ki tudja, hogy mostanában mennyiért vesztegetik a műszakit.. lassan esedékes lesz, és már nem emléxem 2 éve mennyi volt.más: ültetőrugóba belekötnek vajon??
14.000 körül van legalábbis ezt mondták nekem mert Májusban vinnem kell enyémet isés új forgalmit kapsz mert nem írnak a régibe ugy hogy még okmányiroda is lessz a müszaki után.ha van papírod akkor elméletileg nem de ha kifogsz olyan vizsgabiztost mint Rob akkor kösd fel a nacit
Mi történt Robbal???
Semmi csak kifogott egy igazán kukacos vizsgabiztost aki még abba is belekötött ami gyári volt a kocsin.
ha észre veszi a paraszt akkor igen!nekem is szinte mindenbe bele kötöt a köcsög! gyári felniben gyári spoilerbe, gyári küszöbbe xenonba, lámpába, eü dobozba, láthatósági mellénybe stb...azt hajtépve el zavart!
a xenont hogy magyaráztad ki??
Ki kinek a haját tépte?
"Okos" vizsgára kell vinni és akkor nincs szarakodás, és kész!
Vagy gyári állapotu kocsit kell odavinni
Azzal is tökölnek! Ebben az országban zsebpénzre megy minden!
Ez egy ilyen szar rendszer amiről megin csak Magyarország híres...Nyugaton sokkal szigorúbbak az ellenörzések és mégis tuningolják az autókat...és miért?Mert ha papírjai rendbe vannak és műszakilag teljesen rendben van akkor akár az autó alját is húzhatod a földön,senkit se érdekel.Tudják ,hogy az olyan emberek akik áldoznak az autóra biztos nem fog a féken spórolni vagy valami hasolnó.
ez melyik országban van?Szlovákiában a kipufről is műbizonyalt kell meg mindenről lázsd Gebikét!Németeknél is ott is bele van írva a forgalmiba az is, hogy mikor voltál klótyon...többiről nem tudok nyilatkozni!
Én ezért visze zártkörüre.Hála istennek tőlem 500-m-re van. A pasi felméri és amit kimond az az amenn.Tehát megmondja hogy mit kell csinálni, és csak azt kell semmi mást.Az idén április a cél.Hogy mennyi lessz, ki tudja.2-éve 14200HUF volt.Délután elvitem, másnap délútán mentem érte.És ami furcsa volt mikor átvette a verdát,fényképek, km-állás, és átadási jegyzőkőnyv.És mikor mentem érte, ezzel vettem át.
A szlovák rendszert nem ismerem,de Németországban be kell írni mindent a forgalmiba,de mi ezzel a gond? Nálunk nincs erre lehetőség,hiába van a műbizonylatod bármiröl is.(mellesleg a német forgalmi olyan ,hogy az autó születésétől a végéig kíséri az autót szóval többet lehet tudni az autóról mint hazánkban.)Speciel angliában azt csinálsz az autóddal amit akarsz,csak műszakilag legyen rendben. Nem foglalkoznak vele ,hogy az autód húzza az alját a földön.Az én szomszédom műszakiztat.Mindig annyit mondott nekem ,hogy "Nándikám,csak egy dolgot tudok megigérni,ezen az autón holnap műszaki lesz"
Cső Srácok! Mennyibe kerül most a zöldkártya? Előre is köszi a választ.
8ezer
A műszakim:17 e Ft volt!Átment.
nekem csak 9e Ft,kpm-hez vittem.Jövőre biztos nem oda viszem
kpm-hez olcsóbb?? én úgy tudtem ezek hatóságilag szabályozott fix árak... Most vittem a haveromat a kocsiért 27e volt a zöld meg a műszaki és az övé is ugyanolyan paraméterekkel rendelkező autó mint az én PUG-om...
Hát fogalmam nincsmennyire vannak ezek az árak szabályozva, de nekem a tavalyi műszakim 17 volt, és bárkivel beszéltem,mindenki azt kérdezte, hogy ezt hogy csináltam. Az a 9 nekem kicsit gyanús, de nem értek hozzá...
így-így! Jelen esetben 19valamennyi volt a műszaki és 7valamennyi a grünkard, semmit nem kellett +ban semmire fizetni így jött ki a huszonhétkörüli összeg. Az utóbbi fél évben kb 6 ismerősöm vizsgáztatott és mindenkinek 19 körül volt a vizsgadíj a 9et nem tudom elképzelni...
KPM olcsóbb. Ha máshová viszed ott is ugyanannyi ,csak ott kötelezően fizetned kell még egy autóátvizsgálást ami helyenként változik. KPM-nél ilyen nincs.
Na a vizsga dijjak ha nem KPM nél csinálod magasabbak a15.000-20.000 (kerekítettem az összegeket ) a KPM nél az a 10.000 ben megáll csak lehet visszaviszed 2X (szöröznek nagyon) a zöldkari meg mindenhol egyforma árban van az államilag megállapított összeg nem lehet eltérés sehol sem
Ahha! mostmár stimmmm! Végül is ezért van ez a topic
naja, olcsóbb.. és oda is vinném énis, ha nem lenne leültetve, xenon, szemöldök...
Akkor egyértelmüsítem a vizsga dijakatA KPM nél és mindenhol a vizsgadij ugyan annyi csak mint Nándi is írta rárakódnak különböző dolgok a végösszegre a kocsi áttvizsgálásátol a munkaóradijjakon át még amit kitalálnak mivel azok nincsenek szabályozva és ezért van kissebb nagyobb eltérés a különböző vizsgáztató állomások között.
A nem KPM vizsgaállomásokon történt vizsgáztatást Zártkörű Műszaki Vizsgának nevezik.Ilyen sok helyen van.Ez az amiről Nándi is írt.Kötelező gépkocsi átvizsgálás.A KPM Állomásokon csak a vizsgadíjat fizeted és az Minisztérium által megszabott fix ár.A többi helyen ehhez hozzájön a Zárt Technológia (ellenörzés,átvizsgálás amit meg sem csinálnak csak az árát kérik el)díja.BővebbenA műszaki vizsgálathoz kapcsolódó díjak:A forgalomba helyezés előtti, illetőleg az időszakos műszaki vizsgálat díja normál, alap személygépkocsi esetében 7.700 Ft. Sikeres műszaki vizsgálat esetén a műszaki adatlap kiadásának díja 1.190 Ft, az érvényesítő címke kiadásának díja 420 Ft. Amennyiben integrált vizsgálat szükséges, annak díja 7.200 Ft.
Pécsen KPM-nél: ~9000 (vizsga) + 3000 (elő műszaki) + 7000 (zöldkártya)Itt egész korrektek a műhelyes srácok, idén kell majd 2 kölcsön első oldalsó ablak, más gond nem lesz szerintem.
mi a fene az az előműszaki?
Kb mint mikor a regadóra volt áfa Lehúzás egy újabb hangzatos néven, ami még nem volt...
Én 2006 augusztusban leengedett első üvegekkel mentem vizsgára Bejött
Amit, más kereskedelmi vizsgahelyeken műszaki átvizsgálásnak hívnak...