemény, valamint a jobb első lengéscsillapító kicsit kopog. A szélvédőn van egy rövid hajszálrepedés, amit nyilván cserélni kell egy-az-egyben műszaki előtt, ami 2016. 04. 19-ig érvényes.Szerintetek 160.000 Ft reális ár ezért az autóért? Mire érdemes figyelni? Milyen hibák jöhetnek elő?Köszi előre is!
Köszi Extraként volt megemlítve a metálfényezés (itt-ott látott karcot, de semmi komoly, ici-pici rozsdafoltok karosszériaelemek csúcsainál), az ABS, ködlámpa, fordulatszámmérő, alufelni. Klíma nincs, viszont feltűnő üres rész van a motortérben, talán kiszerelték, viszont a műszerfalon nem hiányzik a rádiót leszámítva semmi. Az első lökhárítóból hiányzik egy pici darab, valamint az üléshuzatok már itt-ott kezdenek kikopni. A beltér egyébként teljesen rendben van. 200ról engedett a kereskedő 40 ezret a (szerinte hibásan kemény) kuplung miatt.
Hol van a motortérben a feltűnően üres rész?Nem a vezetőoldalon, a nyúlvány elülső részén?A klímát csak úgy bizonyára nem szerelték ki... az a gyanúm, hogy az ABS-egység helye lehet a feltűnő hiány.A gyújtás ráadását követően 5-6 másodpercre kigyullad, majd elalszik az ABS-visszajelző lámpa, ahogy kell?(Nekem már akartak eladni autót ABS nélkül, amiről azt hazudta a kereskedő, hogy az ABS-vezérlőegységét a főfékhengerbe integrálták...)Hidd el, nem fikázni akarom az autót, de manapság blokkolásgátló, klíma, és legalább 2 légzsák nélkül igen-igen nehéz autót eladni.A kemény kuplunggal egyébként szerintem is nyugodtan el lehet autózni.Metzmi:Hogy kinek mennyit ér a saját autója, az erősen szubjektív. Vagyok én is olyan hülye, hogy 1.000.000 Ft-ért sem adnám a sajátomat.
Sajnos az eladó tegnap a hibák felét sem mondta el. A hátsó híd úgy ahogy van berohadt, tegnap nem mozdították, most meg előre hozták, meg is ült a jobb hátulja, az árát még1x rá kell költeni a szerelő szerint. A motor mikor bemelegedett, elkezdett kopogni egyre hangosabban. A "lyuk" a motortérben jobb elöl van.
160-ért csodák sajnos nincsenek. Én Biztos, hogy egy jobban felszerelt 306-ot néznék. Az extrásabbak bennem minőségibb érzetet keltenek.
Te már csak tudod, nem semmi egy 306-ost sikerült kifognod... Maximálisan igazad van: a legeslegjobban felszerelt, normális állapotú 306-osok sem drágák már, megéri kicsit még várni a vétellel...
Sziasztok,Régóta szemezek egy 306-os Peugeotval és a mai napon meg is néztem már a másodikat, illetve vezettem is de van néhány kérdőjel bennem.Kiszemeltek egy 2000 áprilisi 2.0 16v platinum cabriolet.Soha nem volt cabriom, így erősen játszom a gondolattal hogy meg kéne próbálni Amit a fél órás vizit alatt kiderítettem:Beltér egyben van nem szakadt a bőr nincs beázás, gumikéderek zárnakMotor cserélve volt az autóban fél éve mert Gatyára főzték (forgalmiban nincs motorszám)Bal hátsó kerékjárati ivből hiányzik a betét. Jobb oldalon a vsomagtérbe víz kerül valahonnan, a szivacs átnedvesedik (rozsdás nem látni)Klíma bekapcsolásakor nem látni/hallani hogy a kuplung "behúzná" a szerkezetet tehát a kompresszor nem megy Ülésfűtést nem próbáltam Bal ajtó ha nyitva van az elektromos ablakok nem mennekVízpumpa mellett a blokk oldalán glikol kicsapódás/nedvedzés (vízpumpa tömítés?)Tető nyílik csukódik, a tulaj szerint néha megbolondul hosszabb állás után2 apró kidörzsölődés a tetőn (nem ázik be) Hátsó plexi opálos Fékek jók, beltér nem zörög, kuplung jó680 az irányár kérdezném hogy ezen hibák ismeretében mennyire szabad álmodozni a cabriomeletérzésről (Pl vízpumpa csere házilag megoldható? Plexi bevarrásnál milyen költséggel kell számolni?) Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni. Szeretném meg venni első autómat. Nagyon meg tetszettek a 306-sok, főleg a csapott hátúak. Nézegettem többet is a Hahu-n. Olyan 250-300e forintot tudnék rá szánni a bulira, úgy hogy ha kell valami fontosat javítani hellyel-közzel beleférjen a keretbe. A szépészeti dolgokat meg apránként meg csinálnám.1. https://www.hasznaltauto.hu/auto/peugeot/306/peugeot_306_1.9_d_husky_magyar_papiros_peugeot-109921742. https://www.hasznaltauto.hu/auto/peugeot/306/peugeot_306_2.0_hdi_hdi_xr_sport-109645763. https://www.hasznaltauto.hu/auto/peugeot/306/peugeot_306_1.9_d_xtdt-11007550Hirtelen ennyi.Az 1.-nél kb mennyibe kerülne a képeken látható karosszéria hibák javítása? Meg érné a külföldiek üzembe helyezésével szemben?KösziKristof93
Szia,az első autó eléggé meg van ütve, azt én nem erőltetném, ha egyszer egy szép autót szeretnél.A második autóról számomra semmitmondóak a képek.A hármadik néz ki legjobban. A nevében XTDT, amiből az XT a felszereltség, ami a legmagasabb. Ennek látszik egyedül rendesen a műszerfala, látszik, hogy automata klímás, igaz a másik 2 is klímásnak van írva. Viszont itt látszik az is, hogy a gyári kormánynál lévő távvezérlő hiányzik. Az első autó multikormányosnak van írva, gondolom ott erre a kapcsolóra gondolnak, mert igazi multikormány gyárilag nincs 306-ban.A képek alapján mindhárom autó 2 légzsákos, az első 2 manuális tükrös, a harmadik talán elektromos.Ja még az elsőhöz "minden fent említett extra megtalálható az autóban", mutassa meg az ASR-t. 6 hangszóró lehet, nem látszik a tükör háromszöge, de nekem úgy tűnik ott nincs hangszóró, de lehet, illetve a hátsó elektromos ablak ugyan van, de elég ritka. Viszont van lámpamosó rajta.Én az elsőt elengedném, hacsak nem igavonónak kell, abból sok pénz az árához képest a szép autó faragása. Aztán ha 3 ajtó kell HDi, ha 5, akkor meg XT.A 3 ajtósról nem látszik semmi a hirdetésből, max, hogy a rádió ki van gubázva belőle. Van hátul kis spoiler, de mintha a ködlámpa nem kerül volna bele az új lökösbe. Viszont itt amit leír az meg is lesz Igazából nem tudok mennyi a külföldi üzembe helyezése, illetve az első karosszériamunkája, csak érzésre írom, hogy szerintem az sok lenne.
HellóKépek alapján ne ítélj soha,ha lehetőséged adódik mint pl ebben az esetben érdemes személyesen megtekinteniXR felszereltség,a napfénytető abszolút pozitívum,klíma elektromos ablak,bőven elég.Amikre figyelj oda ha megnézed az a hátsó híd,minden elektromos dolgot rendesen próbálj ki.Ha terveid vannak későbbre abszolút jó kezdésnek.ui:a helyedben vinnék egy palack vizet;) a napfénytető egyik mumusa a beázás,ennek már az elején ki kell szűrődnie
Köszi a vizes tippet jó ötlet . Úgy néz ki péntek magasságában tudok el menni megnézni. Mindenképp be számolok a fejleményekről. Remélem nem lesz nagy gond, mert tetszik a kicsike. Főleg, hogy nem az ország másik felén van és még műszaki is van rajta.
Na igen, ez bennem is elég erősen felvetődött...Plusz ugye a valahol lyukas padló (tippem szerint anyósülés előtt) sem két fillér, gondolom...Megéri egyáltalán költeni rá / elgondolkodni a megvételen valami nyomottabb áron? Mennyiért?
