Összes szavazó: 86
8 lityivel tuti elmegy. Még ha porlasztós akkoris! Mindjárt megszámolom a pontos értékét a legutóbbi tanklolásnak
Nekem is vannak új adataim.1.9 TD legutolsó mérés 5,5 liter/100km ennek most kisebb része városi, meg a főutakon is viszonylag lassan mentem (90-110).Általában 6,5 liter ekkor nagyobb része városi az utazó pedig 110-160 között.
Nálam is változott a fogyi a motorgenerál óta (HF-tömítés, HF-síkolás, SZszár szimmeringek, bla-bla) Vegyes 8 literről lement 6-6.5-re
és kiszámoltad már, hogy hány km-t kell menjél ahhoz, hogy visszajöjjön a generál ára??
Kb 21.000 km-t...
OFF Ezt hogy számoltad ki? Honnan tudod mennyibe volt a generál?
100.000-re saccoltam a generált, és egy liter bengát 320 ft-al számoltam...
Szólj a Nándinak felfelejövet az M5 bevezetőnél vegyen neked egy kannával. Ott a bevásárlóparkban a tesco kúton árulnak. Tuti! Énis ott (is) szoktam azt tankolni.
Elárulod a tapasztalatokat? Gondolom Te is keverve használod sima 95-össel.. (milyen arány?) fogyi, vagy energy változott tőle?
Ha felvillan a lámpa, hogy tankolni kellene, akkor hány liter üzemanyag van még a tankban?
kb 6 liter
Köszi mindenkinek!Mondjuk az 5-6 lityi még 1 százast jelent, de persze tankolás lesz minél hamarabb!!! Az viszont igaz, hogy nem tudja csontig kiszívni az üzemanyagot!
Nem is nagyon ajánlatos teljesen kifogyasztani! Az üzemanyag hűti a szivattyút és lefogy róla a hűtés, elég csúnyán fog kinézni a szivattyú!
30-50 km-re elegendő, de azért igyekezz mihamarabb egy benzinkútra betérni..
A felvillanó lámpám után akkor még vagy 150 et tuti elmegyek vele ez már próbált futás teljesítmény.
1.9D??
Én a Szántódi túrát(280km lett összesen) negyed tankkal megjártam...5.35/100... Nem durva egy kicsit?Lehet elszámoltam magam...
nem számoltad el, de ugye azért nem gondolod komolyan, hogy a mutató állásából megmondod potosan, hogy mennyi üzemanyag fogyott el a kocsiból!?!?
Sacc/kb-ra ment, mert a mutató mind a fél-negyed alatt ugyanannyira volt (kb )De volt, hogy számoltam 4.91-et is...No, majd hamarosan kiderül az igazság...
de erről beszélek, hogy a mutató alapján soha nem fogod tudni megmondani a fogyasztásodat, csak úgy, hogy 6-8lityi között van, vagy 8-10 között.. telitank, km számláló lenulláz, aztán mész amig el nem fogy a benga, aztán újra teletank, és azt a mennyiséget, ami belement, azt számolod a megtett km-el.. és még így se lesz halálpontos..
Nem kell hogy elfogyjon a benga csak rá tankolsz és kiszámolod a megtett utra a fogyit DE!!!!! ha már nem áll úgy a vasad mint az előző kuton már csuszik a számitás. De ez csak megközelitő lesz.
igen, énis ezt mondtam.. egyébként ha nem ugyanott, ugyanannál a pisztolynál tankolsz, már ottis csúszik a számítás.. amúgy meg sztem tök fölösleges deciliterekre számítgatni, úgyis vagy 100 féle dolog befolyásolja, hogy éppen mennyi.. enyém, az én vezetési stílusommal 8 körül van, ennyi..
Nincs is ebböl vita. Legalábbis a részemröl meg én már igen régóta nem számolgato , még az elején csak úgy hozzávetőleg figyeltem de miután úgy mond megtanultam a kocsit már nem érdekell mert ha hirtelen kiugró lenne az már utal valami hibára.
Na megnéztem én is a fogyasztásomat. 782 km mutatott a napi számláló.De még éppen nem világitott a szint jelző.Ebből kb 450 km itt pesten tettem meg.Elmentem tankolni és 53,2l benzint tudtam a tankba csöpögtetni.Ja és kicsit elfúj a hátsódob.
99-es, 1.4-es Husky, 166e kilométer. Mindig kiszámolom a fogyasztást (családi hagyomány), az egész éves átlagom 6,5-re jön ki. Legjobban nyáron megy főúton (mondjuk Bosznián át Montenegroba, stabil 100 km/h a traffipax miatt), ilyenkor 5,8, télen városban 7,5-ig is felmehet.Ja, és eddig 64 liter volt a legtöbb, amit tankoltam (vagy ennyit csalnak a számlálók!)
Csalhat a km-óra is meg na meg a benzinkút is.
vagy ennyit csalnak a számlálók!Na jó, nem "csalnak", tévednek
Nos a legvalószínübb hogy a kút a ludas, kivéve ha mindíg ugyan azon a kúton tankolsz akkor a leg biztosabb a mérés.Az autóknál gyárilag van plusz-os csalásra állítva az óra ami a peugeot esetében 4-7 Km eltérést eredményezhet, a valós sebesség és távolság mérésnél. Vagyis akkor kapod meg a legpontosabb mérést, ha teljesen csurig vagyis a zárókupakig tankolod a kocsidat, majd nullázol és mindegy merre mennyit mész, ugyan azon a kúton kell tankolnod, és ugyan úgy teljesen tele kell tankolnod.A másik megoldás, hogy kiautózod megállásig, majd a magaddal vitt 20L anyagot beleötöd, és megint kiautózod belőle, ez szinte a legbiztosabb mérés de ez adott esetben nem egészen jó a mocinak ha üresre fut.DE EZ A CSALÁS AZ ÓRÁNÁL CSAK A GYÁRI MÉRETEZÉSÜ GUMIKKAL VAN AZ ETTŐL VALÓ ELTÉRÉST MÁS SEBESSÉGI ELTÉRÉST EREDMÉNYEZ.
Nos megvan a múlthavi autótörős átlagfogyim is, kicsit megugrott de ezt a balatoni kiruccanásnak tudom be mert lefelé nem nagyon jöttem 130 alatt ami ugye dobja a fogyit (150 volt a fixebb tempó fékezgetéses kigyorsításos módiban 2 nagyobb verda mögött és egy focussal mögöttem). Tehát az eredmény: 6,86l/100kmUgyanott tankolok mindig, színültig teszem mindig és amúgy is csak jelzés értékű de ígyis 716km-t mentem vele (70% városban) és nem volt még üres a tank, szerintem 850-et el tudtam volna vele töküresig érni ami annyira azért nem rossz. Mondjuk mégjobb lenne ha csak 40l-es lenne a tankja de tellhetetlen nem vagyok