Nézem ezt a hirdetést, de eléggé bűzlik. Létezett volna Sportline kivitel 306-osból, ráadásul 1.4-es motorral? Sportfutómű, sperr, kerámia fékek? Mi van?! https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/peugeot/306/peugeot_306_1_4_xr_spotline-14952699
Ez egy troll a javából... A felsoroltakból az alábbiak egyáltalán nem léteztek 306-hoz:fűthető kormányfüggönylégzsákhátsó oldallégzsáktérdlégzsákfedélzeti computerASRESPESPrészecskeszűrőfűthető szélvédőAztán az ő autójából ami még egészen biztosan hiányzik:sportüléselektromos tükörfűthető tükörDe szerintem ABS sincs neki.A sportfutómű, sperr, kerámia fékek ugye nem zárható ki teljesen, de erősen meglepődnék, ha volnának az autóban ilyenek.Ez nekem leginkább a Mistral felszereltségre emlékeztet: alapkivitelű késői S3 + plüss + ülésfűtés + klíma + fényezett tükrök: ennyi, semmi több...
Igen, szerintem is ez lehet a valóság. Tényleg egy troll. De a Sportline gyári szériaként tudtommal nem létezett soha, semmilyen motorral, semmilyen kivitellel. Ha meg utólag szerelték be ezeket (sportfutómű, sperr, kerámia fékek), akkor meg mindezt úgy feltüntetni, mintha gyári beépítés lenne, súlyosbító tényező. Egy kiflit nem vennék ettől a hülyétől.
Sziasztok!Amióta apum is vezette a 306-osomat, azóta ő is megkedvelte ezt a típust.Időnként nézegetünk eladókat, most épp elsőre ezen akadt meg a szemünk:https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/peugeot/306/peugeot_306_1_4_xr_megkimelt-15046995Így pár kép alapján jól néz ki, úgy tűnik eléggé egyben van.Viszont csekkoltam a rendszám alapján, és látom, hogy tekert órájú, 177ezerről vissza 150ezerre.Nem értem, mi értelme van 27ezerrel visszatekerni az órát, ráadásul ilyen alacsony futásteljesítménynél?
SziaLehet nem szándékos tekerésről van szó,feltételezzük a legjobbakat ilyen kevés visszatekerésnél Könnyen előfordulhat,hogy "csak" a km/h óracsoport adta meg magát és azt cserélték.Mivel maga az óracsoport tárolja a km-t és a csere darab kevesebb értéket mutat.Képek alapján tényleg jó állapotban van.Ha 306-ban gondolkoztok és nem gond ha egy kicsit foglalkozni kellene a géppel akkor az enyém is eladó lesz 2-3 héten belül (érkezik a másik) és ennél jobban felszerelt de cserébe olcsóbb Ha érdekelnek a részletek akkor keress privátban.Hali
Sziasztok!Valakinek van esetleg bármilyen tapasztalata 1.8 XS benzinessel?Esetleg egy ismerős véleménye, akinek volt ilyen?Nagyon csábít a csere gondolata 75 paciról 110-re. Köszi!
Vezettem ilyet, egyik klubtag-társunké volt.Nagyon meggyőzően megy, öröm volt vezetni.Tudtommal a legvégén gyártottak belőle két lambda-szondás Euro3-ast is, ha lehet, én olyat keresnék.
Egy 1999. 10. havi példányról van szó.Nagy dilemmában vagyok. A mostanira sokat költöttem, mind esztétikára, mind műszaki tartalomra.Most úgy gondolom tipp-topp állapotban van.De nagyon hívogat engem ez az 1.8-as. Ha megveszem, valószínűleg kezdhetek mindent elölről. Még lehet akkor is, ha nagyon jó állapotúnak mondják..
Ha annyira patika a mostani autód, akkor inkább csak hajtásláncot cserélj, ne komplett autót... ;-)Ez nem is ördögtől való lehetőség ám, és legálisan kivitelezhető is.Gondolom, hogy a "gyűjtői darab"-ra gondolsz, amelyet most hirdetnek több felületen is.Ugyanilyen felszereltségű volt az is, amelyet vezettem.Nagyjából az ülésfűtés, a tetőablak és a lámpamosó kivételével minden gyárilag létező extrát tartalmaz, ami eléggé vonzó tud lenni...Ha 1999-es, akkor garantáltan Euro2-es a kiszemelt példány.
Igen, a sötétszürke "gyűjtői darabról" beszélgetünk.Úgy láttam a képeken, hogy a rádió távvezérlő karnak is csak az üres helye tátong a kormány mögött.Gyanakvásra ad okot, hogy miközben gazdagon extrázott, erős, és még "gyűjtői darab" is, mégis csak 620-at kér érte.Hát itt csakis a helyszíni alapos átvizsgálás tudná megmondani az igazat.